Hyppää sisältöön

Viimeisen reiän bogi pudotti Ilosen kärkikymmeniköstä

Mikko Ilonen ei onnistunut vieläkään pelaamaan itseään kärkikymmenikköön.

Mikko Ilonen ei onnistunut vieläkään pelaamaan itseään top-teniin Euroopan Tourilla tällä kaudelle. Hän kuitenkin sivusi kauden parastaan.

Jaettu 12. sijaan oli Mikko Ilosen tyytyminen Omega European Mastersissa Sveisissä. Vielä ennen viimeistä reikää Ilosen sijoitus oli jaettu seitsemäs, mutta harmittava bogi pudotti suomalaisen kärkikymmenikön ulkopuolelle.

Ilosen tulos tänään oli tasan par eli 70. Hänen aiemmat kierrostuloksensa olivat 66, 67 ja 68, joten yhteistulokseksi muodostui yhdeksän alle parin. Tilastojen perusteella Ilosen pelissä tökki tänään lähestymiset ja lähipeli, sillä lahtelainen osui ainoastaan 11 viheriöön ja onnistui ainoastaan yhdessä scrambläyksessään. Putteja kertyi tänään 27.

Ilonen tienasi 12. sijastaan noin 40 000 euroa. Se nostaa hänen Race to Dubai -rankingissa lähelle 60. sijaa. Rankingin 60 parasta pääsevät mukaan kolmeen finaalikisaan, joissa on rahaa jaossa seitsemästä kahdeksaan miljoonaan dollaria per kisa eli sangen messevä määrä.

Ilosen parhaat sijoitukset tällä kaudella ovat olleet kaksi jaettua 12. sijaa ja kolme jaettua 13. sijaa. Sveitsin kisan jälkeen Ilosella on rahaa koossa tältä kaudella noin 350 000 euroa.

Kilpailun ratkaisu venyi uusintaan, jossa Ruotsin Alex Noren ja Australian Scott Hend kisasivat voitosta. Turnaus ratkesi toisella uusintareiällä, kun Noren upotti pitkän putin ja otti kauden toisen voittonsa. 

Etsi luettavaa