Hyppää sisältöön

Viikon tuote: Pikatestissä Bollén Boltit

Aurinkolasit suojaavat silmiä auringon vaarallisilta säteiltä.

Auringon haittavaikutukset ihon ja silmien terveydelle lienevät kaikkien golfareiden tiedossa. Silti liian harvalla pelaajalla näkee aurinkolaseja golfkentällä. Tavalliset aurinkolasit auttavat, mutta urheiluun suunnitellut lasit suojaavat paremmin. Testasin uudet Bollén Bolt-lasit.

Olen käyttänyt parin vuoden ajan aurinkolaseja aina golfkentällä. Neljä-viisi tuntia auringossa ilman suojausta tuntuu minusta siltä, kuin olisin saanut hiekkaa silmiini. Aluksi pidin piilolinssejä ja satunnaisia aurinkolaseja – parin viime kauden ajan olen pelannut tavallisilla aurinkolaseilla, joissa on vahvuudet. 

Boltit ovat monikäyttöiset aurinkolasit. Kuten muissakin Bollén urheilulaseissa, myös Bolteissa linssit pystyy vaihtamaan eri olosuhteiden mukaan. Kokeilemissani laseissa oli golfiin suunnitellut Modulator V3 Golf -linssit, joiden tarkoitus on lisätä kontrastia kentällä vaihtelevissa olosuhteissa. Mielestäni mainospuheet pitivät paikkansa: pallo erottui vihreältä kentältä paljasta silmää tai perus-harmaata linssiä paremmin.

Lasit ovat huomaamattomat päässä

Linssit suojaavat silmiä hyvin kaikista suunnista tulevalta valolta, mikä on urheilulasien selkein etu tavallisiin aurinkolaseihin verrattuna. Pelasin matalan ilta-auringon valossa, mutta kertaakaan ei tullut tilannetta, jossa heijastukset linsseistä olisivat häirinneet. Golflinssit eivät tummenna liikaa, joten käytin laseja silloinkin, kun aurinko meni pilveen.

Boltit ovat kevyet ja sen vuoksi melkolailla huomaamattomat päässä. Linsseissä ei ole kehystä alareunassa, joten alkuasennossa ei näy mitään häiritsevää. Tämä oli toinen selkeä ero aiemmin käyttämiini aurinkolaseihin verrattuna. Nenäkappaletta pystyy säätämään eikä linssit huurru helposti, mikä on todella ärsyttävää tavallisissa aurinkolaseissa.

Seuraavaksi otan selvää, miten Bolléihin saa vahvuudet, jotta voin käyttää laseja ilman piilolinssejä. Stay tuned!

GoGolfin shopissa Bollén Bolt laseja 5 kappaleen erä erikoishintaan 129 €

Etsi luettavaa