Hyppää sisältöön

Viikon tuote: Golfkello hyvillä ominaisuuksilla

TomTom Golfer kertoo mitat sinne

Golfkellot valtaa markkinoita kiikareilta eli laseriin perustuvilta etäisyysmittareilta. TomTom Golfer on kevyt ja tarkka laite, joka näyttää mitat myös esteisiin.

Aikanaan käytin toisen merkin golfkelloa mallia karvalakki. Se kertoi tiedot ainoastaan viheriön etu-, keski- ja takaosaan. Kello oli ihan hyvä kapistus, mutta luovuin sen käyttämisestä, kun aloin käyttämään etäisyysmittaria.

TomTom Golfer on vanhaa kelloani huomattavasti monipuolisempi. Se kertoo perusmitat, mitat esteisiin, lähinäkymän viheriölle ja tuloskortin. Käyttöönotto oli kuitenkin hieman vaikeaa. Mukana tulleessa pienessä vihkosessa oli linkki valmistajan sivuille, mutta se ei vienyt oikeaan paikkaan.

Onneksi Google löysi oikean osoitteen ja homma alkoi rokkaamaan. TomTomin sivuilta löytyy myös linkki valmistajan ohjevideoihin. Ne kannattaa katsoa, sillä se helpottaa kummasti laitteen käyttöä.

tomtom.com

Golfkello löytää kentät todella hienosti. TomTomin kellossa käytetään ns. moninäppäintä, joka sijaitsee kellotaulun alapuolella. Iso näppäin on helppo käyttää, ja se onnistuu myös golfhanskalla. Reikien perusmitat, matkat esteisiin ja tuloskortti löytyvät muutaman painalluksen takaa.

Tärkeä ominaisuus on myös se, että kellon saa äänettömäksi, sillä golfkentällä piippaukset voivat häiritä kanssapelaajaa. Viheriötä lähestyttäessä näet viheriönäkymän ja sen läheisyydessä olevat esteet, joille on omat symbolinsa.

Se, nopeuttaako kello pelaamista, on käyttäjästä kiinni. Itse hyödyn kellosta eniten avauslyönneissä ja sokkoväylillä. Muuten olen tottunut tarkastamaan mitat kiikarilla. Mittatarkkuudessa ei kellon ja kiikarin välillä ollut suurempia eroja. Muutama metri suuntaan jos toiseen. Tällaiset erot menevät mittauserojen piikkiin.

Ranneke on leveähkö, ja kello tuntuu kädessä ulkonäköään isommalta. En ole siroranteinen, ja kellon istuvuus voisi olla parempi. Toisaalta kapearanteisen golfarin käteen se istui hyvin. Paksukätisellä latausliitin ei istu hyvin käteen.

Kellon näyttö on selkeä ja teksti riittävän suurta. Testasimme kelloa kirkkaassa auringonpaisteessa, eikä se aiheuttanut ongelmia. Näytön tekstit olivat helposti luettavissa keskipäivän auringossakin.

tomtom golfer

tomtom golfer

tomtom.com

Akku kesti testissämme hyvin koko kierroksen. Valmistaja ilmoittaa akunkestoksi 10 tuntia. Kello ladataan esimerkiksi kännykän laturilla USB-kaapelin avulla. Lataaminen ei kestä kovin kauan.

Golfkelloja löytyy nykyään laidasta laitaan. TomTom Golfer on hyvä peruskello. Se ei petä normaalikäytössä, ja siinä on kaikki golfkellolta vaadittavat ominaisuudet. Kello maksaa esimerkiksi Budget Sportissa 199,90 €.

Plussat

+ Akun kesto (yli 2 kierrosta helposti)

+ Mitat tarkkoja, paljon ominaisuuksia

+ Hyvä monitoimipainike

+ Selkeä näyttö

+ Tuloskorttiominaisuus

+ Paljon kenttiä tietokannassa (yli 34 000)

+ Äänettömyys haluttaessa

+ Kenttien päivitys myös matkapuhelimella

+ GPS- ja Glonass-sateellitit

+ Suomi valikkokielenä

Miinukset

– Latausjohdon kiinnitys tiukka ja irroittaminen vaikeaa

– Kunnollisten käyttöohjeiden puute

– Näyttö mustavalkoinen

– Istuvuus, kun ranne paksu

Etsi luettavaa