Hyppää sisältöön

Viikon tuote: Antti Vaalas tykästyi Cobran MIM-wedgeihin

Cobran MIM-wedgejä saa kolmella eri grindillä eli pohjan muotoilulla.

Mailan ulkonäössä on jotain niin modernia ja teknistä, että pehmeä osumafiilis on jopa hivenen yllättävä, kirjoittaa Antti Vaalas.

Lähdin kokeilemaan Cobran uusia MIM-wedgejä. MIM syntyy sanoista Metal Injection Moulding, joka Cobran mukaan on täysin uusi ja aiempaa parempi menetelmä valmistaa wedgen lapoja.

Yleensä keskusteltaessa mailojen valmistusmenetelmistä mietitään, onko taottu vai valettu lapa parempi. Moni pitää taottua mailaa hienompana, käytetty teräs on pehmeämpää ja valmistamiseen liittyy myös käsityötä.

Nyt Cobra kertoo uuden menetelmänsä tuottavan pehmeämmän tuntuman kuin joko taottu tai valettu lapa. Lisäksi Cobran mukaan MIM-prosessilla lavat saadaan valmistettua aiempaa tiukempiin toleransseihin. Menetelmän ansiosta muoteista otettuja lapoja tarvitsee loppukäsitellä aiempaa vähemmän, ja se mitä tehdään, on täysin automatisoitu.

Toleransseja mailasta toiseen on mahdotonta arvioida, kun kädessä on yksi testimaila. Mutta pehmeyttä ja osumafiilistä sen sijaan voi.

Ja hyvältä wedge tuntuu osumassa. Mailan ulkonäössä on jotain niin modernia ja teknistä, että pehmeä osumafiilis on jopa hivenen yllättävä.

Pidän myös lavan muotoilusta. Etureunan pyöreys on tärkeä asia omalle silmälle. Sen pitää olla riittävän kaareva, jotta voi kuvitella mailan liukuvan pallon ali. Suora etureuna ainakin omassa ajatusmaailmassani takertuu maata vasten. Lyön useita pieniä pitchejä bunkkerin yli paikasta, jossa ruohoa ei ole liikaa ja wedge liukuu sujuvasti pallon ali joka kerta.

Antti Vaalas tykästyi Cobran MIM-wedgeihin.

Antti Vaalas tykästyi Cobran MIM-wedgeihin.

Cobra Golf

Tärkeä ominaisuus wedgessä on mahdollisuus avata lapaa. Mailan etureuna ei saa nousta liikaa. Testimailla avaaminen onnistuu vaivatta, pohjassa oleva lovi helpottaa tehtävää.

Cobran MIM-wedgejä on saatavilla kolmella eri grindilla, eli kolmella eri pohjan muotoilulla. Itselläni oli kokeilussa Versatile-grind. Muut vaihtoehdot ovat Widelow ja Classic. Versatile-grindit ovat monipuolisia, kuten jo nimikin kertoo, veikkaisin niiden sopivan helpoiten harrastelijoiden bägeihin.

MIM-wedge oli miellyttävä tuttavuus. Voisin helposti kuvitella sellaisen omassa bägissäni.

Tarkat speksit wedgeistä löytyvät Cobran omilta sivuilta

Etsi luettavaa