Hyppää sisältöön

Paltamo, pala kauneinta Kainuuta

Paltamo kuuluu Suomen parhaiden kenttien joukkoon.

Paltamo Golf arvostetaan suomalaisista kentistä todella korkealle. Jouko Piik pelasi kentän Finnish Tourin osakilpailuissa viime viikolla ja totesi kentän olevan huippukunnossa.

Noin puolen tunnin ajomatkan päässä Kajaanista sijaitsevalla Paltamo Golfin kentällä pelattiin viime viikonloppuna Finnish Tourin osakilpailu Paltamo Open. Matkustin Kainuuseen jo hyvissä ajoin, sillä Paltamo Golf on muutakin kuin vain areena muiden joukossa.

Ennen harjoituskierroksia jännitti miten kylmä kevät ja alkukesä on kohdellut näinkin pohjoisessa sijaitsevaa kenttää.

Kyseessä on neljäs kerta, kun osallistun ko. kilpailuun ja päästyäni testaamaan kentän nykykunnon, voin rehellisesti myöntää etten ole aiemmin nähnyt Paltamo Golfin kenttää näin upeassa vireessä.

Väyliltä löytyy muutamia epätasaisuuksia, mutta omaavat pääasiassa hyvän ruohopeitteen kautta linjan. Griinit olen nähnyt monenlaisessa kunnossa vuosien varrella, mutta en ikinä näin hyvässä. Upeassa ruohossa olevat pinnat olivat kuin vastavahattuja tanssilattioita: sopivan liukkaat ja pallo rullasi juuri siihen linjaan mihin sen puttasi. Missatusta putista ei juuri voinut syyttää mitään muuta kuin mailan heiluttajaa.

Ei olekaan ihme, että keskiviikkona ja torstaina pelatuissa pro ameissa ja itse kilpailussa pelattiin kovia tuloksia, kun päästiin pelaamaan upeassa kesäsäässä huippuunsa viritetylle kentälle.

Iso kiitos tästä ilosta kuuluu tottakai kenttämestari Matti Niskasen johtamalle kenttähenkilökunnalle. He selvästikin tietävät, mitä tekevät.

Paltamo Golfin kymppireiän takatii sijaitsee niemennokassa ja ylitettävän pitkä matka Oulujärveä.

Paltamo Golfin kymppireiän takatii sijaitsee niemennokassa ja ylitettävän pitkä matka Oulujärveä.

Lassi Pekka Tilander

Golfkenttäsuunnittelija Ronald Fream tunnetaan toisinaan erikoisista ratkaisuista, mutta Paltamon golfkentän osalla hän on onnistunut erinomaisesti. Sopiva yhdistelmä metsärännejä ja järvimaisemaa höystettynä muodokkailla griineillä: 10/10. Kenttä kuuluu ehdottomasti omiin suosikkeihini Suomessa.

Paltamo Golfissa vallitsee ilmapiiri, jota on vaikea sanoiksi pukea. Upean kentän, ystävällisen henkilökunnan ja suomalaisen luonnon kauneuden tuoma yhdistelmä jättää mieleen taianomaisen muiston, joka saa matkustamaan Paltamoon vuosi toisensa jälkeen. 

Paltamo Golf on tämän viikon kenttä ja Kainuun helmeen pääsee nyt pelaamaan hyvällä diilillä 5 x green fee 160€. Tuote on ostettavissa tämän viikon ajan ja käytettävissä syyskuun loppuun saakka.

(Diilin voi hyödyntää myös ilman GoGolf jäsenyyttä, koska #gogolfkesäkuu)

Etsi luettavaa