Hyppää sisältöön

Viikon kenttä: Vierumäen Cooke nousi testaajien top-viitoseen

Seitsemäs reikä on kaunis veden vartioma par-3.

Tällä viikolla GoGolfin Viikon kenttänä on muun muassa Vierumäen Cooke, jonne tarjoamme green feen kahdelle ja keittolounaan hintaan 99 euroa.

Oli harmaa aamu, kun suuntasimme aamuvarhaisella auton keulan suuntasi kohti Vierumäkeä ja Cooke-kenttää. Matkalla kentälle sade huuhteli tuulilasia, mutta samaan aikaan horisontissa siinsi sininen taivas – ja toivo paremmasta pelikelistä. Onneksi säätiedotus piti paikkansa, sillä perille päästyämme meitä odotti upea aamu ja loistava golfsää.

Vierumäelle oli helppo löytää erinomaisten opasteiden avulla, mutta kuinka suunnistaa laajan alueen sisällä, jossa löytyy kenttää ja myös kaksi klubitaloa. Pienen hämmennyksen jälkeen kyllähän se Cooke-kentän klubitalo eli Golf Paviljonki löytyi.

Golf Paviljonki toimii Vierumäen Cooke-kentän klubitalona.

Golf Paviljonki toimii Vierumäen Cooke-kentän klubitalona.

Mika Hyyrynen

Kamat kantoon ja kentälle. Ykkösen teeltä aukesi miellyttävän näköinen par 5 -reikä, joka jo kertoi kentän luonteesta, silmään visuaalisesti kaunista, tilavaa ja helpon vaarattoman oloista. Totuus paljastuu kuitenkin karun nopeasti, upeasti muotoillut väylät ja oikein sijoitetut hiekkaesteet tarjoavat haasteen lyödä lähes poikkeuksetta palloa joko sivu-, ylä-, alamäkeen tai sinä pahimmassa vaihtoehdossa bunkkerista.

Cooke-kentän viheriöt olivat mainettaa paljon paremmassa kunnossa.

Cooke-kentän viheriöt olivat mainettaa paljon paremmassa kunnossa.

Mika Hyyrynen

Pitkät siirtymät ja teiden alittaminen väylille 2 ja 13 mentäessä hieman rikkovat muuten upean kentän harmoniaa. Toisen väylän kakkoslyönnissä viimeistään paljastuu kentän upea luonne. Sekoitus erityyppisiä kenttiä onnistuneesti yhdistettynä. Linksiä heinineen, sopivasti vettä, kuivaa kangasmetsää ja joutomaata.

Kuutos väylä pistää miettimään pelistrategiaa,väylä näyttää tiiltä melko kapealta, oikealla vaanii koko matkan pituinen bunkkeri ja vesi ja vasemmalla pelottavasti muutama bunkkeri. Mutta rohkeasti vain avaamaan,väylä on tilavampi kuin näyttää. Ja tähän väliin taas kehutaan griinejä.

Vierumäen 13. reikä houkuttelee riskinottoon.

Vierumäen 13. reikä houkuttelee riskinottoon.

Mika Hyyrynen

Henkilökohtainen suosikkimme oli 13. reikä, joka on vain 230-metrinen par 4. Oikealla on tilaa pelata turvallisesti, mutta vaikka vesi on suoralla linjalla koko matkan välissä, niin mahdollisuus yltää ensimmäisellä lyönnillä  suorastaan pakottaa yrittämään sankarilyöntiä. Tällä kertaa riskinotto palkittiin, sillä pääsin puttaamaan eaglea aivan greenin reunasta: iloinen lopputulos oli birdie.

Golf-Paviljonkia oli tarjolla puolilta päivin keittolounas, mutta me suuntasimme 200 metrin päässä sijainneeseen hotelli Scandiciin, jonka ribsit ja pitat maistuivat hyvälle.

Kaiken kaikkiaan totesimme Cooken kuuluvan meidän pelaamiemme kenttien top 5:een Suomessa. Suosittelemme lämpimästi.

MIKA HYYRYNEN

Etsi luettavaa