Hyppää sisältöön

Viikon kenttä: Ruuhikoski ja Asuntomessut – kaksi hyvää syytä matkustaa Seinäjoelle

Ruuhikoski kannattaa käydä pelaamassa

Asuntomessut ovat auki vielä pari viikkoa. Vielä siis ehdit matkustaa Seinäjoelle, jonne kannattaa ottaa mailat mukaan. Robert Trent Jones Jr:n suunnittelema Ruuhikoski Golf on nimittäin vierailemisen arvoinen paikka.

Seinäjoen Asuntomessuilla on esillä toinen toistaan hienompia lukaaleja. Hienoa golfkenttäarkkitehtuuria on taas nähtävillä vajaan kymmenen kilometrin ja reilun kymmenen minuutin ajomatkan päässä messukohteesta. Kyse on tietenkin Seinäjoella sijaitsevasta Ruuhikosken kentästä, jonka on piirtänyt kuuluisa amerikkalaissuunnittelija Robert Trent Jones Jr.

Ruuhikosken kenttä kulkee kauniissa jokimaisemassa, ja Pohjanmaalle epätyypillisesti, sieltä löytyy myös korkeuseroja. Ruuhikosken kentän kiertäminen on miellyttävä kokemus myös pelillisesti, sillä se noudattaa Trent Jonesin periaatetta: ”Kaikentasoisten pelaajien on kyettävä nauttimaan omalla tavallaan golfkierroksestaan.”

Ruuhikoski ei ole kovinkaan pitkä golfkenttä. Pisimmillään sen väylien yhteenlaskettu pituus on 6 157 metriä ja klubitiiltä 5 771 metriä. Trent Jones korostaakin suunnittelussaan usein sitä, että tarkkuus on pituutta tärkeämpää.

Nurmojoki hallitseva elementti

Nurmojoki virtaa kentän läpi monessa kohtaa, ja ensimmäinen kohtaaminen tulee jo ykkösen reiällä, jossa se pitää ylittää avauslyönnillä. Tehtävä on melko helppo, sillä joki ei tule peliin, ellei lyönti täysin epäonnistu. Tiiauspaikkojen etupuolella kulkeva joki ylitetään myös kakkosreiällä. Joen luoma tulee peliin puolestaan kolmannella reiällä, mutta sitten edetäänkin muutama väylä ilman vesipelkoa.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että reiät päästäisivät pelaajan helpolla, sillä viides reikä on kentän pisin par 4 -reikä. 

Tästä selvittyään pelaaja saa hengähtää onneksi lyhyen par 3 -reiän verran.

Kaiken kaikkiaan etuysistä kyllä selviää, kunhan ei lähde kurkottelemaan draiverilla kuuta taivaalta, vaan kun sijoittelee palloa järkevästi, niin tulosta pitäisi tulla.

Neljätoista tarjoaa birdie-paikan

Takaysin parhaan birdie-paikan tarjoaa reikä numero 14, joka on klubitiiltä noin 440 metriä pitkä par-viitonen. Hereillä pitää puolestaan olla heti seuraavalla reiällä, sillä 374 metriä pitkä par 4 -reikä vaatii pitkiä ja tarkkoja lyöntejä. Lähestyminenkin vedetään puolisokkona neljän bunkkerin ympäröimälle viheriölle.

Mielenkiintoinen lyhyt par 4 -reikä on puolestaan kentän toiseksi viimeinen reikä. Draw-lyöntiin taipuvainen voi lähteä kokeilemaan avausta suoraan päälle, mikäli pituutta lyönneissä riittää, sillä 260-metrinen reikä kääntyy dog legina vasemmalle. Toisaalta järkevällä pelitaktiikalla tälläkin tehdään todennäköisesti parempi tulos.

Viimeisellä reiällä tuleekin jälleen peliin Nurmojoki, joka kulkee väylän vasemmalla puolella. Mikäli vettä varoo liiaksi oikella, pelaaja voi joutua maskiin, sillä reiän oikealla reunalla on pusikko. Joki luikurtelee myös viheriön taakse, mutta poimii pallot ainoastaan, jos lyöt topin tai teet virhearvion mailavalinnassa.

 

Etsi luettavaa