Hyppää sisältöön

Viikon kenttä: Revontuli Golf on positiivinen yllätys

Revontuli Golfin kenttä tunnetaan linksmäisyydestä.

Revontuli Golf sijaitsee Hankasalmella. Suoraan 9-tieltä aukeava kenttä on saattanut tuntua vähän ”kakkostason” kentältä. Luulo ei ole tiedän väärti. Uskokaa pois.

Revontuli on satsannut viime vuosina palvelujensa parantamiseksi ja laajentanut eri harrastusmahdollisuuksia todella paljon. On keilarataa, rantasaunaa, huippuartisteja, tansseja, frisbeegolfia ja tietysti  oikea golfkenttä. Majoituspuolella on pientä mökkiä, isompaa mökkiä ja hotellimajoitusta.

Pihaan tullessa saattaa hiipiä vielä mieleen 80-luvun tienvarsimotelli, mutta sisään astuttaessa homma muuttuu. Caddiemaster palvelee asiakkaitaan burger-ravintolan ja keilahallin yhteydessä. Tilat ovat todella siistit. Ilmoittautumien cädärille ja kierrokselle.

Kentälle laskeudutaan pieneen alamäkeen, ja vasemmalle jää muutama chippiviheriö ja alempana löytyvät niin puttiviheriöt kuin kauempaa range. Rangelta löytyy niin matto- kuin ruoholyöntipaikkoja. Hieno yksityiskohta on kaksikerroksinen lyöntikatos.

Revontuli Golf #18

Revontuli Golf #18

Sami Kosunen

Itse kenttä on kaksijakoinen. Keski-Suomen linksiksikin kutsuttu kenttä tarjoaa aluksi todella väljää ja tilavaa kenttää. Avauksille on pääsääntöisesti tilaa todella hienosti. Viheriöt ovat tunnetusti hienossa iskussa aivan kauden varhaisesta alusta ensimmäisiin lumisateisiin asti.

Kutosella alkavat haasteet. Keltaiselta 525 metriä pitkä vitonen vaatii jo pitkiä lyöntejä, ja lopusta kapeneva väylä vielä tarkkuutta lähestymiseen. Takalenkki muuttuu puistokenttämäiseksi, kun reiät 11, 12, 13,14 ja 15 kiertävät pienen joen ja sekametsän keskellä. Loppukierroksella taas palataan linksille viimeisen kolmen väylän ajaksi. Kenttä houkuttaa pelaamaan rohkeasti. Jos siinä onnistuu, niin se näkyy positiivisesti tuloskortissa. Kaikkialla ei kuitenkaan kannata hyökätä silmittömästi, ja joskus raudalla avaaminen on järkevämpi vaihtoehto kuin draiveriin tarttuminen.

Itse myös Keski-Suomessa asuvana Revontulessa tulee vierailtua muutaman kerran kesässä. Koskaan en ole lähtenyt pois naama kurtussa. Käykää kokeilemassa. Yllätytte varmasti positiivisesti.

Revontuli Golf #11

Revontuli Golf #11

Sami Kosunen

Etsi luettavaa