Hyppää sisältöön

Viikon kenttä: NSPG:n pallot kateissa Kytäjällä

Aurinko oli laskussa 18. viheriöllä.

NotSoProGolfin eli NSPG:n Samuli ja Tommi kävivät testaamassa Kytäjän North Westin. Pallot eivät meinanneet riittää, kun draivi ei kulkenut.

Kytäjä on tuttu aktiivipelaajille. Kentän suunnittelija, kanadalainen Thomas McBroom on suunnittellut lukuisia kenttiä Pohjois-Amerikkaan, mikä näkyy myös Kytäjällä.

Vahvasti muotoillut ja leveät väylät ovat näyttäviä, ja valkoinen bunkkerihiekka tuo oman fiiliksensä kierrokseen. Varsinkin kun sitä hiekkaa riittää joka väylällä vasemmalla ja oikealla. 

Ennen kierrosta taitojaan voi käydä hiomassa lähipelialueella, parilla puttigriinillä tai rangella, jossa pääsee lyömään nurmelta. Rangelle emme tällä kertaa itse valitettavasti ehtineet, mutta North West -kentän vieressä sijaitseva puttigriini oli loistavassa kunnossa ja nopeutensa puolesta vastasi sitä, mitä itse kentällä oli luvassa.

Arkipäivinä mukaan kannattaa pakata myös eväitä, koska taukokioski ei ole vielä auki. Kunhan kausi pääsee pidemmälle, kioskin pitäisi palvella myös arkisin. Eväitä voi toki ostaa klubitalon ravintolasta, josta saa monenlaista suuhunpantavaa raakasuklaapatukasta burgereihin. Ravintola sulkee ovet vasta klo 22, joten kiirettä ei ole.

Kenttä huikean hyvässä kunnossa

Kentän tiiauspaikat, väylät ja viheriöt olivat loistavassa kunnossa.

Kentän tiiauspaikat, väylät ja viheriöt olivat loistavassa kunnossa.

NotSoProGolf

Kiersimme North Westin, joka on uudempi Kytäjän kahdesta kentästä. Kunto oli moitteeton tiiboksilta griinille joka väylällä. Monet ovat ylistäneet Kytäjän kevätkuntoa, eikä syyttä.

Monella kentällä tiiboksista löytyy aina hajonneita tiin pätkiä luvattoman paljon, ja tämä ei tietenkään ole kentän vika vaan pelaajien, mutta North Westin tiiboksit olivat täysin puhtaat. Taisimme löytää kierroksen aikana yhden hajonneen tiin, joten siitä hatunnosto Kytäjän-kävijöille.

Caddiemaster tiesi kertoa ennen kierrosta, että griinit ovat nopeassa kunnossa. Stimp-luku näytti kahdeksaa eli klubituupparille griinit ovat nopeahkot ja ammattilaiselle vielä tässä vaiheessa kautta hitaanpuoleiset. Tämän kun pitää mielessä kierroksen aikana saa vähän mielikuvaa kansainvälisistä kisagriineistä. Esimerkiksi Augusta Nationalin tavoite-stimp-luku Masters Tournamentissa on 14.

Kentällä on jonkin verran pidempiä siirtymisiä mukavilla korkeuseroilla, joten auton vuokraamista kannattaa ehdottomasti harkita. Vieraspelaajat voivat varata tiiaikoja arkisin nyt aamukahdeksasta iltaseitsemään ja viikonloppuisin klo 14:stä eteenpäin. 

Paljon palloja matkaan

Thomas McBroom on suunnitellut Kytäjälle monta hienoa väylää, tässä niistä yksi.

Thomas McBroom on suunnitellut Kytäjälle monta hienoa väylää, tässä niistä yksi.

NotSoProGolf

Klubituupparille kierros Kytäjällä saattaa tulla kalliiksi, vaikka olisikin GoGolfin jäsen. Kävin nimittäin ostamassa päivällä pallotusinan kierrokselle, mutta klubille päästyäni niitä oli jäljellä enää kolme — ja nekin sen takia, että jätin ne autoon. Jos draivi ei ole tikissä, sekin kannattaa jättää auton takakonttiin ihan tietoisesti.

Jos avaus ei päätynyt väylälle tai sen välittömään läheisyyteen oli olo kuin Frodolla etsiessä tietä Mordoriin: epätoivoista ympäripyörimistä samalla, kun pelikaveri osoittelee sormella vieressä.  Väylien ulkoreunoilla on runsaasti kuollutta pitkää heinää, joka syö palloja todella tehokkaasti. 

Positiivisena asiana mainittakoon, että usealla väylällä on varaa missata lyönti kumpaan tahansa suuntaan, mutta pallon löytyminen kuitenkin vaatii tarkkaa silmää ja joissain tapauksissa hieman tuuriakin. Klubitalolla kuultujen huhupuheiden mukaan raffeja ja metsiä on alettu nimeämään usein niissä vierailevien tähtien mukaan…

Kierroksen loppuvaiheilla 15. reiän tiiboksissa kentän kastelujärjestelmä pärähti päälle, joten jalat alle ja hetki odottelua. Mitään vahinkoa ei päässyt käymään, mutta vastaavia yllätyksiä voisi välttää simppelisti tiedottamalla asiasta kierrokselle ilmoittautuessa. 

Kaiken kaikkiaan Kytäjällä pelaaminen oli golfia parhaasta päästä varsinkin, kun ottaa huomioon kenttävierailun aikaisen ajankohdan.

Kytäjällä on paljon korkeuseroja ja välillä pitkät siirtymät. Siksi kannattaa harkita auton vuokraamista.

Kytäjällä on paljon korkeuseroja ja välillä pitkät siirtymät. Siksi kannattaa harkita autoan vuokraamista.

NotSoProGolf

Kierroksen kesto: 4 tuntia

Kävelty matka: 10,3 kilometriä (tässä on tosiaan aika reilusti tuota pallojen etsimistä mukana.)


Kytäjä Golf on GoGolfin Viikon kenttä. Diileinä tarjoamme kaksi green feetä ja golfauto 99 euroa sekä green fee ja Kytäjä Burger 59 euroa


 

Etsi luettavaa