Hyppää sisältöön

Viikon kenttä: nopea ja sopivan haastava Gumböle Golf

Gumböle Golfin 17. griini

Kiinnostaisiko kierros alle neljässä tunnissa kentällä, joka haastaa, mutta myös palkitsee? Jossa ilmapiiri on rento ja henkilökunta erittäin ystävällistä? Lähde Gumböleen, sieltä löydät nämä kaikki. Kävin testaamassa espoolaiskentän sunnuntai-iltana ja ihastuin heti. Gumböle sopii kaikentasoisille pelaajille.

Turuntien varressa sijaitsevalle Gumböle Golfin kentälle pääsee nopeasti pääkaupunkiseudun joka kolkasta. Hyvät liikenneyhteydet ovat iso plussa, koska rakastamamme laji vie aikaa muutenkin paljon. Itse ainakin pidän siitä, että jää enemmän aikaa sekä lämmittelyyn ennen rundia että jälkipeleihin terassilla pelikavereiden kanssa. Gumböle on kaltaiselleni golfarille loistava kenttä, sillä aikaa siirtymisiin kuluu minimaalinen määrä: parkkipaikka, range ja lähipeligriini sekä ykkös- ja kymppitiit ovat pallonheiton päässä toisistaan.

Näkymä Gumbölen terassilta. Edessä ykkös- ja kymppitiit sekä lähipeligriini.

Näkymä Gumbölen terassilta. Edessä ykkös- ja kymppitiit sekä lähipeligriini.

Aki Reinimäki

Monipuolisempi etuysi

Gumböle Golf valmistui 6-reikäiseksi par 3 -kentäksi vuonna 1994. Monivaiheisten laajennustöiden ensimmäinen osuus päättyi, kun nykyinen etuysi avattiin täysimittaisena vuonna 2002. Uusi klubitalo valmistui viisi vuotta myöhemmin. 18-reikäisenä kenttä avattiin heinäkuussa 2009. Mittojen puolesta Gumböle on ehkä lyhyt ja helpohko, mutta lipunpaikkoja vaihtamalla kenttä haastaa kenet tahansa. Lintuperspektiivistä kenttään voi tutustua osoitteessa http://skyx.fi/virtual/gumbole/.

Ensimmäiset yhdeksän reikää haastavat pelaajaa ehkä hieman enemmän, sillä etenkin avausten on pysyttävä melko hyvin suunnassaan. Aloitin itse huterasti tupla–par–tupla-yhdistelmällä lyöden pari palloa vesiesteisiin. Väylätauluja ei kentällä ole, mutta tiiboksista näkee kyllä hyvin, mihin avauslyönti pitää sijoittaa.

 

Gumbölen kuudes väylä on lyhyt mutta haastava.

Gumbölen kuudes väylä on lyhyt mutta haastava.

Aki Reinimäki

Gumbölessä pelattiin vielä viime jouluna, eikä kenttä näytä juuri pitkästä kaudesta kärsineen. Griinit ovat lähes täydelliset eikä tiibokseissa tai väylilläkään ole moittimista. Kenttä on kaikin puolin loistavassa pelikunnossa.

Etuysillä on viisi korotettua griiniä, joten lähestymisten kanssa on oltava tarkkana. Etenkin kaksi väylää jäivät mieleen: neljäs ja kahdeksas, jotka haastavat pelaajaa, mutta palkitsevat onnistumisista. Neljäs väylä on keltaiselta tiiltä vain 304-metrinen par 4, joka pelataan jyrkkänä doglegina oikealle. Jos uskallusta riittää, voi kulman yli oikaista suoraan griinille. Väylä viettää mutkasta poispäin ja bunkkerit nappaavat lyhyeksi jääneet pallot, joten hyvä avaus vaatii tarkkuutta ja taktiikkaa. Itse onnistuin hyvin ja sain nostaa 60-metristä griinille.

 

Aijai. Kesäilta ja huippukuntoinen kenttä ?? #gogolfjäsenyys #gogolffi #viikonkenttä

Video, jonka GoGolf.fi (@gogolffi) julkaisi 29. 05ta 2016 klo 8.45 PDT

Kahdeksas väylä on myös lyhyt, keltaisilta 404-metrinen par 5. Haasteena väylällä on ylämäkeen lyötävä lähestyminen, joka jää helposti lyhyeksi. Pitkäksi taas ei voi lyödä, koska siellä odottavat bunkkerit ja out-raja. Varovaisen kakkoslyönnin jälkeen tein up&down-birdien griinin kantista.

Kenttä oli sunnuntai-iltana täynnä pelaajia. Pelasimme neljän hengen ryhmällä etuysin silti alle kahteen tuntiin, joten oli mukava istahtaa terassille hetkeksi ennen takalenkkiä. Väylät 4–9 pelasin parissa, mutta ykkösen ja kolmosen tuplat nostivat tuloksen +4:ään, mikä toisaalta tarkoitti yksi alle tasoitukseni. Hyvin alkoi siis.

Yhdeksännen väylän lähestyminen kohti aurinkoa.

Yhdeksännen väylän lähestyminen kohti aurinkoa.

Aki Reinimäki

Lyhyt takaysi houkuttaa tuloksentekoon

Klubitalon edestä lähtevä takaysi on mahdollisuuksia täynnä, kunhan välttää vesiesteet ja puttaa hyvin. Takaysillä on vain yksi par 5 -väylä ja kolme parkolmosta, joten par-luku on 34. Kolme ensimmäistä reikää ovat lyhyitä par 4 -väyliä, mutta vaativat malttia tiiltä. Jos saa avaukset pitkällä raudalla tai väyläpuulla esteitä välttäen peliin, on hyvä mahdollisuus jopa parin alittamiseen. Onnistuin vaikealla 11. griinillä upottamaan pitkän birdie-putin, mikä kuittasi hienosti edellisväylän herpaantumisen.

Kahdennellatoista pitää lyödä tarkka avaus, sillä väylää ympäröi vesiesteet ja oja katkaisee sen noin 210 metrin kohdalla. Kierroksen ainoa kolmen putin griini tuli tässä pistettyäni lyhyen par-putin ohi.

Gumbölelle kuvaavaa on, että koko kentän pisin siirtymä on noin 50 metriä matkalla neljännelletoista tiille. Takaysi on suunniteltu melko pienelle alueelle, mutta silti missään vaiheessa ei tullut tunnetta, että pitäisi erityisesti varoa muiden lyöntejä. Kentällä on varmasti helppo pelata vaikkapa 12 tai 13 reikää, jos koko kierrokseen ei ole aikaa, sillä takaysiltä pääsee poistumaan klubitalolle nopeasti.

Kolmastoista väylä on sopivan vaikea par 3.

Kolmastoista väylä on sopivan vaikea par 3.

Aki Reinimäki

Takaysin parhaat väylät ovat mielestäni kuudestoista ja seitsemästoista. Kuudestoista, takaysin ainoa par 5, on kentän pisin väylä – 491 metriä keltaiselta tiiltä. Draiverin voi kaivaa bägistä huoletta, sillä tilaa on molemmin puolin. Kakkoslyönnin voi saada lähelle griiniä, mutta bunkkerointi suojelee liian rohkeilta lähestymisiltä. Tein hyvän parin vaikeahkolla griinillä.

Myös seitsemästoista haastaa pituudellaan. 361-metrisellä par 4:llä on lyötävä hyvä avaus, jotta pääsee birdie-paikalle. Viheriö on iso ja muodokas. Sain lirutettua pitkän birdie-putin aivan kupin reunalle, joten olin viimeiselle väylälle siirryttäessä loistotunnelmissa.

Gumbölen kenttä päättyy lyhyeeseen par 3:een. Olin erehtynyt katsomaan tulostani etukäteen, ja kieltämättä jännitin avauslyöntiä paljon. Onneksi pitkäksi mennyt kylkkärilyönti ei päätynyt outtiin, ja sain taisteltua up&down-parin. Korttiin kirjattiin oli toiseksi paras tulokseni, 76 eli 6 yli parin. Pelasin siis kolme lyöntiä alle tasoitukseni tasan neljä tuntia kestäneellä kierroksella. Laskeva ilta-aurinko kruunasi kesäillan tunnelman. Kiitos pelikavereille loistavasta seurasta!

 

 

Takaysi ilta-auringossa @gumbolegolf. #viikonkenttä #gogolffi #golffi #gogolfjäsenyys #kelpaa

Video, jonka GoGolf.fi (@gogolffi) julkaisi 29. 05ta 2016 klo 11.01 PDT

 

Viikon kenttä

Gumbölen Viikon kenttä -diilinä on green fee + Ruisburger/noutopöytä 45 euroa tai sama setti kahdelle henkilölle 85 euroa. Tällä viikolla lähdöt tapahtuvat 10. tiiltä, joten tuloksentekoon pääsee heti porteista!

Etsi luettavaa