Hyppää sisältöön

Viikon kenttä: Kolmen hyväkuntoisen kentän Pickala

Pickalan Seaside-kentällä saa olla tarkkana vesiesteiden kanssa.

GoGolfin yksi viikon kentistä on tällä kertaa Siuntiossa sijaitseva Pickala Golf, jossa ainoana pohjoismaisista seuroista pääsee pelaamaan kolme 18 reiän mittaista kenttää. Pickalaan GoGolfilla on tällä viikolla kaksi loistavaa diiliä, joista toinen sisältää green feen jokaiselle Pickalan kentälle. Diili pitää ostaa sunnuntaihin menneessä, mutta se on voimassa koko loppukauden ajan.

Pickala Golf sijaitsee noin 40 kilometrin päässä Helsingistä, ja sen entisen Störsvikin kartanon alueille rakennetut kentät kulkevat kauniissa meri- metsä ja puistomaisemissa. Kolme kenttää, loistavat harjoitusmahdollisuudet sekä vasta remontoitu klubirakennus mahdollistavat loistavan golfpäivän pelaajalle kuin pelaajalle! Kentän ensimmäiset 27 reikää otettiin käyttöön vuonna 1987, ja viimeiset 18 väylää avattiin vuonna 2004.

Saapuessa Pickalaan kiinnittää ensimmäisenä huomiota sen historiallisen kauniiseen miljööseen, ja erityisesti vanhaan kartanorakennukseen, jossa sijaitsee Pickalan caddiemaster ja pro shop sekä sauna ja pukutilat. Näppärästi heti kartanon vieressä on juuri uudistettu klubirakennus.

Pickalan ehdoton valtti on sen edellä mainitut kolme erityyppistä kenttää, joiden ympärille erinomaiset harjoitus- ja muutkin puitteet on rakennettu. Park, Seaside ja Forest ovat nimiensä mukaisesti profiileiltaan erilaiset, ja ne ovat tunnetusti hyvässä kunnossa alkukeväästä aina syksyyn asti.

Ennen Pickalan kenttäesittelyjä GoGolfin Viikon kenttä -diilit Pickalaan:

Kolme green feetä Pickalan eri kentille: 99 euroa. Diili on voimassa tämän viikon, ja sillä saa pelata loppukauden ajan!

Green fee mille tahansa Pickalan kentälle 35 eurolla. Diili on voimassa vain tämän viikon ajan.

Park – pitkä ja selkeä kisakenttä

Pickalan Park-kentän 18. viheriö tulee klubin viereen.

Pickalan Park-kentän 18. viheriö tulee klubin viereen.

Anna Lehtomaa

Park on Pickalan perinteinen kilpakenttä, joka on monesti toiminut esimerkiksi Finnish Tourin peliareenana. Park onkin melko pitkä, mutta vastapainoksi kyllä erittäin selkeä. Sokkolyöntejä ei esimerkiksi osu kierrokselle juuri lainkaan, mikä tekee siitä myös vieraspelaajille mieluisan pelata.

Parkin aloitus ei ole liian haastava, ensimmäinen reikä on helpohko par 5, joka lähtee aivan klubirakennuksen vierestä. Pelitaidot pääsevät puolestaan testiin heti väylällä 2, joka on arvioitu kentän vaikeimmaksi reiäksi. Keltaisilta teeltä 366-metrisenä ja punaisilta 317-metrisenä pelattava par 4 on oikealle kaartuva dog leg, jonka sadan metrin kohdalla kulkeva oja aiheuttaa monesti päänvaivaa pelistrategiaan, etenkin kun lähestymislyöntiä suunniteltaessa pitää myös huomioida viheriön läheisyydessä olevat neljä bunkkeria. Etuysin väylät kulkevat pääosin tasaisessa puistomaisemassa, johon sijoitetut ojat ja bunkkerit tuovat peliin sopivasti haastetta.

Takaysin ensimmäinen avaus vaatii tarkkuutta, sillä peliin tulee metsää oikeastaan kummallakin puolella, ja se myös kulkee väylän oikeaa reunaa pitkin viheriölle saakka. Väylä 11 on puolestaan kentän helpoimmaksi arvioitu lyhyt ja alamäkeen lyötävä par 3, joka on keltaisilta teeltä pelattaessa ainoastaan 110 metriä ja punaisilta 97 metriä pitkä. Takaysin haastavin väylä on ehdottomasti väylä 17, joka menee kokonaan metsän keskellä ja jonka viheriö on sijoitettu mäen päälle. Parkin viimeinen väylä päättyy suoraan klubitalon terassin viereen, jossa onkin mukava istuskella ja katsella kentältä tulevia lähestymislyöntejä.

Seaside – lyhyehkö mutta tarkkuutta vaativa

Seasiden etuysi kulkee puistomaisessa maastossa ja takaysille merellisessä.

Seasiden etuysi kulkee puistomaisessa maastossa ja takaysille merellisessä.

Anna Lehtomaa

Seaside ei haasta pelaajaa välttämättä pituudellaan, mutta erityisesti takaysin vesiesteet herättävät sekä ihastusta – ja huonona pelipäivänä hieman vihastustakin.

Kentän avausväylä uudistettiin kokonaan vuonna 2014. Klubitalon edestä lähtevä par 4 on lyhyt, mutta vasemmassa reunassa oleva suuri vesieste saa kyllä miettimään pelistrategiaa tarkasti.

Pitkälyöntisimmät pelaajat pääsevät toki lyömään suoraan kohti viheriötä, mutta väylällä on alastulotilaa hyvin vähän. Verrattaessa Seasiden ensimmäisen väylän viheriöitä kentän muihin viheriöihin voi sen todeta olevan poikkeuksellisen muodokas, ja puttaamisessa saakin olla tarkkana. Etuysi on muutoin hieman Parkin kaltainen, ja se kuuluukin Parkin kanssa kentälle ensimmäiseksi rakennettuun 27 reikään.

Yhdeksäs reikä päättyy sopivasti klubitalon eteen, jossa voikin hyvin tankata eväät takaysille.

Pickalan kaunein ”ysi” on ehdottomasti merenrannan tuntumaan rakennettu Seasiden takaysi. Merenrantamaiseman lisäksi väylillä on mukavasti korkeuseroja, joka tuo peliin erilaista tuntumaa ensimmäiseen yhdeksään reikään verrattuna. Korkeuserot ja lisäksi väylien välissä pujottelevat ojat näkyvät kyllä heti tuloskortissa, jos lyönti ei kulje.

Kentän vaikein reikä on 13, jossa haasteina ovat bunkkerit sekä avauksessa että viheriön läheisyydessä, väylän reunaa pitkin ja sen poikki kulkeva oja sekä pienen mäen päälle sijoitettu viheriö.

Forest – metsää ja korkeuseroja

Forestin 18. reiän vesieste.

Forestin 18. reiän vesieste.

Anna Lehtomaa

Forest valmistui vuonna 2004, ja se teki Pickala Golfista Pohjoismaiden suurimman golfkeskuksen. Forestin avausväylä lähtee rangen takaa ja sinne päästäkseen joutuu kipuamaan suoraan ylämäkeen, minkä vuoksi starttiin kannattaakin lähteä hyvissä ajoin. 

Forestin alkuväylät ovat melko puistomaisia, mutta loppua kohden kenttä on nimensä mukaisesti ennemminkin metsäkenttä. Forestilla kahta muuta kenttää enemmän korkeuseroja, ja sen lay out eroaa jonkin verran aiemmin rakennetuista Seasidesta ja Parkista. Lisäksi sen viheriöt ovat keskimäärin kahta muuta kenttää haastavammat.

Pienen kiipeämisen jälkeen näkymät ensimmäiseltä tiiauspaikalta ovat hienot, ja väylä aukeaa mukavasti alaspäin. Väylä kääntyy vasemmalle, mutta mutkassa oleva metsä estää suurimman osan oikaisuyrityksistä suoraan viheriön eteen. 

Lyöntikunto selviää Forestilla viimeistään viidennellä väylällä; pitkää par 5 -väylää vartioi oikealla puolella kulkeva oja sekä vasemman puolen out of bounds. Lisäksi viheriölle päästäkseen pitää välttää sen edessä oleva vesieste ja kaksi bunkkeria. Lähestymislyöntiä ei voi myöskään päästää pitkäksi, sillä syvyyssuunnassa viheriö on melko kapea.

Etuysin jälkeen voi viettää mukavan tauon Forestin taukokioskilla, josta löytyy kaikenlaista syötävää ja terassilta pehmeät sohvat. Kymmenennen väylän kaksitasoiselle viheriölle pääsee nimittäin taas lyömään ylämäkeen, joten tauon pitäminen voi olla tarpeellista! Erityisesti väylillä 10–13 tulevat korkeuserot peliin, sillä näistä väylistä joka toinen pelataan ylämäkeen ja joka toinen alamäkeen, mikä luokin peliin mukavaa vaihtelua. Erityisesti 13 väylän avauslyönnin näkymät ovat hienot alas aukeavalle väylälle, ja rohkeimmat voivat lyödä avauksensa lammen yli suoraan viheriön eteen. Forestin viimeistä väylää kaunistaa metsän reunassa oleva upea lampi, joka tulee avauksessa peliin etenkin keltaisilta ja valkoisilta pelattaessa.

Plussaa iloisesta ja palvelualttiista henkilökunnasta

Hyväkuntoisten kenttien lisäksi Pickalan hyvinä puolina voi mainita iloisen palvelun caddiemasterilla ja ravintolassa sekä mukavan kenttähenkilökunnan. Kentän alueella liikkuminen on myös helppoa, sillä siirtymät ovat pääosin lyhyitä ja hyvin opastettuja. Esimerkiksi harjoitusviheriöt ovat erittäin kätevästi suoraan Parkin ja Seasiden ykkösväylien vieressä. Myös golfautoa on tarvittaessa helppo käyttää ja vuokrata. Mukavana lisänä Pickalasta löytyy golfin lisäksi hieronta- ja kampaamopalveluita.

Pickalassa on tapana pitää yhtä kenttää aina pallorännissä, joten pelaaman tulisi aina päästä. Tosin ajanvarauksessa olevien kenttien suositut ajat täyttyvät todella nopeasti, joten tiettyyn aikaan pelaamaan haluavan tulee olla ajoissa starttiajan kanssa.


Huippudiilinä loppukauden pelit Pickalan kolmella kentällä 99 euroa. Pickalan diili on voimassa tämän viikon, ja sillä saa pelata loppukauden ajan! Viikon toinen diili, eli green fee mille tahansa Pickalan kentälle 35 eurolla, on voimassa vain tämän viikon.


 

Etsi luettavaa