Hyppää sisältöön

Viikon kenttä: Koe ääripäiden Nordcenter

Nordcenterin Benz-kenttä on leppoisa ja lyhyt kenttä

Nordcenter tarjoaa joko leppoisaa lomagolfia tai tiukkaa tykitystä merimaisemissa riippuen kumman kentän menee pelaamaan. Sekä Fream että Benz ovat tällä viikolla GoGolfin Viikon kenttänä. Kun hankit diilit tällä viikolla, voit käyttää sen koko loppukauden ajan.

Upea pihapiiri, hulppea Åminneforsin kartano ja kaksi mahtavaa kenttää. Tervetuloa GoGolfin Viikon kentälle Nordcenteriin, joka sijaitsee Raaseporissa.

Nordcenter Fream ykköstiin kunto oli tämä: ei moitittavaa!

Nordcenter Fream ykköstiin kunto oli tämä: ei moitittavaa!

Jussi Miettinen

Nordcenterin kentät poikkeavat luonteeltaan toisistaan. Fream on vaikea kisakenttä, joka hurmaa upeilla maisemillaan, kiitos hulppeiden korkeuserojen. Helppo Benz puolestaan kulkee mäntymetsämaastossa, eikä korkeuseroja juuri ole. Kenttiä yhdistää yksi asia: molemmat ovat lähes virheettömässä kunnossa ja molempien kenttien yksityiskohdat on hiottu viimeisen päälle valmiiksi.

Nordcenterin viheriöt olivat parhaat, joissa olen tänä vuonna päässyt puttaamaan. Suuri kiitos siitä kuuluu tietysti osaavalle kenttähenkilökunnalle, mutta myös pelaajille, sillä esimerkiksi korjaamattomia alastulojälkiä ei juuri näkynyt.

Testikierroksella mukana ollut Karri Kakko, joka on Euroopan Tourilla pelaavan Mikko Korhosen caddie, arvioi, ettei Suomessa yksikään kenttä ole juuri nyt yhtä hyvässä kunnossa.

Pelasimme sunnuntai-iltana ensin Freamin etuysin ja sitten Benzin takaysin.

Freamillä riittää korkeuseroja

Kuudennella reiällä korkeuseroja riittää.

Kuudennella reiällä korkeuseroja riittää.

Jussi Miettinen

Pituutta Freamin etuysillä on valkoisilta peräti 3 355 metriä, keltaisiltakin 3 150 metriä (par 37). Osa rei’istä kulkee alhaalla meren rannalla, osalla on taas suuret korkeuserot.

Ykkönen laskeutuu mäen päällä sijaitsevalta klubilta (Åminnen kartano) alas. Yleensä kentällä tuulee mereltä ja eilenkin tuuli oli melko navakka, mikä kannattaa ottaa avauksissa huomioon: tähtäystä rohkeasti vasemmalle, sillä tuuli nappaa helposti pallon mukaansa.

Kaksi seuraavaa reikää edetään melko tasaista maastoa (yleensä vastatuuleen), jonka jälkeen koittaa Nordcenterin ehkä tunnetuin reikä: nelonen. Se pelataan jyrkkään ylämäkeen. Valkoisilta reiällä on mittaa 350 metriä, mutta ylämäki rokottaa avauksen pituutta. Ylämäki vaikeuttaa myös jatkolyönnin mailavalintaa.

Nordcenterin viheriöt olivat uskomattoman hyvässä kunnossa. Tässä viidennen reiän viheriö ja Karri Kakon birdie-putti.

Nordcenterin viheriöt olivat uskomattoman hyvässä kunnossa. Tässä viidennen reiän viheriö ja Karri Kakon birdie-putti.

Jussi Miettinen

Viides reikä, upea par-3, lyödään notkon yli hieman tiiauspaikkaa alempana olevalle suurelle greenille. Se sijaitsee hieman tiiauspaikan alapuolella. Pituutta on valkoisilta pari sataa metriä, mutta sunnuntaina valkoinen tii oli keltaisten kohdalla noin 180 metrissä. Sivuvastaisessa tuulessa siinäkin riitti tekemistä, ja 19-asteinen hybridi oli oikea työkalu.

Kuudennella reiällä palataan takaisin meren ääreen, kun avaus lyödään todella korkealta alhaalla sijaitsevalla viheriölle. Houkutus lähteä lyömään ykköstä lähelle viheriötä saattaa kuitenkin kostautua, sillä pallon alastuloa ei takatiiltä näe.

Pituutensa puolesta moni muukin reikä houkuttelee tarttumaan tiillä draiveriin, vaikka järkevämpää olisi avata spoonilla tai pitkällä raudalla, vaikka se tarkoittaakin lähestymistä pitkällä tai keskiraudalla.

Hieno reikä on kahdeksikko, par-5, varsinkin takatiiltä, joka avataan valkoisilta meren yli. Meri kulkee koko matkan vasemmalla ja tulee peliin myös viheriön etupuolella.

 

Nordcenterin Freamin kahdeksas reikä avataan valkoisilta täältä. #golfporn #gogolffi #viikonkenttä #nordcenterfream. Katso diilit GoGolf.fi! Mailan varressa Karri Kakko: huikea avaus, vaikka polvitaive kutisi!

Video, jonka GoGolf.fi (@gogolffi) julkaisi 1. 08ta 2016 klo 5.35 PDT

 

Yhdeksikkö nousee kääntyy dogleginä oikealle ja nousee jyrkähköön ylämäkeen kohti klubia, jonka edessä on mielenkiintoisen muotoinen, pitkulainen viheriö. Fream kävi vähän aikaa sitten laajan remontin, mikä nosti sen takaisin Suomen kärkikenttien joukkoon.

Freamin käveleminen on jo urheilusuoritus itsessään. Sen vuoksi GoGolfin Viikon kenttä -diiliin kuuluu myös auto (kaksi green feetä + auto 89 €).

Benz tarjoaa mahdollisuuden tehdä tulosta

Nordcenterin Benzin takaysillä on kolme par 3 -reikää.

Nordcenterin Benzin takaysillä on kolme par 3 -reikää.

Aleksi Tuomola

Benzille autoa ei tarvitse vuokrata, koska sen korkeuserot ovat ”isoveljeään” pienemmät. Benzin kävelee mielellään. Me pelasimme sunnuntaina kentän takaysin, joka lähtee lyhyehköllä par 4 -reiällä, joka kääntyy lievästi vasemmalla.

Avauksessa tähtäys kannattaa ottaa väylän oikeaan reunaan, sillä rinne viettää kovasti alamäkeen vasemmalle. Mikäli pallo päätyy vasemmalle karheikkoon, viheriön edessä oleva metsä tulee ikävästi lähestymisen tielle.

Tälläkin reiällä ei kannatta tarttua draiveriin, vaan sijoittaa pallo väylän oikeaan reunaan spoonilla, hybridillä tai pitkällä raudalla.

Muuten Benz on selkeä kenttä, jossa ei tule vastaan suuria yllätyksiä. Kun lyö palloa suurin piirtein suoraan keskelle väylää, ei vaikeuksiin pitäisi joutua.

Benzillä ei ole aivan yhtä paljon luonnetta kuin Freamilla, jonka jokainen väylä jää hyvin mieleen kierroksen jälkeen. Benzin takaysin par on 34, mikä tarkoittaa sitä, että par-viitosia on vain yksi ja par-kolmosia kolme kappeletta. Pisin niistä on 14. reikä, joka lyödään kuitenkin lievään alamäkeen (183 m), jonka ansiosta voi ottaa yhden mailan vähemmän. Kaksi muuta avataan lyhyellä keskipitkällä raudalla.

Benz 18. reiän lähestyminen lyödään veden yli.

Benz 18. reiän lähestyminen lyödään veden yli.

Jussi Miettinen

Benzin mielenkiintoisin reikä 18:s, joka ei ole kovinkaan pitkä, mutta jossa vesieste vaikeuttaa lähestymistä. Viheriön ympäristössä on pieniä, pyöreitä kumpareita, ja hämärän tullen viheriö, kumpareet ja sen takana ollut kuusikko heijastuivat kauniisti peilityynen vesiesteen pinnasta.

Benzin Viikon kenttä diili on green fee kahdelle + lounas = 89 €. Kolmas Viikon kenttä -diilimme Nordcenteriin on ilta green fee 30 euroa (molemmat kentät). Diilit ovat voimassa koko kauden loppuun saakka. Meidän ryhmämme lähti pelaamaan klo 18. Kymmeneltä näki vielä pelata, vaikka aurinko alkoi olla jo melko matalalla.

Etsi luettavaa