Hyppää sisältöön

Viikon kenttä: KanavaGolf on Vääksyn golfkeidas

KanavaGolfissa on monta kivaa par 3 -reikää.

Noin puolentoista tunnin ajomatkan päässä Helsingistä ja noin 25 km Lahdesta sijaitsee Vääksyn golfkeidas KanavaGolf. NotSoProGolf kävi tarkastamassa tilukset.

Seitsemäs reikä on lyhyehkö par 3, joka lyödään ylhäältä alas.

Seitsemäs reikä on lyhyehkö par 3, joka lyödään ylhäältä alas.

NotSoProGolf

Kanavagolf on hieno kokonaisuus, joka kattaa 18-reikäisen golfkentän, 4-reikäisen par 3 -kentän, minigolfradan, rangen ja lähipelialueet. Klubilta löytyy myös ravintola, proshop, pukuhuoneet ja sauna. Kanavagolf on myös taustapiruna Koko Asikkala golfaa -hankkeessa, jonka tarkoituksena on saada uusia harrastajia lajin piiriin.

Heti kentälle saapuessamme olo oli tervetullut. Kanssapelaajat ja henkilökunta oli mukavia ja puitteet oli kunnossa. Olimme käyneet kentällä kerran aikasemmin, ja väylät oli tutut. Saimme kuitenkin caddiemasterilta väyläoppaat, joissa oli hyvät ilmakuvat väylistä ja etäisyydet pelissä oleviin esteisiin. Väyläoppaat löytyvät myös jokaisen teeboksin vierestä. Kannattaa huomata, että mitat ovat punaiselta teeltä.

Henkilökuljettimella kierrokselle

KanavaGolf oli toukokuun lopussa hyvässä kunnossa.

KanavaGolf oli toukokuun lopussa hyvässä kunnossa.

NotSoProGolf

Klubilta on mahdollista vuokrata Segway-tyyppinen henkilönkuljetin 25 eurolla per kierros. Mikäli käveleminen tuntuu haastavalta, haluaa nopeuttaa kierrosta tai haluaa lisää jännitystä kierrokselle niin tämä on hyvä laite! Laitteen päälle hypättyä oli vaikea olla hymyilemättä ja ”ajamisen” oppii parissa minuutissa.

Kenttä alkaa  kahdella peltomaisilla par 4 -reiällä, joiden jälkeen se sukeltaa metsään. Metsäväylillä lyönnit on parempi pitää väylällä. Yhdeksäs reikä palaa takaisin klubitalolle, jossa on suositeltavaa pitää 10 minuutin tauko. Tässä kerkeää käydä juomassa, hakemassa hodarin tai vaikka etsimässä kadonneen lyönnin rangella.

Takaysi noudattaa jo etuysillä tuttuja piirteitä. Parin peltomaisen väylän jälkeen palataan takaisin metsän siimekseen. Kenttä on muuttunut vuosien varrella ja kokoajan tapahtuu lisää. Kentällä oli rakenteilla uusia bunkkereita ja teebokseja. Tämän lisäksi myös muun muassa 18. reiän puolesta välistä on harvennettyu rämeikköä, mikä helpottaa toista lyöntiä. Kentän kunto oli muutamaa repair-aluetta lukuunottamatta moitteeton. 

Kolmosesta tuli suosikkireikämme

Kolmas reikä on lyhyehkö par-viitonen, jossa greeni on mahdollista saavuttaa kahdella lyönnillä.

Kolmas reikä on lyhyehkö par-viitonen, jossa greeni on mahdollista saavuttaa kahdella lyönnillä.

NotSoProGolf

Suosikkireiäksemme nousi kolmonen, joka on melko lyhyt vasemmalle kääntyvä par 5, jossa hyvä avaus palkitaan mahdollisuudella yrittää toista lyöntiä greenille.
Vaikein väylä mielestämme oli nro. 15, lyhyt par 4, jossa avauksen kanssa pitää olla melko tarkkana ellei halua toiselle lyönnille itselleen vaikeuksia. Tälle väylälle paria ei pelaa vahingossa. 

Kierroksen jälkeen jäimme syömään klubille. Tarjolla oli salaatista burgeriin kaikkea. Brioche Burger oli NSPG:n valinta. Keittiön mukaan tämä on myös suurimman osan valinta. Ravintolan hintataso yllätti myös positiivisesti.

Loppufiilikset klubista oli todella positiiviset. Kiva pelata, mukava rento meininki ja haastaa kaiken tasoiset golffarit. Tuote on kunnossa!

FAKTAT

Kierrosaika 4 tuntia sisältäen tauon 

Hävitetyt pallot: 3 kpl

Menisinkö uudestaan? Kyllä!

Etsi luettavaa