Hyppää sisältöön

Viikon kenttä: Back to Golf @KurkGolf

Tämän viikon ”Viikon Kenttä” tulee olemaan Kurk Golfin Hill -ysi. Niin sanottu kolmas ysi mielletään herkästi kolmanneksi vaihtoehdoksi, eli reilusti huonommaksi kuin varsinainen kenttä. Kurkissa asia ei kuitenkaan ole näin ja kävimme kahden aloittelevan golfarin kanssa testaamassa puitteet Evitskogin mökkiteiden alueella.

Muistin Kurk Golfin sijaitsevan paljon kauempana kuin mistä kenttä lopulta löytyi. Rinkusta lähtiessä matka-aikaa tuli kuitenkin vain 25 minuuttia kevyellä kaasujalalla höystettynä. Ja mikä mukavinta valokuvamallina kuvissa toimiva Marco ”Käteinen” (nimi muutettu) pääsi sujauttamaan omalla rakkaalla mersullaan ihanaa rallitietä täysin nopeurajoitusten mukaisesti. Mukana reissussa oli myös Jambo (nimi muutettu) – molemmat lukeutuvat äärimmäisen innokkaisiin uudelleen aloittajiin golfin parissa.

”Joskus pari kymppisenä tuli käytyä paljonkin rangella ja green cardit suoritettua. Nyt kolmefemmana alkaa varmaan olemaan se asema työelämässä, että kehtaa alkaa ottamaan golfia kunnolla sarvista”, Marco miettii.

Monelle ”nuorelle aikuiselle” golf on tapa viihtyä. Niin myös tälle kaksikolle ja yksi tärkeimmistä lämmittelyrituaaleista on käydä testaamassa klubitalon terassi ennen kierrosta. Kurk Golfin terasi ja ravintolapuoli on kunnossa ja kylmä olut maistuu hyvältä kauniina perjantai-iltapäivänä. Marco hommasi jäsenyytensä keväällä Vihdistä, Jambo tarttui Espoo Ringside Golfin uuteen starttipakettiin, jossa jäsenyyden lisäksi saa opetuspalveluita ja 9 reiän kierroksia. Pelit ovat toistaiseksi tapahtuneet vähän siellä sun täällä – listahintoja maksaen.

”Kullossa oli meille mersun omistajille kaksi yhden hinnalla, niin se oli aika makea juttu.”, mersumies Käteinen perusteli autovalintaansa.

”Toistaiseksi on tullut pelattua Paloheinässä, Nevaksessa ja Vihdissä. Kierroksia on takana vajaat kymmenen”, Jambo kertoo.

Kentälle siis! Allekirjoittaneellekin Kurkin Hill -ysi on täysin uusi kenttäbongaus. Odotukset eivät ole järin korkealla, sillä oletus oli tämän olevan aloittelijoille luotu kokonaisuus. Mutta mitäpä vielä, oletuksiin on tulossa muutos!

Ensimmäinen väylä, 480 metrinen par-5 lähtee tilavana liikkeelle. Oikealla on ongelmia, mutta vasemmalla kohtalaisen hyvin tilaa. Väylä on todella selkeä ja greeni näkyy jo tiipaikalta. Luonnollisesti kierros alkaa tii-arvonnalla, kuten aloittavat golfarit ovat jostain oppineet. Olen täysin myyty ajatusmaailmoihin mitä Marcon ja Jambon ajattelu golfista on.

”Vähän tähtää tuonon bunkkeriin, niin pikkulaissilla se mennöö ohi siitä”, Marco heittää kainuulaisella aksentillaan. Oikeastaan kaikki ajatukset lyöntien suhteen on ihailtavan yksinkertaisia samalla kun itse huomaa analysoivansa peliä täysin eri avaruudessa. Jos otetaan kilpailu siitä, kumpi nauttii pelistä enemmän, ei taida olla kahta sanaa kummalle golf on nautinnollisempaa? Fiilis on vähän samanhenkinen kuin menisi itse pelaamaan fresbee golfia – ei tietäisi tekniikasta mitään ja kaikki pitäisi tehdä pienten olettamusten mukaan.

Heti aluksi huomaamme kentän olevan täydellisessä kunnossa. Väylät ovat virheettömät, raffit melko lyhyeksi leikatut ja viheriöt juuri mukavan nopeassa kunnossa täydellisen ruoho kera. Onnistumisia ei tule vielä ensimmäisellä väylällä, mutta jo toisella väylällä Jambo pääsee puttaamaan birdietä. Intoa on paljon ja pallo sujahtaa reiän vierestä noin viisi metriä pitkäksi. Paljon on vielä opittavaa, mutta hymy ei sammu kummankaan naamasta.

Kolmannella väylällä Käteinen painaa seitsemän metrisen par-puttinsa sisään ja siitäpä vasta alkaa melkoinen fiilistely. Ei niitä pareja ”uran” varrella ihan jonoksi asti ole syntynyt. Jambo saa myös bogeja aikaiseksi. Vaikka vähän pallot ajoittain sinkoilevat sinne sun tänne, peli soljuu hyvää vauhtia eteenpäin kolmen ryhmässä. Kenttä vaikuttaa todella selkeältä ja koko ajan tietää minne palloa pitää lyödä.

Hill -nimi viittaa mäkisyyteen ja sitä kyllä on tarjolla. Korkeuserot ovat huomattavia ja ysin kiertäminen on kohtalaisen fyysistä hommaa. Samalla kuitenkin muistaa, että korkeuserot ovat täysin aliarvostettuja golfissa, sillä ne pitävät koko ajan pään virkeänä ja vaikeuttavat jonkin verran mittojen arvioimista, eikä rinteestä lyöminenkään ihan helppoa ole.

Viimeisellä väylällä tulee ensimmäinen todella haastava väylä. 500 metrinen par-5, joka kulkee metsärivistöjen välissä kääntyen ensin oikealle ja sitten vasemmalle. Avaus lyödään korkealta mäennyppylältä.

Oma avaus lähtee vähän aiottua enemmän oikealle, mutta ajattelin sen mahdollisesti olevan ihan kohtalainen. Marco ja Jambo lyövät jäljellä olevat pallonsa metsiin, itse painoin myös toisen lyönnin metsään, vaikka avaus oli lopulta täydellisessä paikassa. Hillin kiertäminen tuntui melko fyysiseltä kokemukselta ja mehut olivat aivan loppu ysin kiertämisen jälkeen. Marco haluaa pelailla vielä loppuun asti ja viimeisellä greenilla tapahtuukin kierroksen suurin ihme:

Noin 13:s lyönti lähtee 12 metrin päästä viheriöltä. Heitän pikku vitsillä, että jos menee sisään, tarjoan Gin Tonicit klubitalolla – jos ei mene niin sä tarjoat? Marco sanoo takaisin, että kaljat tarjoan jos ei mene (nauran sisäisesti tästä helposta voitetusta vedosta). Pallo lähtee ja sivuprofiilista vauhti näyttää hyvältä. Ja reiän kohdalla se kolahtaa keskelle tankoa täydellisellä vauhdilla, tippuu siään ja alkaa hirveä naurun remakka! Ei muuta kun juomia hakemaan……

”Kyllä se kato aina kun pikku panos saadaan niin alkaa homma toimimaan. Mistäs seuraavaksi pelataan?”

Parin sadan metrin kävely klubitalolle sujuu mukavasti edellistä ysiä purkaen. Kaikki pitivät kentästä. Se oli sopivat leveä, selkeä ja huikeassa kunnossa. Onko paras kuitenkin vielä edessä?

Kurk Golf halusi tarjota testausporukallemme klubiburgerit. Burgerin ja kylmän oluen yhdistelmä aurinkoisella terassilla ei varsinaisesti kuulosta kovin huonolta idealta pelin jälkeen, joten tartumme kohteeliaasti tarjoukseen.

Upeasti aseteltu taideteos saapuu eteemme ”etuterassille”, jossa kaikki terassikalusteet on tehty upeasti eurolavoista – kuka ne ikinä onkaan tehnyt, niin iso respect! Burgerin pihvi on hyvää lihaa ja tilasimme mediumin. Ranskalaiset ja maukas majoneesi täydentävät ihanan kokonaisuuden. Yksi parhasista burgerikokonaisuuksista mitä olen koskaan vetänyt, 9,5! Samaa arvioivat myös molemmat kaverit ja toinen olisi valmis antamaan täyttä kymppiä. Hyvin myyty, kyllä – ostakaa myös Burgeri kun käytte Kurg Golfissa tai ajelette Evitskogin mökkiteitä sen läheisyydessä!

GoGolfin Viikon Kenttä -diili ensi viikolla on seuraava:

Tuo kaverisi kentälle (ei green card, jäsenyys tai tasoitusvaatimuksia) aihiolla ”Back to Golf”. Ideana on saada lisää pelaajia lajin pariin. Hinta yhdeksän reiän kierrokselle kahdelta pelaajalta on 20 euroa GoGolfin jäsenelle ja hänen vieraalleen. Lisäksi kyseinen GoGolfin jäsen saa kupongin, jolla täyden kentän pääsee pelaamaan hintaan 20 euroa!

Etsi luettavaa