Hyppää sisältöön

Viikon kentät: Leppoisa Hanko, kaunis Etelä-Saimaa

Etelä-Saimaa Golf valittiin yllättäen kenttärankingin voittajaksi vuonna 2017

Tällä viikolla gogolfarit kansoittavat Hangon ja Lappeenrannan, sillä HanGolf ja Viipurin Golfin Etelä-Saimaa ovat GoGolfin Viikon kenttiä. Toinen kentistä on haastava ja Suomen kauneimmaksi kehuttu. Toinen tarjoaa mahdollisuuden leppoisaan lomagolfiin.

Tiesitkö, että Suomen kaunein golfkenttä sijaitsee lähellä itärajaa. Kyseessä on tietysti Viipuri Golfin Etelä-Saimaa-kenttä, joka täyttää tänä vuonna 10 vuotta.

Kenttää kiertäessä ei paikoin uskoisi, että ollaan sisämaassa. Maisemat ja luonto ovat merellisiä, sillä kenttä on rakennettu kallioiselle Tuosan saarelle. Suomenlahden sijaan ollaan kuitenkin Suur-Saimaalla, kuten kentän nimestäkin voi päätellä.

Kenttä on ruotsalaisen kenttäarkkitehdin Peter Fjällmanin käsialaa. Hän on onnistunut loihtimaan vaikeaan maastoon mainion kokonaisuuden. Haasteita kentän suunnitteluun toivat suojeltu Salpalinja sekä osittain väyliä reunustavat Natura-luonnonsuojelualue. Väyliä rajaa tietysti myös Saimaa ja havumetsikkö.

Kentällä maltti on valttia, jos haluaa tehdä tulosta. Myös paikallistuntemus tulee tarpeeseen. Jos ensikertalaiselle aukeaa mahdollisuus pelata paikallisen kanssa, tarjouksesta ei kannata kieltäytyä. Ilmankin tulee toki toimeen, mutta tällöin pelisuunnitelma kannattaa laatia huolellisesti tiiltä käsin.

Draiverin asemesta kannattaa usein tarttua kuitenkin väyläpuuhun tai rautaan, vaikka väylät eivät olekaan ihan niin kapeita kuin miltä ne saattavat näyttää. Se kannattaa vielä mainita, että kentän on kehuttu olevan tällä kaudella erinomaisessa kunnossa.

Leppoisa Hanko

Hangon kentän takaysi on puistomainen.

Hangon kentän takaysi on puistomainen.

HanGolf

Toinen Viikon kenttämme sijaitsee meren äärellä, monen pääkaupunkiseutulaisen kesäparatiisissa Hangossa. Suomen eteläisin 18-reikäinen kenttä soveltuu hyvin leppoisaan lomailugolfiin. Väylät kulkevat tasaisessa maastossa, eikä hiki kirpoa otsalle esimerkiksi mäkiä ylös kiivetessä.

Etuysin väylät ovat melko leveitä, ja niitä reunustaa sekametsä. Metsästä kannattaa kuitenkin pysyä poissa, sillä pallo katoaa sen uumeniin helposti. Takaysi kulkee taas puistomaisemissa, eikä palloja katoa juuri muualle kuin vesiesteisiin.

Kenttä ei ole järin pitkä, mutta monella rei’istä on vesieste tai -esteitä, jotka vaikeuttavat peliä. Hyvä puoli on myös se, että kentän myös kiertää melko nopeasti. Myös selkeydestään se kerää kiitosta, mikä on tärkeää etenkin vieraspelaajia ajatellen. Tiiltä näkee heti, miten kenttä kannattaa pelata. 

Helsingistä päin ajaessa kenttä tulee vastaan ennen Hangon keskustaa, jonne klubilta on matkaa noin seitsemän kilometriä. Etelä-Saimaa Golfiin on Lappeenrannan keskustasta matkaa kymmenen kilometriä.

Etsi luettavaa