Hyppää sisältöön

Vihti Golf on jäsenmäärissä omilla luvuilla Suomessa – kenttä kestää hyvin pitkän kauden

Vihti Golf Club markkinoi vahvasti heinäkuun mittaista pelioikeutta hintaan 99

Vihdin Golfshopin hittituote on Veijo Hämäläisen markkinoima Griplex-hanska.

Heinäkuun on Vihti Golfille parasta sesonkia, jota edesauttaa kentän yhteydessä sijaitseva  Suomen uusin teemapuisto Puuhapark.

Vihti Golf avasi kenttänsä  kaudella 2001, vuosi sen jälkeen kun laskettelukeskusta vetänyt, jo edesmennyt Juhani Uotila teki päätöksen kentän rakennuttamisesta ja alueen ympärivuotisesta hyödyntämisestä.

GoGolfin testikierrokselle kesäkuun ensimmäisellä puoliskolla lähtivät seuraksi  Veijo ja Ritva Hämäläinen, jotka  osallistuivat  ensimmäiselle Vihdissä järjestetylle peruskurssille keväällä 2001 ja ovat alusta alkaen olleet seuran aktiivisia jäseniä ja osakkeenomistajia.

”Golf kolahti kerralla. Olemme oletettavasti Vihdin kentällä eniten pelanneiden joukossa, parhaimpina vuosina kierroksia on tullut toistasataa”, Veijo Hämäläinen kertoo.

Pariskunta on osallistunut aktiivisesti seuran senioritoimintaan. Veijo Hämäläinen järjesti ja veti 13 vuoden ajan seniorien yhteisiä matkoja Suomessa ja ulkomaille.

Veijo ja Ritva Hämäläinen ovat jäseninä Vihdin ensimmäistä vuosikertaa 2001

Veijo ja Ritva Hämäläinen ovat jäseninä Vihdin ensimmäistä vuosikertaa 2001

teemu tyry

”Kyllä tätä kenttää kelpaa esitellä. Siitäkin huolimatta, että Uotilat haluavat aina avata kentän ensimmäisensä Suomessa, siitä ei aiheudu kesän aikana harmia. Eikä ole mielestäni koskaan aiheutunut. Mennyt talvi oli vaikea, mutta hyvässä nosteessa viheriöt ovat, vaikkeivat vielä priimaa. Monin paikoin pääkaupunkiseudullakin talvi iski aika pahasti muille kentille”, hän jatkaa.

Vihdin kenttä on heille luonnollinen pesä jo asuinpaikan johdosta. Hämäläiset rakensivat omakotitalonsa noin vartin ajomatkan päähän kentän alueesta jo 70-luvulla.

Vihti Golf Clubin asema suurimpana seurana on vakaa

VGC on jäsenmäärältään Suomen suurin. Vuoden 2018 elokuuun tilaston mukaan sillä oli  5 595 jäsentä. Toiseksi suurimman, Hattula Golfin jäsenmäärä jäi samana ajankohtana lähes puoleen, joten valtikka ja kärkipaikka säilyvät lähes varmasti myös seuraavassa laskennassa.

”Pelikierrostemme määrä oli edelliskaudella noin 27 000. Kuluvan kauden ensimmäiset kuukaudet lupailevat lähes samaa. Heinäkuu on meille volyymiltään suurin, Vihdissä ja sen naapurikunnissa on paljon kesäasutusta, joka ruokkii vieraspelaamista”, kertoo seuran toiminnanjohtaja Sami Varelius.

”Haluan uskoa, että golfkenttään rajoittuva teemapuistomme Puuhapark tuo Vihtiin lapsiperheitä. Vanhemmat tai toinen heistä kiertää kenttää, lapset viettävät päivänsä Puuhaparkissa”, Varelius maalailee.

Taikahanska tarttui matkaan Australiasta

Vihdissä on 19:n golfkauden aikana ollut varovaistenkin arvioiden mukaan jäsenenä  12 000-15 000 eri ihmistä. Tämäkin arvio voi mennä raskaasti  alakantttiin.

”Meille se ei ole tuottanut ongelmaa, että väki vaihtuu ja osa hakee täältä vauhtia. Erittäin hyviä ystäviä ja peliseuraa olemme löytäneet. Golfin sosiaalisuus kiehtoo. Siinäkin on hyvät puolensa, että kentällä on vahva omistaja joka päättää, turhaan riitelyyn osakkaiden kesken ei mene aikaa”, Veijo Hämäläinen viittaa Uotilan perheen asemaan Golfkeskuksen pyörittämisessä

Hämäläisten golfkuume ei rajoitu pelkästään Vihtiin tai Suomeen.

”Kotimaassa vietämme Vihdin lisäksi aikaa Tahkolla, jossa meillä on kakkosasunto.Ulkomaan matkoihin golf on tuonut valtavasti sisältöä. Ei meitä ole golfin aloittamisen jälkeen saanut rannoille makoilemaan”, Ritva Hämäläinen määrittää.

Hämäläiset ovat eläköitymisensä jälkeen tehneet myös pienimuotoista liiketoimintaa. Veijo Hämäläinen löysi syksyllä  2011 Australian Sydneystä  golfhanskan, johon hän kiintyi poikkeuksellisella tavalla

”Se on kostean kelin hanska, ja  ulkonäkönsä osalta poikkeava. Ostin yhden itselleni tuliaisiksi ja otin sen käyttöön Suomessa seuraavana keväänä. Hanska tuntui käteen erittäin sopivalta ja sadekelin lisäksi vaikutti hyvin toimivalta myös kuivalla kelillä.”

Hanska oli Hämäläisen säännöllisessä käytössä viiden vuoden ajan säilyttäen mainiosti käyttöominaisuutensa.

”Käytin silloin ja käytän edelleenkin myös muita hanskoja. Australiasta hankkimani  tuntui siltä oikealta. Tyttäreni Heli lähti matkusti reilu vuosi sitten Australiaan, jolloin pyysin häntä tuomaan minulle muutaman hanskan lisää.”

Hanskat tuntuivat entistä paremmilta, Hämäläinen sai australialaisen kauppiaan kautta yhteyden tuotetta valmistaneesen tehtaaseen Kiinassa.

Kaupan alalla paljon menestystä työuransa aikana saavuttanut Hämäläinen halusi tuoda hanskan Suomen markkinoille.

Hän sai elokuussa 2017 erän hanskoja Suomeen ja kävi tammikuussa 2018 Kiinan tehtaalla sopimassa yhteistyön aloittamisesta.

Veijo ja Ritva Hämäläinen ovat olleet naimisissa  49 vuotta

Veijo ja Ritva Hämäläinen ovat olleet naimisissa 49 vuotta

teemu tyry

Hanskan nimeksi tuli monien vaiheiden jälkeen Griplex.  Hanskaa myydään paitsi verkkokaupassa, Vihdin golfshopissa, sekä muutamissa pro-shopeissa ympäri maan.

”Alunperin Griplex-hanskan paras ominaisuus oli sen kestävyys sekä pitävyys märällä kelillä. Hyvin oleellista on myös mahdollisuus pestä hanska käsin. Etenkin naisille tämä on tärkeä argumentti. Kaudella 2018 saimme paljon palautetta pelaajilta, jotka hyödynsivät sen ominaisuuksia helteisillä keleillä”, Hämäläinen markkinoi. 

Vihti Golfin pitkäaikainen vetäjä ja osa-omistaja Janne Uotila kiittelee Hämäläisen myyntilahjoja.

”Kevään golfmessuilla Pasilassa hän myi yksinään lähes 200 hanskaa tiskiltämme. Tuollaiselle myyntimiehelle olisi paljon käyttöä minkä tahansa golfyhtiön tuotteiden markkinoinnissa”, Uotila kehaisee entistää seniorikapteenia.

Veijo Hämäläinen on tyytyväinen maahantuomansa hanskan saamaan palautteeseen, painottaen tulostenteossa koko ”perhetiiminsä” panosta.

”Tämä on meille yhteinen hanke vaimon ja tyttären kanssa. Miljoonia emme ole tekemässä, oleellisempaa on pitää itsensä vireänä ja ja tuottaa ihmisille ilon hetkiä golfhanskamme avustuksella”, Veijo Hämäläinen kertoo lopuksi.

Missä kunnossa Vihti Golf Club sitten oikeasti oli kesäkuun ensimmäisellä puoliskolla?

Toimituksen pelaamat ensimmäiset yhdeksän olivat väylien osalta ok+ tasolla. Viheriöissä oli enemmän tasoeroja, hyvästä vaatimattomaan kuntoon. Sisääntulossa viheriöiden kunto on maaston mäkisyydestä johtuen parempi.

Vihti on profiloitunut huokeaksi ja helposti tavoitettavaksi kentäksi. Lay-outiltaan molemmat puoliskot ovat hyvää keskitasoa.

Etsi luettavaa