Hyppää sisältöön

Vierumäki Finnish Challengessa saksalaiskomento – Juuso Kahlos 27:s ennen finaalipäivää

27-vuotias Velten Meyer on maailmanlistalla 1297:s, joten voitto sunnuntaina toisi monella mittarilla hänen ansiolistaansa superlatiiveja. KUVA: Tomi Natri

Velten Meyer ja Marc Hammer jakavat kärkipaikkaa tuloksella -19 Cooke Coursella pelattavassa Challenge Tourin kilpailussa. Juuso Kahlos on parhaana kotimaisena kymmenen lyönnin päässä saksalaispelaajista.

Ammattilaisgolfin kärjen leveys tuottaa alhaisia kierrostuloksia myös Vierumäen Cooke Coursella.

Lauantainakin nähtiin yksi 62 lyönnin (-10) kierros, kun kierroksensa eaglella jo aloittanut John Murphy löi viimeisellä reiällä pallon noin 50 metristä sisään ja nousi päivän toisen eaglen tuomalla 62 lyönnin kierroksella hetkeksi kilpailun kärkeen.

Takaa tulivat kuitenkin Velten Meyer ja Marc Hammer, jotka pitävät ykköstilaa hallussaan yhden lyönnin kaulalla. Neljäntenä sunnuntaihin lähtee Victor Riu lyönnin Murphyn takana.

Juuso Kahloksella grindauspäivä

Uralleen uutta myötätuulta hakeva Juuso Kahlos, 28,  pelasi 71 lyönnin kierroksen ja jatkaa parhaana suomalaisena viimeiselle reiälle lipsahtaneesta tuplabogista huolimatta.

Juuso Kahlos oli ennen viimeistä reikää tilanteessa, jossa par olisi tuottanut sijaluvun 21. Tuplabogin myötä myös hartiat putosivat alas tuloslistan parhaalta suomalaiselta. KUVA: JANNE TARMIO

Jaetulta 27. sijalta on kärkeen matkaa kymmenen lyöntiä, top kymppiin viisi.

Kymmenen aikoihin alkanut, ja aika ajoin rankaksi yltynyt sade toi kierrokseen oman mausteensa.

”12. reiälle osui hirveä monsuuni”, Kahlos kertoi. ”Draivi ei lentänyt mihinkään.”

”Muutenkin pelissä oli enemmän ongelmia kuin muina päivinä. Oli graindauspäivä, taistelin tosi hyvin.”

Kahlos aloitti viime syksynä valmennusyhteistyön Timo Karvisen kanssa. Ratkaisu alkaa nyt tuottaa hedelmää.

”Viime viikolla meillä oli treeniviikko. Lyömiseen on haettu aika paljon uusia juttuja. Lantio on nyt osumassa aiempaa enemmän auki, lantion ja hartioiden välinen kulma on kasvanut, ja backsvingiäkin on rukattu.”

Kausiohjelmaakin on lähestytty uudella tavalla.

”En ole milloinkaan ennen pitänyt täyspaussia kilpailemisesta kesken kauden. Nyt päätimme kuitenkin jättää kaksi Nordic Leaguen kilpailua väliin, harjoitella ja suunnata Vierumäelle.”

DP World Tourin karsinnat edessä

Seuraava tärkeä etappi Kahloksen kalenterista löytyy syyskuun puolivälistä, jolloin hän suuntaa Ruotsiin Euroopan pääkiertueen, DP World Tourin, ensimmäisen vaiheen karsintoihin. .

Kärki Vierumäellä menee niin lujaa, että jopa Challenge Tourin kaikkien aikojen alhaisin 72 reiän yhteistulos voi sunnuntaina olla uhattuna. Ennätystä -29 jakavat Ivo Giner ja Thomas Detry.

Marcus Helligkilden viime vuonna pelaama -23 on toistaiseksi alhaisin yhteistulos Vierumäellä.

Kärkimiesten ja suomalaisten tulokset Vierumäellä

Kotimaisia pelaajia oli mukana 24, joista seitsemän pääsi jatkoon. Kahloksen 27:s sija parhaana ennen viimeistä kierrosta on huomattavasti heikompi kuin mitä toivottiin.

Merkillepantavaa on se, että kaikkien suomalaisten paras kierrostulos 66,-6 (Ahokas, Burman) jää liian paljon siitä mitä kärkipään käytännössä kaikki pelaajat ovat saaneet aikaiseksi.

Toisella kierroksella aamupäivän jälkeen seitsemän parhaan pelaajan keskiarvo oli 63,-9.

NimiKierros 1Kierros 2Kierros 3Yhteensä Sijoitus
Velten Meyer 706265-191.
Marc Hammer 686267-191.
John Murphy 676962-183.
Juuso Kahlos696771-927.
Rasmus Karlsson 687070-835.
Lassi Burman 736669-835.
Casper Simberg 706871-742.
Antti Ahokas 667271-742.
Roope Kakko 716872-557.
Oliver Lindell 716971-557.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa