Hyppää sisältöön

Vierumäki Finnish Challenge käynnistyy torstaina – Roope Kakko tuntee ylpeyttä Vierumäellä tehdystä työstä kentän kunnon suhteen

Lauri Ruuska on yksi suurimmista suomalaistoivoista Vierumäki Finnish Challengessä. Kuva: Tomi Natri

Tällä viikolla Vierumäen Cooke-kentällä pelattavassa Challenge Tourin osakilpailussa on voittopotissa 250 000 euroa ja mukana ennätysmäärä suomalaisia. Kilpailun promoottorin Jan Ruohon mukaan kisan seuraamiseen paikan päällä ollaan panostettu.

Suomalaisin silmin katsottuna kisasta on tulossa erittäin mielenkiintoinen. Torstaista sunnuntaihin pelattavaan Vierumäki Finnish Challengeen starttaa peräti 25 suomalaispelaajaa, joista monella on hyvät mahdollisuudet kamppailla kotikentän ja kotiyleisön turvin jopa kilpailun voitosta.

“Muutamalla pelaajalla on taustalla hyviä kisoja, osallistujalista on hieman normaalia lyhyempi, tuttu paikka ja kotiyleisö. Kaikki on pedattu heitä varten ”, tapahtuman järjestäjänä toimiva Jan Ruoho luettelee. 

Suurimmiksi suomalaistoivoiksi Ruoho heittää pitkään pelanneet ja kokeneet Roope Kakon ja Antti Ahokkaan sekä viime aikoina hyvin pelanneen Oliver Lindellin. Nimeltä hän mainitsee myös Matias Honkalan ja Lauri Ruuskan.

“Siellä on monta kenellä on mahdollisuus olla hyvillä sijoilla. Se vaatii tottakai onnistumista ja hyvää asennetta”, Ruoho näkee.

Vierumäki Finnish Challengen suomalaistoivoihin lukeutuvat Matias Honkala, Oliver Lindell ja Roope Kakko suuntaavat katseensa kohti valoa.

Rankingin tämän hetken kärkikymmeniköstä Vierumäellä on mukana puolet. 

“Heillä kaikilla on hyvä kausi takana ja kaikkien on kerättävä lisää pisteitä, jotta paikka ensi vuoden Eurooppa Tourille varmistuu. Kuka vaan heistä voi voittaa täällä”, Ruoho toteaa.

Ulkomaalaisvieraista hän nostaa esille yhden mielenkiintoisen nimen. Britti Robert Dinwiddie oli mukana kolme viikkoa sitten pelatussa The Openissa, joka pelattiin St Andrewsin Old Coursella Skotlannissa.

Dinwiddie pelasi kaikki neljä kierrosta, päätyi jaetulle 53. sijalle ja tienasi noin 36 000 euroa, eli hieman alle sen mitä tällä viikolla Vierumäellä maksetaan kilpailun voittajalle.

Suurelle osalle suomalaisista kisa on kauden tärkein tapahtuma. Viimeksi kisassa on nähty suomalaisvoittaja vuonna 2018, jolloin Kim Koivu pelasi kisan ykköseksi. 

“Se oli menestys koko tapahtumalle, ja suomalaiselle kilpagolfille se toi paljon lisää näkyvyyttä.”

”Hattu nousee korkealle”

Kuudetta kertaa järjestettävän Suomen osakilpailun näyttämönä toimiva Vierumäen Cooke-kenttä on muiden Etelä-Suomen kenttien tavoin kärsinyt vaikean talven aiheuttamista ongelmista, mutta sen kilpailukuntoon saattamiseksi on tehty valtavia ponnisteluja. 

“Kaikkihan sen näkee, ettei kenttä ole sellaisessa kunnossa missä sen pitäisi olla, mutta toisaalta pelaajan asenne kentän kuntoa kohtaan nousee arvoonsa. Olosuhteet ovat kaikille samat, pelaajia on viestitty tilanteesta ja he tietävät mikä se on. Sieltä löytyy kuitenkin sellaisia lipun paikkoja että pystytään peluuttaa. Se, joka lyö lähelle, se pärjää”, Ruoho kertoo.

Kisaan osallistuva Roope Kakko kertoo tuntevansa suurta ylpeyttä siitä, miten tärkeänä asiana kisaa pidetään Vierumäellä, ja miten kenttä on saatu siihen kuntoon että kisa saadaan pelattua.

“Ikinä ei muista kiittää ja kehua, mutta nyt hattu nousee aika korkealle, koska siinä on aika paljon jouduttu tinkimään ja euroista luopumaan että kisa pelataan. Täällä on kesken kovimman sesongin tehty rajujakin toimenpiteitä ja hartiavoimin paiskittu hommia. Kyllä saa ylpeyttä tuntea, että tällanen ponnistus on tehty. Jos toinen vaihtoehto on, ettei ole kisaa, niin kyllä tämä on ilman muuta parempi.”

Yleisölle vapaa pääsy

Vierumäellä ollaan panostettu kovasti myös kisan seuraamisen helpottamiseksi sekä yleisön viihtymisen eteen. Hyviä paikkoja seurata kisaa on Ruohon mukaan lukuisia, ja aikatauluistakin on pyritty tekemään katsojaystävällisiä.

“Klubitalolta näkee helposti lähdöt, joita torstaina ja perjantaina pelataan kahdelta tiiltä, sekä lähigriineille lähestymiset. Kilpailua voi seurata myös kenttäalueen keskelle rakennetulta alueelta. Väylien 13–16 välissä löytyy suuri tulostaulu sekä kahvila, josta saa virvokkeita, burgereita ja hodareita. Sieltä pystyy katsomaan monen väylän avauksia ja lähestymisiä”, Ruoho toteaa.

”Lähtölistaan pyritään luomaan kiinnostavia suomalaisryhmittymiä peräkkäisille lähdöille. Torstaina suomalaisten kärkipelaajat tiiaavat aamulla ja perjantaina iltapäivällä, jotta mahdollisimman moni heistäkin, jotka ovat jo aloittaneet työnsä pääsisivät paikan päälle, ja pystyisivät seuraamaan iltapäivän kierrokset.”

Yleisöllä on kisaan vapaa pääsy.

Vierumäki Finnish Challenge

Etsi luettavaa