Hyppää sisältöön

Vierumäen Challenge Tour: Avauspäivä lupaa hyvää – monella tavalla!

59 lyönnin kierros päättyi samalle reiälle

Vierumäen järjestämä Challenge Tourin kilpailu polkaistiin käyntiin poutaisessa kelissä. Yön sateiden takia kentällä käytettiin siirtosääntöä, joka helpotti osaltaan peliä. Kenttä tarjosi kuitenkin juuri sitä mitä sen pitääkin – reilun mahdollisuuden parhaille pelaajille erottua joukosta. Suomalaisittain päivässä on ollut paljon hyvää. Toivo hyvästä menestyksestä elää.

Päivän parhaaksi suomalaisnoteeraukseksi jäi aamupäivällä pelattu Peter Erofejeffin tulos 67 (-5). Sillä Erofejeff jäi kilpailun kärkipaikalle pelanneesta Jerome Lando Casanovasta (65, -7) kaksi lyöntiä. Kolme alle tulokseen pelasivat Tapio Pulkkanen ja Kim Koivu. Se riitti noin 20. sijalle. Kalle Samooja pelasi tuloksen kaksi alle iltapäivän kovissa tuulissa oltuaan pitkään kierrostaan neljä alle parin.

Kaksi alle parin ovat myös Erik Myllymäki ja Joonas Granberg, yhden alle Juuso Kahlos. Mikael Salminen ja Peter Puhakka ovat yhden alle, kun molemmilla on avauskierrosta pelaamatta kuusi reikää.

Kun avauspäivä on loppumaisillaan, cut -raja Vierumäellä on asettumassa yksi alle parin tulokseen. Tämänhetkisillä tuloksilla sisäpuolella on yhdeksän suomalaista pelaajaa. Lyönnin päässä par -tuloksessa väijyy vielä peräti kahdeksan sinivalkoista.

Kilpailun avauspäivää oli todella tasaisena. Tuloksia on pakkautunut todella paljon välille -3 – +1. Alle 70 lyönnin kierroksia on vain noin 20. Perjantain jälkeen tulokset ovat paremmin vertailukelpoisia, tänään aamupäivällä pelanneet saivat melko suuren hyödyn tyynistä olosuhteista. Iltapäivällä tuuli puhalsi kovaa vaikeuttaen pelaajien suorituksia.

Vierumäen Cooke-kenttä keräsi pelaajilta lähes poikkeuksetta positiivista palautetta. Viheriöt olivat oikein pelattavat, jopa melko kovat ja haastavat lähestymislyönneissä. Puteissa ei nähty suuria käsieleitä ja viheriöiden syyttelyitä – ne ajoivat asiansa oikein hyvin. Erityisesti kentän lay out keräsi kiitosta. Kenttä on monien pelaajien mielestä yksi kauden parhaista. Se tarjoaa suurta hyötyä pitkälyöntisille pelaajille. Draiveria ei juurikaan pidetty hihnassa, vaan iso peto oli jatkuvasti pelaajilla irti.

Päivän leijona palkinnon voittaa Oliver Lindell, joka aloitti kilpailunsa tuplapar-bogi yhdistelmällä. Lindell painoi loppukierroksen -5 ja pelasi par-tuloksen. Katso videolta Lindellin fiilikset Vierumäen avauskierroksen jälkeen!

Järjestelyiden puolesta kaikki pelasi myös loistavasti. Monilla oli ongelmaa löytää tulospalvelua golfboxin kautta – kyse oli tässä tapauksessa muun muassa toissa vuoden voittajasta Stuart Manleysta, joka Twitterissä etsi Suomen Golfliiton sivujen kautta löytyvää tulospalvelua.

Perjantaina Vierumäellä nähdään varmasti loistava golfpäivä. Suomalaisittain siihen päästään erittäin hyvistä asetelmista. Eikä tule unohtaa, että perjantaina Vierumäellä esiintyy illalla Darude, joten vierailua urheiluopistolla kannattaa harkita vakavasti.

Etsi luettavaa