Hyppää sisältöön

Vielä ehdit saada pelin kuntoon – noudata näitä viittä ohetta

Kun alat toimia nyt

Vaikka et olisi talven ja alkukauden aikana koskenut golfmailoihin, voit pelata loistavan kauden.

Olitko aikeissa harjoitella talvella ja keväällä kesän pelejä varten, mutta syystä tai toisesta et aloittanut harjoittelua? Nyt kun golfkentät ovat  auki, onko enää mitään tehtävissä?

Kyllä on. Isoa svingiprojektia ei enää kannata aloittaa, mutta fiksusti etenemällä voit pelata kesällä erinomaisesti omaan tasoosi nähden. Ties vaikka lopulta pelaisit elämäsi parhaat golfkierrokset.

Tässä viisi vinkkiä, miten sinun kannattaa edetä.

1. Käy prolla tarkistuskäynnillä

Käy tilanteesi läpi pron kanssa ja kerro hänelle, että haluat hänen tarkistavan lähtöasentosi. Seisotko tasapainossa, pidätkö mailasta oikein kiinni, onko pallo oikeassa paikassa ja tähtäätkö sinne, minne luulet tähtääväsi?

Kun nämä asiat ovat kunnossa, se riittää jo pitkälle. Kun näkee pelaajan seisovan tasapainossa, on vaikea kuvitella hänen pelinsä sakkaavan täysin.

Voit myös keskustella pron kanssa siitä, miten svingiäsi voi kehittää pitkällä aikavälillä.

Ota keskustelusta pari ideaa talteen ja pidä ne mielessä, kun käyt rangella. Tarkoitus on antaa svingin kehittyä pikkuhiljaa, sen sijaan että yrittäisit aktiivisesti muuttaa jotain.  Pelatessasi luota hyvään lähtöasentoosi ja anna svingisi toteutua reaktiona.

Lähipelitreenit kehittävät yllättävän paljon myös täyttä svingiä.

Lähipelitreenit kehittävät yllättävän paljon myös täyttä svingiä.

Getty Images

2. Svingaa joka päivä 10 minuuttia ilman palloa

Tee kunnon harjoitussvingejä ilman palloa. Svingaamalla pidät lihaksesi sopivasti golfkunnossa. Samalla ajatuksesi tekniikan suhteen selkenevät. Kun sinun ei tarvitse seurata pallon lentoa, huomaat uusia asioita. Veikkaan, että parissa viikossa alat heiluttaa mailaa paremmalla rytmillä ja ajoituksella. Ja se tapahtuu kuin ilmaiseksi, ilman että sinun tarvitsee tietoisesti muuttaa mitään.

Koska tämä 10 minuutin harjoitus on tehtävä joka päivä, etsi itsellesi sellainen paikka, jossa mahdut heiluttamaan mailaa turvallisesti, ja pidä huoli siitä, että sinulla on aina yksi maila jossakin lähellä.

3. Harjoittele lähipeliä

Tästä tietenkin aina puhutaan: lähipeli ratkaisee. Se pitää paikkansa etenkin silloin, kun mietitään helpointa tapaa pudottaa lyöntien määrää. Eli kun ensi kesänä olet menossa rangelle lyömään palloja, kurvaa sittenkin ensin lähipelialueelle.

Käytä valtaosa harjoitteluajastasi chippaamiseen ja puttaamiseen. Lyö matalia ja korkeita lähipelilyöntejä erilaisista paikoista miettien edellistä kierrostasi ja sitä, mitkä chipit olisivat voineet olla parempia.

Harjoittele lähipelilyöntejä, kunnes ne alkavat sujua. Siirry sen jälkeen puttailemaan, ja jatka harjoittelua kunnes saat pitkät putit noin metrin säteelle reiästä. Ja ne metriset hyvällä prosentilla sisään.

Jos huomaat, että sinulla on vaikeuksia osua lähilyönneissä puhtaasti palloon, ole yhteydessä opettajaasi. Selvitä, mistä on kyse, sillä lähipelissä pienet tekniikkamuutokset ovat lopulta yksinkertaisia, ja muutoksia voi tehdä milloin tahansa.

Pelaamalla fiksusti säästät kosolti lyöntejä.

Pelaamalla fiksusti säästät kosolti lyöntejä.

Getty Images

4. Panosta prosenttigolfiin ja hyvään asenteeseen

Kaikki varmasti tunnemme pelikaverin, joka pelaa jatkuvasti paremmin kuin miltä hänen lyöntinsä näyttävät. Mikä lienee moisen pelin salaisuus?

Yleensä se on positiivinen asenne yhdistettynä fiksuun pelaamiseen. Lyöntien ei lopulta tarvitse olla kummoisia, että kentän voi kiertää keskivertoa paremmin.

Mietitään hetki, mistä tyypillinen 90 lyönnin kierros koostuu. Griiniosumia on ehkä muutama, mahdollisesti kolme tai neljä. Niiden lisäksi tavoite on päästä muilla väylillä mahdollisimman usein yrittämään par-puttia. Näin teet kahdella putilla bogin, joka on hyvää, keskiverto golfia. Esimerkiksi par 4 -reiät ovat harvoin keltaiselta tiiltä yli 360 metriä. Se tarkoittaa, että kaksi 150-metristä lyöntiä tuo sinut 60 metrin säteelle reiästä. Hyvin toimivalla lähipelillä saat sen jälkeen tehtyä paljon bogeja ja silloin tällöin muutaman parin. Siinä se resepti keskimääräistä parempaan golfiin.

Koko juttu perustuu pieneen puurtamiseen ja prosenttien pelaamiseen siten, että pidät pallon pelissä tähtäämällä aina poispäin mahdollisista esteistä. Fiksu pelaaminen tarkoittaa, että pelaat valtaosan kierroksista ilman rangaistuslyöntejä.

Ole siis tänä kesänä se pelaaja, joka pelaa paremmin kuin miltä lyönti näyttää.

Mitoittamalla mailat omaan lyöntiin sopivaksi voit saada aikaan suorempia ja pidempiä lyöntejä.

Mitoittamalla mailat omaan lyöntiin sopivaksi voit saada aikaan suorempia ja pidempiä lyöntejä.

Aleksi Tuomola

5. Ryhdy välineurheilijaksi

Okei, et harjoitellut talvella eikä sinua huvita tehdä kesällä mitään edellä mainituista harjoituksistakaan. No, aina voit yrittää ostaa itsellesi paremman pelin.

Voit paneutua kaikkiin uutuustuotteisiin ja lukea, kuinka ihmeellisesti viimeisimmät lapamallit korjaavat lyöntejä. Samalla voit selvittää, mikä uusista draiverin varsista potkaisee parhaiten ja millä putterilla saat pallon rullaamaan täydellisesti.

Kun menet ostamaan uusia välineitä, kannattaa pyytää apua välineliikkeen asiantuntijalta. Mailan mitoittaminen omaan lyöntiin sopivaksi säästää pitkän ajan kuluessa sekä aikaa että rahaa.

Etsi luettavaa