Hyppää sisältöön

Vielä muutama suomalainen hakee paikkaa ET:n ykkösvaiheesta eteenpäin

Peter Erofejeff jakaa johtosijaa Nordcenterissä.

Tiistaina käynnistyy European Tourin ykkösvaiheen viimeisin karsintakilpailuihin kuuluva Bogognon osakilpailu. Suomalaisia on mukana Italiassa kolme kappaletta. Viimeinen karsintaviikko on ensi viikolla, silloin mukana on enää yksi suomalainen.

European Tourin karsintojen ykkösvaiheen viimeinen mielenkiintoinen suomalaisviikko käynnistyy tiistaina. Mukana on kolme suomalaista Italiassa Bogognon kentällä. Erityisen suurennuslasin alla on kokenut Peter Erofejeff, joka on pelannut kohtalaisen epätasaisen kauden, mutta väläytellyt myös parasta osaamistaan. 

Patu aloitti myös vuonna 2013 karsintaurakkansa ensimmäisestä vaiheesta. Silloin hän eteni lopulta kahden ensimmäisen vaiheen läpi finaaliin, jossa kuittasi neljännellä sijalla yllättäen pelioikeuden European Tourille. Nyt 36-vuotias Erofejeff lähtee haastajana liikkeelle, kuten lähti myös kuusi vuotta sitten. 

Työt ovat häirinneet Patun täyttä keskittymistä pelaamiseen, mutta tukijoiden avulla hän sai rauhoitettua pari viikkoa ennen karsintoja täysipainoiseen harjoitteluun. 

Bogognosta on luvassa paikka toiseen vaiheeseen noin 15:lle parhaalle pelaajalle. 

Reikäpelin suomenmestari Toffe Jusslin on harjoitellut Floridassa syyskaudella. 31-vuotias espoolainen on selkeä villi kortti. Reikäpelin suomenmestaruuden lisäksi mainittavaa menestystä ei juuri ole tullut loukkaantumisten sävyttämän vuoden aikana. 

Kalle Sneck sen sijaan on osoittanut Nordic Leaguessa vahvaa nousukäyrää. Latebloomerina tunnettu Sneck ei koskaan ollut mikään junioritähti, vaan aloitti systemaattisen harjoittelun vasta vanhemmalla iällä ja kehityskäyrä on siitä lähtien ollut ylöspäin. 

Sneck on rankingissa sijalla 53 sijoituttuaan kauden aikana kaksi kertaa kympin sakkiin ja kaksi muuta kertaa 25 parhaan joukkoon. 

Toiseen vaiheeseen ensimmäisestä vaiheesta ovat toistaiseksi edenneet suomalaisista Alex Hietala, Juuso Kahlos, Linus Väisänen ja Lauri Ruuska. Muita reittejä toiseen vaiheeseen pääsivät Antti Ahokas ja Sami Välimäki. Roope Kakko ja Oliver Lindellkin aloittavat toisesta vaiheesta jos eivät onnistu nousemaan CT:n rankingissa 45 parhaan joukkoon. 

Karsintafinaalissa paikkansa on jo nyt varmistanut Janne Kaske Asian Tourin menestyksellään. Kim Koivulle on ilmeisesti luvassa vähintään varma paikka karsintafinaaliin jos hän ei onnistu nousemaan kiinni ET-korttiin loppukauden kisojen aikana. 

Simo Haavisto on ainoa suomalainen, joka karsii vasta viikon päästä. Hän pelaa karsintansa Portugalin Bom Successossa.

Etsi luettavaa