Hyppää sisältöön

Video: Ruotsin tuorein major-voittaja antaa arvokkaita vinkkejä, jotka jokaisen klubigolfarin kannattaisi laittaa korvan taakse

Pernilla Lindberg voitti hiljattain ANA Inspiration -kisan.

Pernilla Lindberg vieraili Golf Channelin Morning Drive -ohjelmassa, jossa ruotsalainen kertoi hyviä vinkkejä rauta-, wedge- ja puttipeliin.

Pernilla Lindberg on Ruotsi-golfin tuorein suurnimi. Hän nousi huipulle voitettuaan kuukausi sitten Ana Inspirationalin, joka on yksi viidestä naisten major-kilpailusta.

Ruotsalainen vieraili viime viikolla Golf Channelin Morning Drive -ohjelmassa, jossa Lindberg antoi hyödyllisiä vinkkejä klubigolfareille.

Tässä erittäin hyödyllinen video, jossa Lindberg kertoo yksinkertaisia mutta tuiki tarpeellisia vinkkejä.

1. Pidä liike yksinkertaisena lyhyissä pitch-lyönneissä

Wedge-pelissä Lindberg korosti sitä, että klubigolfarin kannattaisi pitää liike mahdollisimman yksinkertaisena ja keskittyä liikuttamaan mailaa vartaloa kiertämällä – ei käsiä käyttämällä. ”Käsien käyttäminen johtaa epätoistettaviin lyönteihin.”

”Yksi tyypillinen virhe on se, että näen monilla pelaajilla liikaa painonsiirtoa. Kun kyseessä on niin lyhyt lyönti, siinä ei loppujen lopuksi tarvita kovinkaan paljon painonsiirtoa”, Lindberg sanoi.

Sen sijaan hän tykkää pitää painoa aavistuksen enemmän vasemmalla jalalla. Hän kertoo videolla, että vasemmalla jalalla painoa on 60 % ja oikealla 40 %.

Lindberg myös kertoo, miksi hän aloitti vain muutama viikko ennen major-voittoaan omalaatuisen lyöntiin valmistavan rutiinin, jossa hän nousi alkuasennosta ylös ja palasi alkuasentoon.

2. Uudella rutiinilla eroon over the top -liikkeestä

Sen avulla hän pääsi eroon myös monia amatöörejä vaivaavasta virheestä, over the top -lyönnistä, joka aiheuttaa klubigolfareille slaissikierrettä, kun maila tulee sen takia pallolla ulkoa sisään -liikeradalla. Lindberg juju alkuasennon uudelleen ottamisessa oli se, että hän kallisti yläasennossa selkärankaansa hiven poispäin kohteesta.

”Se auttoi minua madaltamaan svingitasoania”, Lindberg sanoi.

Hän toteutti saman rutiinin jokaisessa lyönnissä koko kilpailun läpi. Ruotsalainen korosti haastattelussa juuri rutiinien merkitystä.

”Rutiineihin tukeutuminen päivästä riippumatta on jotain, mihin kaikki ammattilaiset tukeutuvat”, hän muistutti.

3. ”Älä purista liikaa putterin gripistä”

Voittoisassa Ana Inspiration -kisassa Pernilla Lindberg puttasi huikeasti, ja maanantaille venyneessä play offissa olivat vastakkain kaksi maailman kenties parasta puttaajaa: Lindberg ja Inbee Park.

Mielenkiintoista Lindbergin tapauksessa on se, että hän on parantanut puttipeliään huikeasti ankkurointikiellon jälkeen. Lindberg vaihtoi samantien lyhyeen putteriin, kun ankkurointikiellosta kerrottiin ensimmäisen kerran.

Harjoittelussa Lindberg sanoo keskittyvänsä teknisessä mielessä erityisesti tähtäykseen ja pallon lähtöön. Mikäli ne ovat kunnossa, harjoittelu painottuu pitkälti griinien lukemiseen ja vauhtien hakemiseen.

Neljännen kierroksen viimeisillä rei’illä Lindberg myönsi jännittäneensä, vaikka ei ollut tietoinen tilanteesta. Tuolloin hän sanoi sanoi kiinnittäneensä huomiota siihen, että pitäisi mukavan rennon otteen mailasta ja liikuttaisi mailaa suurilla lihaksilla hartioita ”keinuttamalla”.

”Heti kun mailasta puristaa liikaa, alkaa helposti ohjailla käsillä mailaa”, hän sanoo.

Etsi luettavaa