Hyppää sisältöön

Video: Mitä sinun tulee oppia, jotta maila ei kulje ulkoa sisään

Svingin hakeminen seinää vasten auttaa ulkoa sisään -svingiin.

Lyötkö slaissia, koska mailasi tulee ulkoa sisään pallolle? GoGolfin head pro Antti Vaalas kertoo mitä sinun tulee opetella, jotta saat lyöntisi korjattua.

Slaissiin johtava ulkoa sisään svingi on hankala vaiva. Moni pelaaja painii ongelman kanssa vuosia, ehkä jopa koko golfuran.

Kirjoitin aiemmin tänä vuonna jutun, jossa kerroin avonaisen lavan olevan slaissaajan isoin ongelma. Jutun pointti oli se, että auki oleva lapa pakottaa (oikeakätisen) golfarin svingaamaan enemmän vasemmalle osumahetkellä. Siis niin sanotusti ulkoa sisään.

Edeltä mainitusta jutusta ja sen videosta myös selviää, mitä tarkoittaa ulkoa sisään svingi. Suosittelen katsomaan sen ensin, jos asia on epäselvä.

Tällä kertaa lähestyn ulkoa sisään ongelmaa eri suunnasta. Nyt kyse on taidosta, joka golfarin tulee oppia, jos hän haluaa eroon ulkoa sisään -svingistä. Käytännössä se tarkoittaa taitoa erottaa toisistaan kehon kierto ja mailan rata. Tämä voi olla vaikeaa.

Hyvässä lyönnissä keho kiertää aktiivisesti downsvingin ajan samalla, kun maila lähestyy osumaa sisältä. Kehon kierto on tarpeellinen, sillä muuten pelaajalta loppuu tila. Tilan loputtua maila karkaa ulos.

Joten jokaisen golfarin tulisi osata svingata sisältä samalla, kun keho kiertää vapaasti. Miksi tämä on vaikeaa? Koska automaattinen reaktio ulkoa sisään -svingin jälkeen, on rajoittaa kehon kiertoa. Pelaajasta virheellisesti tuntuu siltä, että pysäyttämällä hartiat hän voisi svingata sisältä.

Mutta vastaus ei ole hartioiden tai kehon kierron pysäyttäminen. Vastaus on opetella erottamaan kehon ja mailan toiminta toisistaan. Sitä voi harjoitella seinä-mielikuvan avulla, jonka näytän oheisella videolla.

Vaikka et olisikaan slaissaaja, tästä mielikuvasta voi silti olla paljon hyötyä.

Antti Vaalas antaa golfopetusta kesäisin Kytäjä Golfissa ja Kurk Golfissa. Antin talvitreenien aikataulut julkaistaan pian.

Etsi luettavaa