Hyppää sisältöön

Victor Perezin pitkä varjo Dustin Johnsonin kannoilla Saudi-Arabiassa

Victoc Perez on erittäin vahva ehdokas Euroopan Ryde Cup -joukkueeseen

198-senttinen Ranskan ykköspelaaja saa uransa suurimman mahdollisuuden haastaessaan kärkiryhmässä Dustin Johnsonin

Dustin Johnson (67-64-66,-13) nousi odotetusti Saudi Internationalin kärkeen ennen viimeistä päivää. 

Lauantaina maailmanlistan ykkönen ahersi jo aamusta pelaten  toisen kierroksen viimeiset reiät loppuun (64,-6) ja varmistaen paikkansa kärkikolmikkoon.

Ryan Fox sekä Stephen Gallagher olivat kolmannella kierroksella täysin statisteja Johnsonin pistettyä lyöntimyllynsä käyntiin.

Yhdestä tuplasta huolimatta hän naulasi 11:n kerran peräkkäin Royal Greensin kentällä tauluun kuutosella alkavan tuloksen (66,-4).

Aiemmista kahdesta Saudi Internationalista Johnson on kuitannut voiton ja kakkostilan tuloksilla, jotka meneillään olevan kisat yhdistäen tuottavat keskiarvon 66,1

Paras tulos on kenttäennätys (61,-9) heikoimmatkin kaksi alle parin,(68).

Haastajien asema on kiitollien sikäli, että paineet ovat Johnsonilla. Hänellä on ennakkoon kaikki kortit käsissään

Toiseksi kisassa noussut Victor Perez selvisi ilman pareja suurempia tuloksia päätyen 66 lyöntiin ja on  kahden lyönnin takaa-ajoasemaan.

Perez on isojen kisojen mies

28-vuotias, Skotlannissa asuva ranskalainen on ET:n pisin mies (198cm), joka on kunnostautunut urallaan ensisijaisesti isoissa kisoissa.

Ainoa voitto on St.Adrewsista, klassikkokisa Alfred Dunhill Linksista (2019).

Kakkossijoja on edelliskaudelta Abu Dhabista ja BMW PGA Championshipista. Näiden lisäksi Kiinassa pelattavan WGC-kilpailun neljäs sija, sekä Turkin Race to Dubai-kisan kakkossija ovat kivikovia näyttöjä.

Dustin Johnsonin kukistaminen sunnuntaina vaatisi, ainakin tilastojen perusteella, hurjan tuloksen.

Vaikkei Johnson kukistuisikaan, mahdollisimman kovan sijoituksen saaminen Saudi-Arabiasta helpottaisi ranskalaisen tavoitetta nousta Ryder Cupiin pelaajaksi. Karsintaa on toki seitsemän kuukautta jäljellä, mutta meneilään olevassa kisassa on pisteitäkin hurjasti jaossa.

Soren Kjeldsen osaa edelleen

Ryhmän kolmas jäsen on Tanskan piskuinen sisupussi, Perezin ja Dustin Johnsonin kainaloon sopiva 170-senttinen Soren Kjeldsen, joka voitti jo 1997 Espoossa Volvo Finnish Openin.

Maailmanlistalla parhaimmillaan 31:na ollut juutti on voittanut pääkiertueella neljä kertaa, mutta pelannut viimeiset kolme vuotta täysin vihkoon. 
Sijoitus on nyt pääle 600:n ja avauksissa kymmeniä metrejä pelikavereilleen jäävä Kjeldsen on superyllättäjä.

Peliäly, tarkkuus ja parhaimmillaan velhomaisen kova lähipeli ovat aseensa, jotka tuskin enää neljäntenä päivänä riittävät lyöntiarsenaaliltaan huomattavasti kovempien pelikaverien uhmaamiseen.

Mikäli Dustin Johnsonin ote sattuisi karkaamaan yllättäen parin tuntumaan, tai yli, avautuisi paikka iskeä suurellekin joukolle tähtiä. 

Lauantain kovimman tuloksen (64,-6) tehnyt Sergio Garcia on neljän lyönnin päässä Johnsonista seitsemäntenä.

Mikko Korhosen ruuti on ollut märkää

Mikko Korhonen (66-70-71,-3)  kunnostautui avauspäivänä tekemällä seitsemään reikään kuusi birdietä. Loput 47 reikää ovat tuottaneet neljä birdietä, viisi bogia ja tuplan. Tulostaululla Korhonen putosi lauantaina pelaamiensa 24 reiän aikana 21 sijaa pelaten ne yhden yli parin.

Sijoitus on ennen sunnuntaita sama 44:s, kuin Korhosen oma ennätys  Saudi-Arabiasta kahden vuoden takaaa.

Päätöspäivänä rahan lisäksi Korhosen motivaattorina toimivat varmasti maailmanlistan pisteet, joita hän hyvällä viimeisellä kierroksella voi saada vielä melkoisen määrän.

Tuloslista

Viaplay ja V Sport Golf näyttävät kilpailun viimeisen päivän suorana lähetyksenä ja Antti Vaalaksen toimesta suomeksi selostettuna ja Karri Kakon kommentoimana  kello 10.30-15.30. Selostuksen saa halutessaan myös englanniksi.

Etsi luettavaa