Hyppää sisältöön

Viaplay Ladies Finnish Open pelataan Messilässä myös ensi kesänä

Golfliiton Rauno Pusa ojeksi viime vuonna Julia Engströmille 6 400 euron voittoshekin.

Naisten LETAS kisa pelataan myös ensi kesänä Messilässä. Kisa on pelattu Suomessa vuodesta 2012 lähtien.

Suomen Golfliiton ja Ladies European Tourin yhteistyö jatkuu Viaplay Ladies Finnish Openin merkeissä. LET Access Series, naisten eurooppalainen haastajakiertue, tekee pysähdyksen Messilään 6.-8.6. 2019

Golfliiton kilpaurheilupäällikkö Juha Juvonen sanoo, että kilpailulla on iso merkitys kotimaisen kilpagolfin kehittämisessä.

”Kansallinen kiintiö kilpailussa on 30 %, ja 132 pelaajan fieldissä se tarkoittaa 40 pelaajaa. Arvokasta kokemusta on tarjolla mittavalla joukolle kotimaisia kärkipelaajia ja nousevia tähtiä. Kilpailun kautta Golfliitto hallinnoi myös kymmentä vaihtokorttia kiertueen muihin osakilpailuihin”, Juvonen kertoi Golfliiton tiedotteessa.

Messilän osakilpailu kartuttaa myös pisteitä olympiarankingiin. Se on Juvosen mukaan yksi syy siihen, miksi liitto haluaa olla kilpailua järjestämässä.

Messilä Golfille kilpailu on oiva tilaisuus nostattaa yhteishenkeä ja pitää huolta kilpailuorganisaation toimivuudesta. Viime vuonna vapaaehtoisia ilmoittautui mukaan tapahtumaan jopa yli tarpeen. Ensi kerralla järjestelyjen odotetaan 70–80 talkootyöläisen tuella sujuvan viimekertaistakin jouhevammin.

”Viime kesänä kilpailuviikkoon sisältyi paljon sellaista, mikä oli meille vielä uutta. Kesäkuussa rattaat ovat vieläkin paremmassa rasvassa”, Jukka Ottela lupaa järjestelytoimikunnan puolesta.

Kesäkuisessa Viaplay Ladies Finnish Openissa voittajaa haettiin peräti viiden pelaajan kesken käydyssä uusinnassa. Voiton vei Ruotsin nuori Julia Engström. Suomalaisista saman tuloksen (214, -2) jakoivat Ursula Wikström ja Sanna Nuutinen.

Haastajakiertueen rankingin viisi kärkipelaajaa lunastaa kauden päätteeksi pelioikeuden Ladies European Tourille. Suomalaisista tässä ovat onnistuneet Krista Bakker (2015) ja Sanna Nuutinen (2016). Sijoille 16–20 rankingissä sijoittuneille aukeaa suoraan paikka LET:n finaalikarsintaan.

Etsi luettavaa