Hyppää sisältöön

Vesisika pelästytti Ilosen ja Rauhalan

Kapybarat viihtyvät golfkentällä

Kapybarat eli vesisiat ovat aiheuttaneet harmaita hiuksia golfkisan järjestäjille. Maailman suurin jyrsiijä pelästytti kisakenttään tutustumassa olleet Rauhalan ja Ilosen. Kaksikko kertoi asiasta Ylen haastattelussa.

Olympialaisiin valmistautuva Mikko Ilonen saapui Rio de Janeiroon sunnuntaina, ja maanantaina hän kävi tutustumassa valmentaja Timo Rauhalan kanssa kisakenttään.

Olympialaisia varten luonnonsuojelualueelle rakennetulla kentällä on paljon faunaa eli erilaisia eläinkunnan edustajia. Yksi elukka, joka on aiheuttanut ongelmia kisajärjestäjille on kapybara, joka on kultaisennoutajan kokoinen marsua muistuttava eläin. Kapybarat viihtyvät golfkentällä, koska ruoho on niiden suurta herkkua.

Myös kaksikko Rauhala ja Ilonen pääsivät tutustumaan vesisikaan lähietäisyydeltä. He törmäsivät yhteen otukseen jo alkukierroksella.

”Ennen kierrosta juteltiin muutaman valokuvaajan kanssa kapybaroista, ja he paukuttelivat henkseleitä siitä, että ovat saaneet niistä kuvia. Meiltä meni yksi reikä siihen, että saatiin kuva otettua ja tatsia paikalliseen luontoon”, Ilonen sanoi Ylen haastattelussa.

Ihan ongelmitta kuvanottaminen kookkaasta jyrsijästä ei kuitenkaan sujunut: ”Mentiin Mikon kanssa rantaan, ja se otus pelästytti meidän ja lähdettiin juoksemaan melkein karkuun”, Rauhala naurahti.

Etsi luettavaa