Hyppää sisältöön

Vertailu: Pai Pai vs Tom Tom Golfer 2

Pai Pai -niminen caddie tutustuu Tom Tom -nimiseen "kollegaansa".

GPS:ään toimintansa perustavat rannetietokoneet ovat tehneet vahvasti tuloaan golfkentille, mutta Thaimaassa caddie-kulttuuri elää edelleen voimakkaana.

Thaimaassa golfkierroksella sinulla on aina mukana oma caddie. Marraskuisella Thaimaan-matkallamme testasimme Tom Tom Golfer 2 -golfkelloa. Koska caddiellä on paljon samoja ominaisuuksia kuin Tom Tomissa, pääsimme vertailemaan, kumpi on golfarille kierroksella hyödyllisempi: caddie nimeltään Pai Pai vai Tom Tom -kello.

Tietääkö, millä kentällä pelataan?

Pai Pai tietää melko varmasti kertoa kentän, koska työskentelee siellä.

Tom Tom tarjoaa ensisijaisesti lähimpänä olevaa kenttää – varmista oikea kenttä ja vahvista kenttä ennen kierroksen alkua.

Miten ilmoittaa mitat, etäisyydet ja esteet?

Pai Pai: “Söl, paa tlii, van hantlet footivai jaad, pin sentöö, left OB, watöö lai van handlet foorti jaad, stleit ookei”!

Tom Tom: Par 3, HCP 12, greenin eteen 121 m, keskelle 129 m, taakse 137 m, vasemmalla out, veteen oikealla 127 m.

Seuraavan tiiauspaikan sijainti

Pai Pai tietää, seuraa perässä.

Tom Tom vaatii tarkkaavaisuuttasi, seuraa näyttöä. Jos seuraavan pelattavan reiän etäisyyttä osoittava lukema suurenee, olet menossa väärään suuntaan.

Tulosten merkkaaminen

Pai Pai merkkaa tuloksen yleensä oikein. Unohtaa tosin helposti merkata hudit ja rankut. Laske tulos varmuuden vuoksi myös itse.

Tom Tom tunnistaa lyöntisi väylillä. Merkitse itse putit, rankut ja hudit.

Kierroksen ja lyöntien analysointi

Pai Pai luovuttaa tuloskortin, jonka oikeellisuus voi olla kyseenalainen. Lähtee pois välittömästi saatuaan tippinsä. Tuskin seuraavana päivänä muistelee lyöntejäsi.

Tom Tomissa on kaikki mahdollinen data muistissa, lyöntien ja puttien määrät, puttikeskiarvo, lyöntien mitat ja paljon muuta.

Muut ominaisuudet

Pai Pai vetää kärryä tai ajaa golfautoa puolestasi, putsaa pallosi ja mailasi, haravoi bunkkerin, pyyhkii hien otsaltasi, korjaa alastulo- ja lyöntijälkesi, etsii ja merkkaa pallosi, kertoo puttilinjan (yllättävän usein oikein).

Tom Tom toimii ja palvelee myös Thaimaan ulkopuolella tasalaatuisesti. Osaa caddien ominaisuuksista on varmasti harkinnassa tuotekehitysosastolla. Ei lisäkustannuksia hankinnan jälkeen.

Kumpi on parempi Pai Pai vai Tom Tom?

Molemmissa on paljon samoja ominaisuuksia. Tarkkuudessa voiton vie Tom Tom, mutta se vaatii pelaajalta omatoimisuutta, selkeiden ohjeiden seuraamista ja tulosten syöttämistä. Pai Pai vie voiton ominaisuuksien määrässä. Pitää kuitenkin muistaa, että ne vaihtelevat yleensä caddiekohtaisesti. Pai Pain ominaisuuksissa on myös paljon enemmän viihdearvoa kuin hyötyä.

Yhdessä kuitenkin paras

Pai Pai ja Tom Tom on lyömätön yhdistelmä. Se, missä toisessa on puutteita, toinen korvaa.

 

Etsi luettavaa