Hyppää sisältöön

Vauhtia golfkauteen Tukholman kentiltä: ”Iskän kanssa on kiva matkustaa”

Perjantaina Pennaset kesyttivät Mälarön kenttää

Tukholmassa pelataan jo. Jukka ja Pihla Pennanen ovat tehneet alkukevään pelimatkasta Ruotsiin jo perinteen.

Golfmessuilla tapaa runsaasti ihmisiä, joiden kanssa on ollut paljonkin tekemisissä, mutta  yhteydenpito on epäsäännöllistä.

Aviopari Jukka ja Sari Pennanen pelaavat Golf Talmassa. Heidän 14-vuotias tyttärensä Pihla  Pennanen on jääkiekon, uinnin ja telinevoimistelun jälkeen löytänyt golfista ykkösharrastuksen. Pihlan tavoin myös kaksi vuotta nuorempi Lumi Pennanen totutettiin golfmailoihin jo alle kouluikäisenä. Perhe tuli tutuksi työskennellessäni Talmassa valmentajana 14 vuoden ajan. 

”Olemme Pihlan kanssa lähdössä Tukholmaan pelaamaan, tule mukaan. Turusta laivalla Tukholmaan, kaksi tehokasta päivää kentällä ja takaisin”, Jukka Pennanen  heitti ilmoille ajatuksen joka sytytti.

Seura ja kohde sopivat ajankohdan kanssa mainiosti yhteen, neljänneksi ryhmään liittyi ensimmäistä kertaa Ruotsiin golfmailojen kanssa matkannut Tommi Kylä-Kaila.

Golf Talman junioritoimikunnan puheenjohtajana nykyisin toimiva Pennanen ”löysi” Ruotsista keväisen golfretken kohteen pian vuosituhanteen vaihteen jälkeen.

”Ensimmäisinä vuosina ajoimme Tukholmasta Skånea kohden ja pelasimme Jönköpingin alueella. Meitä oli parhaimmillaan 15 pelaajaa näillä reissuilla matkassa. Viimeisten vuosien kohteeksi ovat vakiintuneet Tukholman kentät, joista ainakin kolme pitää kenttäänsä avoinna läpi vuoden, toki sääolosuhteet huomioiden.”

Tasoituksella 9,2 pelaava Pihla Pennanen lukeutuu Talmassa Petteri Nykyn valmennettaviin. Talvikaudella harjoittelu tapahtuu Malmin ja Vuosaaren sisähalleissa.

”Edellinen vuosi oli iso pettymys, pelitasoni jopa putosi. Kun sain Petterin lokakuun lopulla valmentajakseni, perusasioita on laitettu kuntoon. Töitä on hirmuisesti tehtävänä, mutta kyllä minulla on tavoite edetä pitkälle ja pelata menestyksekkäästi ammattilaisena”, Pihla Pennanen kertoo

Perheen traditioihin kuuluvat Ruotsin lisäksi Etelä-Afrikkaan suuntautuvat matkat, jotka käynnistyivät, kun Jukka Pennanen ystävystyi Titch Mooren kanssa toimittuaan tämän caddienä Challenge Tourin kisassa. 

”Alkutalvesta kävimme koko perheen voimin jo neljännen kerran Titchiä moikkaamassa ja pelaamassa”, Jukka Pennanen jatkaa.

Jukka ja Pihla Pennanen pelaavat ja matkustavat mielellään kahdestaan.

”Iskän kanssa on lähes aina hauskaa. Meidän perheessä olemme innokkaimmat pelaajat. Kun ollaan kahdestaan, on helpompi sopia ohjelmasta. Runsaan pelaamisen lisäksi matkoilla on kiva käydä shoppailemassa ja pelata korttia. Ruotsin matkoilla haluan aina käydä laivalla vetämässä karaokea. Yksinkertaiset asiat ja yhdessäolo ovat parasta”, Pihla jatkaa.

Osteopaattina elantonsa tekevä Jukka Pennanen on innolla mukana tyttäriensä harrastuksissa, mutta painottaa näiden olleen varsin oma-aloitteisia golfin lisäksi muiden lajien kokeiluissa.

”Talman junnuryhmiiin Pihla liittyi neljävuotiaana. Kaverini soitti, ja hänen vuotta vanhempi tyttärensä kysyi Pihlaa mukaan treeneihin. Siitä se lähti ja samalla reissulla ollaan edelleen. Golfin harrastaminen ja pelaaminen  lasten kanssa on todella upealla tavalla yhdistänyt meitä perheenä”, Jukka Pennanen kertoo.

Sunnuntaina GoGolfin sivuille tulee artikkeli pelimahdollisuuksista Tukholman alueella alkukeväällä.

 

Etsi luettavaa