Hyppää sisältöön

Vasta poliisin vierailu sai omistajan sulkemaan norjalaiskentän

Norjassa golfkentät ovat kiinni

Norjassa on kaikki urheilutoiminta määrätty tilapäisesti tauolle koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

Suuressa osassa Eurooppaa golfkentät on laitettu kiinni. Näin on myös Norjassa, jossa viranomaiset ovat määränneet tartuntatautilakiin nojaten lopettamaan tilapäisesti kaikki sisällä ja ulkona tapahtuvan urheilutoiminnan.

Oslon eteläpuolella sijaitseva Solum Golf harasi hetken aikaa päätöstä vastaan. Kentän omistaja Bjørn Hunstad ei nimittäin sulkenut kenttää, vaan pyrki muilla toimin ehkäisemään koronaviruksen leviämistä.

Kentällä kiellettiin kättely, lisättiin lähtövälejä ja suljettiin pro shop. Hunstad antoi asiasta haastattelun Norjan Yleisradiolle NRK:lle.

”Kun terveysviranomaiset toimivat kuten Kiinassa ja sulkevat koko maan apteekkeja ja ruokakauppoja lukuun ottamatta, me suljemme myös”, Hundstad kertoi NRK:lle.

Kenttä meni kuitenkin kiinni lauantaina, kun poliisipartio vieraili Solum Golfissa juttelemassa omistajan kanssa.

”Meiltä ei tullut käskyä sulkea kenttää, mutta ilmoitimme hänelle sovellettavista säännöistä. Hän ymmärsi ja päätti sulkea kentän” Norjan poliisin tiedottaja kertoi Norsk Golfille.

Urheilutoiminnan kielto pohjautui Norjan tartuntatautilakiin, ja se on voimassa 26.3. saakka. Kiellon voimassaoloa voidaan kuitenkin jatkaa eteenpäin, jos se katsotaan tarpeelliseksi.

Etsi luettavaa