Hyppää sisältöön

Varren jäykkyys riippuu lavan painosta

Täydellisen mailan löytäminen on joskus vaikeaa myös tourpelaajille ja vaatii jopa kuukausia kestävää testausta.

Varren jäykkyys on suoraan riippuvainen lavan painoon.

Fittauksessa lavan painolla on todella merkittävä vaikutus mailan ja varren toimintaan. Mitä painavampi lapa sitä enemmän varsi taipuu svingin aikana. Muutaman gramman ero lavan painossa voi tehdä surkean tuntuisesta mailasta loistopelin. 

Pelaajan tulisi löytää itselle sopivasti taipuva maila. Kun mailan varsi taipuu oikein helpottuu lyönnin ajoitus merkittävästi. Seurauksena on reilusti pituutta ja tarkkuutta. 

Jos varsi on liian jäykkä tuntuu maila elottomalle, eikä pelaajalla ole hyvää tuntumaa lavasta svingin aikana. Lyönnit on vaikea ajoittaa, eikä pallon lentoon saada riittävästi potkua. 

Jos varsi on liian löysä tuntuu maila joustavan liikaa osuma-alueella. Vaikka tuntuma lapaan on parempi on pallon lentoa vaikea kontrolloida. Joskus hyvältäkin tuntuvat svingit lähettävät pallon minne sattuu. Pelaajan on usein svingattava pehmeämmin, eikä hän pysty hyödyntämään täyttä potentiaalia pituudelle. 

Jos jokin bägin mailoista omaa vastaavia oireita voit yrittää parantaa mailaa säätämällä lavan painoa. Jos varsi on liian löysä yritä vähentää lavan painoa. Varren ollessa jäykkä lisää painoa. Oikean kombinaation löytämiseksi säädä lavan painoa 2 grammaa kerrallaan, sillä tämä vastaa noin yhtä painoluokkaa mailan svingipainossa. Säädä painoa kunnes varren toiminta tuntuu omalle svingille sopivalle. 

Varren tuntuma ja taipuminen vaikuttaa svingin suunnanvaihdoksen ajoitukseen.

Varren tuntuma ja taipuminen vaikuttaa svingin suunnanvaihdoksen ajoitukseen.

GettyImages

Ota varren jäykkyys ja lavan paino huomioon uusia välineitä fitatessa. Jos bägistä löytyy vanha luottomaila, jolla svingaaminen tuntuu helpolle, mittaa lavan paino tulevia hankintoja ajatellen. Mielestäni yksi tärkeimmistä tekijöistä uusissa draivereissa ja väyläpuissa on lavan painon helppo säätäminen.

Lavan painoa on helpointa säätää mailamerkkien tarjoamilla painoseteillä. Jos tällaista settiä ei vielä löydy voi painoruuvien alle asettaa lyijyteippiä.

Eri painoja voi testata myös jokaisesta kotitaloudesta löytyvillä apuvälineillä. Painon lisäämiseksi voi lavan pohjaan lisätä tavallista ilmastointiteippiä. Jos painoa halutaan enemmän 5 sentin kolikko toimii loistavana lisänä. Kolikko painaa 3,92 grammaa. Kun omat testit löytävät sopivan lavan painon voi mailan viedä asiantuntevaan golfliikkeeseen, jossa painon lisääminen onnistuu, joko lyijyteipin tai hot melt liiman avulla. 

 

Etsi luettavaa