Hyppää sisältöön

Varmuutta pelaamiseen jo kauden alussa – tehokurssilla käydään läpi kaikki pelin osa-alueet

GoGolfin tehokursseilla pureudutaan muun muassa bunkkerilyönteihin. KUVA: JUSSI MIETTINEN

”Tehokurssin tärkein anti on ehdottomasti sen monipuolisuus. Pelaaja saa vinkkejä ja harjoitusideoita, mitä kannattaa lähteä kehittämään oman pelin eri osa-alueista”, sanoo GoGolf-valmentaja Marko Kumm (PGA).

GoGolfin tehokursseilla kerrataan ja syvennetään golfin perusteita ja tekniikkaa, joiden avulla nostetaan pelitavoitetta seuraavalle tasolle valmentajan opastuksella. Tavoitteena on oppia eri lyöntien perustekniikat ja saada varmuutta pelaamiseen. Kurssit ovat avoimia kaikille riippumatta siitä, missä on jäsenenä.

Tehokurssi on tarkoitettu tasoituksen 18–54 omaaville pelaajille. Kurssilla käydään kattavasti kaikki osa-alueet läpi. Kummin mukaan paketti on hyvä varsinkin kauden alkuun.

”Kurssi on jaettu kahteen kahden tunnin jaksoon, joissa käsitellään pelin kaikki osa-alueet. Ensimmäisessä keskitytään lähipeliin, toisessa siirrytään rangelle ja pitkien mailojen pariin”, Kumm sanoo.

Marko Kumm valmentaa ja opettaa golfareita tällä kaudella Vuosaari Links -kentällä. KUVA: JUSSI MIETTINEN

Lähipeliosuudessa keskitytään tärkeimpinä puttiin ja chippiin, joista tehdään paljon erilaisia harjoitteita. Osallistujat saavat mukaansa harjoitteita, joita voivat tehdä myöhemmin omalla ajallaan. Rangella lyönteihin paneudutaan vähän tarkemmin ja henkilökohtaisemmalla otteella. 

“Putista käydään läpi perusasiat, tähtääminen, pallon suuntaaminen sekä pituushallinta. Niihin liittyvien harjoitteiden yhteydessä annan vinkkejä, miten pelaaja itse voisi niitä harjoitella”, Kumm tarkentaa.

Chippiosuudessa Kumm käy läpi erilaisia vaihtoehtoja, kuten rullaava chippi ja normaali nostolyönti, sekä mitä eroa eri mailoilla tehdyissä chipeissä on. 

“Vuosaaressa kurssin lopuksi hypätään vielä hiekkaesteeseen, ja katsotaan bunkkeripelin perusasiat”, Kumm lisää.

Kakkospäivän ohjelman aloittaa alkulämmittely ennen rangea.

”Pientä omaa lyömistä alkuun, joita seuraan. Sitten käydään läpi grippi, alkuasento, svingin perusteet ja loppuasento. Käymme siis svingin läpi kokonaisuudessaan ihan teoriassa. Sitten alan ottamaan yksitellen videota pelaajista sekä annan palautetta ja vinkkejä, mitä voi lähteä tekemään. Molemmat päivät päätetään johonkin pieneen leikkimieliseen kisaan”, Kumm kertoo jälkimmäisestä kaksituntisesta.

Nelituntisten tehokurssien hinnat alkavat 99 eurosta. 

Kurssin vetäjät
  • PGA Prot Marko Kumm (Vuosaari Links ja Leppävaara)
  • Antti Vaalas ja Riku Soravuo (Peuramaa Golf)
  • Janne Martikainen (Kurk Golf)
  • Jenna Mäihäniemi (Hills by GoGolf)
  • Caius Haustrup (Hirvensalo Golf). 

Katso koko tarjonta osoitteesta golfvalmennus.fi

Etsi luettavaa