Varasijalta voittoon – Toni Hakula täydensi huikean suomalaispäivän

Toni Hakula pelaa PGA Tour Latinoamérica -kiertueella.

Toni Hakula on voittanut PGA Tour Latinoamerica -kiertueen osakilpailun. Hän nousi voiton myötä kiertueen rankingissa kymmenenneksi.

Mikko Korhonen ei ollut sunnuntaina ainoa suomalainen, joka voitti kansainvälisen ammattilaiskilpailun. Suomi-golfin upean päivän nimittäin täydensi 26-vuotias Toni Hakula, joka pelaa PGA Tour Latinoamerica -kiertueella.

Hakulan voitto oli melkoinen tuhkimotarina, sillä hänen ei alunperin pitänyt mahtua koko kilpailun. Hän oli kiertueen rahalistalla sijalla 65, kun 60 parasta pääsi mukaan Bupa Match Play -reikäpelikilpailuun.

Hakulan onneksi viisi pelaajaa hänen edellään päätti jättää kilpailun väliin ja näin suomalainen oli mukana kilpailussa.

Reikäpelit tuntuvat sopivan Hakulalle mainiosti, sillä amatööriaikoinaan hän sijoittui British Amateur -kisassa toiseksi. Hän hävisi finaalissa selvästi Garrick Porteousille, joka pelaa nykyään Challenge Tourilla ja European Tourilla.

Meksikossa pelatussa kilpailussa Hakula voitti kaikki kuusi vastustajaansa, jotka olivat tietenkin sijoitettu häntä korkeammalle turnauksessa.

Sunnuntain finaaliottelussa Hakula oli suorastaan ylivoimainen, sillä hän löi vastustajansa Sebastián Saavedran lukemin 7/6. Ottelu ratkesi 12. reiälle.

Toni Hakula ?? es el campeón del #BupaMatchPlay tras una cómoda victoria de 7&6 sobre Sebastián Saavedra ?? . @tonihakula ?? is the #BupaMatchPlay champion after a 7&6 victory over @sebastian.saavedra86 ?? . #BupaLife #VidaBupa #GolfbyIberostar

Henkilön PGA TOUR Latinoamérica (@pgatourla) jakama julkaisu Kesä 10, 2018 kello 1.06 PDT

Jo vuosia Yhdysvalloissa asunut Hakula pelasi läpi kilpailun kovalla itseluottamuksella.

”Koin tällä viikolla joka päivänä oloni mukavaksi ykkösen tiilla, sellaiseksi, että voisin voittaa ottelun. Näin myös joka kerta kävi”, Hakula kertoi kiertueen verkkosivuilla.

”Minulla ei ollut oikeastaan mitään ongelmia pelini kanssa ensimmäisillä kierroksilla ja sain siitä lisää itseluottamusta. Erityisesti välierässä ja finaalissa auttoi tietoa siitä, etten ollut tehnyt juurikaan virheitä koko viikkona.”

Voittonsa ansiosta Hakula nousi kiertueen rankingissa kymmenenneksi. Kooltaan kiertue on suurinpiirtein Challenge Tourin ja Nordic Leaguen kilpailujen välissä.

Kiertueen rankingin viisi parasta saa pelioikeuden Web.com-kiertueella, ja rahalistan kärkinimi saa täyden osallistumisoikeuden kiertueen kisoihin. Web.com-kiertue on ponnahduslauta PGA Tourille.