Hyppää sisältöön

Vanhatalo ja Samooja nousivat kärkeen

Kalle Samoojan peli ei kulkenut sunnuntaina toivotulla tavalla.

Kärkiporukka vaihtui Audi Finnish Tourin Peuramaan-osakilpailussa. Kärkisijan jakavat nyt Otto Vanhatalo ja Kalle Samooja. Naisten sarjaa johtavat Ellinoora Moisio ja Emilia Tukiainen.

Pickalan Otto Vanhatalo ja Aura Golfin Kalle Samooja johtavat Audi Finnish Tourin kisaa kahden päivän jälkeen. Molemmat onnistuivat tänään pelaamaan huippukierroksen. Etenkin Vanhatalon peli kulki perjantaina, sillä hänen tuloksensa painui kuusi lyöntiä punaisen puolelle (74-66). Samooja pelasi tänään kolme alle parin (71-69). Miesten johtotulos on siis neljä alle parin.

”Pelasin vaikeat reiät varmasti pareja tehden. Tein birdiet niille rei’ille, mihin kuuluikin tehdä. Ja tein vähän virheitä. Siinä se. Tuolla kentällä bogiton kierros on erittäin hyvä suoritus”, Vanhatalo kertasi.

”Olemme tehneet valmentajani Glen Daughertyn kanssa paljon töitä sen eteen, että lyönnistä tulisi varmempi. Sitten tietenkin caddieni Mikko Heikinheimo oli isona apuna”, San Diegon yliopistossa opiskeleva Vanhatalo kertoi.

Kalle Samooja tuli Peuramaalle hakemaan pelituntumaa hyväkuntoiselta kentältä. Challenge Touria villien korttien turvin kiertävä Samooja oli kuullut paljon hyvää Peuramaan griineistä.

”Halusin tulla tänne juuri sen takia kun tiesin, että viheriöt ovat virheettömässä kunnossa. Melkein voisi sanoa, että parhaat viheriöt, missä olen tänä vuonna kisaa pelannut”, aamupäivän vesisateessa kierroksensa pelannut Samooja ylisti.

Huomiseen päivään Samooja lähtee voitto mielessään. ”Nyt kun pääsee piikkipaikalta viimeiseen päivään, niin saa testattua itseään siinäkin tilanteessa”, Samooja sanoi.

Kolmentena kisassa on Kytäjä Golfia nykyään edustava Joonas Granberg, joka on jäänyt kolme lyöntiä kärkikaksikosta. Neljättä sijaa par-tuloksessa jakavat Nurmijärven Henri Satama ja Oulun Golfkerhon Juhana Kukkonen.

Moisio ja Tukiainen jakavat naisten kärkisijan

Naisten kisan kärkikaksikko Ellinoora Moisio ja Karelia Golfin Emilia Tukiainen ovat tuloksessa kuusi yli parin. Sarfvikin Hannele Mikkolalla on jäänyt heistä ainoastaan lyönnin. Neljäntenä oleva Jenna Mäihäniemi on jäänyt kärjestä viisi lyöntiä.

”Löin avaukset väylille ja upotin putit. Siinä oli tämän kierroksen salaisuus. Puttasin kyllä todella hyvin, ei tullut oikeastaan yhtään mokaa viheriöillä”, Moisio sanoi.

”Vähän alkaa jaloissa jo tuntua, kun on tullut pelattua tällä viikolla niin paljon. Mutta kyllä huomisen jaksaa vielä tsempata”, Tukiainen puolestaan kertoi.

Kisa jatkuu huomenna, jolloin pelataan viimeinen kierros. Kisa-areenana on Peuramaan Porkkala-kenttä, joka on pitänyt vaikeissa olosuhteissa hyvin pintansa ammattilaisia ja kärkiamatöörejä vastaan.

Tästä tulosseurantaan

Etsi luettavaa