Vammaisgolfin Euroopan mestari paukuttaa yhdellä jalalla yli 230 metrin draiveja

Juan Arce Postega pelaa yhdellä jalalla uskomatonta golfia.

Vammaisgolfin taso on noussut korkeaksi viime vuosina. Euroopan mestaruus meni Espanjaan hienolla tuloksella. Paras suomalainen oli Tero Peltola.

Kolme kierrosta yhteistulokseen neljä yli parin on kova tulos ihan keltä tahansa golfin harrastajalta. Erityisen kova se on pelaajalta, jolla on ainoastaan yksi jalka.

Yhdellä jalalla huippugolfia pelaa Juan Postigo Arce, joka voitti tänään vammaisgolfin Euroopan mestaruuden.

Kakkosen tasoituksen omaava Arce pelasi kierrokset 72, 75 ja 73 Troia Golfin upealla kentällä, joka pelattiin kilpailussa noin 5 800 metriä pitkänä.

Espanjalaisen ero toisen ja kolmannen sijan valloittaneeseen ruotsalaiskaksikkoon Johan Kammerstad ja Rasmus Lia oli viisi lyöntiä. Hopea ratkesi ensiksi mainitun eduksi paremman viimeisen kierroksen ansiosta.

Miesten sarjassa suomalaisia oli mukana neljä. Heistä parhaiten onnistui Tero Peltola, joka sijoittui 19:nneksi. Petri Takkunen oli 21:s, Lasse Miettinen 27:s ja Johannes Siikonen 45:s.

Kaikkiaan 52 pelaaja lähti kisaan mukaan. Vammaisgolfin taso on viime vuosina noussut, sillä Portugalin Troia Golfissa käydyssä kilpailussa nähtiin kosolti seitsemällä alkavia kierroksia. Yhtään parin alitusta ei kuitenkaan nähty.

Kilpailun seitsemänneksi sijoittui tuloksella +11 eli keskimäärin 75-76 lyönnin kierroksilla. Kärkimies Arcen kierroskeskiarvo kisassa oli 73,3.

Postigo Arcen toinen jalka on amputoitu, koska se oli jo syntymästä saakka halvaantunut. Kentällä hän liikkuu kävellen kyynärsauvojen avulla, mutta mailat kulkevat autossa. Mukana kierroksella on myös hänen avustajansa.

Lyöminen yhden jalan varassa vaatii todella hyvää tasapainoa. Draivit hän lyö noin 230-240 metriä pitkälle. Hänen lyöntinsä näyttää käsittämättömän vaivattomalta. Lyönnissä maila tekee työn, eikä tasapaino juurikaan häily lyönnin lopussa.

Naisten sarjan voitti Daphne Van Houten. Suomen Elina Pylkkänen sairastui kisapaikalla, eikä pystynyt osallistumaan kisaan.