Hyppää sisältöön

Valmistaudu kierrokseen tourpelaajan rytmillä

Pelaajan vartalo ja svingi tuntuu hieman erilaiselta joka päivä. Range lämmittelyn tavoitteena on palauttaa hyvä rytmi ja liike lyöntiin.

Jack Nicklaus on kertonut, että hänen täytyi rakentaa golfsvingi uudestaan joka aamu. Hän ymmärsi etteivät svingiajatukset ja tunteet ole pysyviä. Tunne liikkeestä, mikä toimii tänään ei välttämättä toimi huomenna. Lämmittelyn tavoitteena on löytää päivän rytmi ja ajoitus ennen kierrosta ja samalla tarkistaa svingin perusta. 

Kaikki alkaa tietysti alkuasennosta. Tarkista grippi, tähtäys ja vartalon asento ennen kuin lyöt palloja. Alkuasennon on pysyttävä vakiona jos haluat tasaisempia tuloksia. 

Aloita lyöminen lyhyellä tai keskiraudalla. Tee täysi svingiliike mutta käytä vain 50-70 prosentin tehoa. Esimerkiksi jos lyöt rautakasilla 130 metriä aloita lämmittely lyömällä kaseja 80-100 metrin päähän. Kun aloitat hitaammalla liikkeellä pystyt kontrolloimaan svingin eri vaiheita helposti. Lyö palloja vajaalla teholla kunnes pystyt tuottamaan haluamasi osuman ja lentokaaren. Tee samoin myös bägin pidemmillä mailoilla ja etenkin draiverilla. 

GettyImages

Kun svingin rytmi ja ajoitus toimivat helposti voit lisätä tehoa. Älä kuitenkaan lyö liikaa palloja kovalla vauhdilla sillä täydellä teholla lyödyt svingit voivat pilata rytmin. Svingi nopeutuu kentällä automaattisesti, joten säästä isot pommit par vitosille. 

Suurin osa tourpelaajista aloittaa lämmittelyn vajailla svingeillä ja täydellä teholla lyödään vasta kentällä. Kokeile tätä menetelmää se saattaa toimia myös sinulle. 

 

 

Etsi luettavaa