Hyppää sisältöön

Valitse oikea lyönti, oikeaan paikkaan – draiveriavauksien neljä vaihdetta

Pelaajan on hyvä hallita useita erilaisia avauksia draiverilla erilaisia tilanteita varten.

Kun ranget aukeavat, on hyvä aika kehittää lavan kontrollia ja lyönnin rytmiä. Hyvä harjoite tähän on pyrkiä lyömään draiveja erilaisilla vauhdeilla ja lentoradalla.

Pelatessa eteen tulee erilaisia tilanteita, joihin mukautumista tulee harjoittaa. Rakenna draiverin sisään vaihteisto, jota käyttämällä selviät niin kapeista avauksista, sivutuulesta kuin väyläbunkkerien ylityksistä.

Lyö 2-4 pallon sarjoja etsien kehon, käsivarsien ja mailan yhteistä ajoitusta tuottamaan haluttu lyöntikaari. Eri osien rytmin opit vain toistamalla erilaisia lyöntejä ja luottamalla tunteeseen ja nähtyyn lentokaareen.

Nyt on aika kartuttaa pelaamiseen liittyviä taitoja

Kevään opetusartikkeleissaan GoGolfin päävalmentaja Timo Karvinen keskittyy pelinomaisuuteen ja erilaisten tilanteiden selvittämiseen golfkentällä.

Jutuissa perehdytään muun muassa erikoislyönteihin ja siihen, miten opit pelaamaan paremmin.

Opetusartikkelien lisäksi tällaisiin haasteisiin paneudutaan myös GoGolf-valmennuksen Skoorauskursseilla, joista löydät lisätietoa osoitteessa golfvalmennus.fi

Tuloksentekoa kehittäviä kursseja on ohjelmassa koko kesän ajan.

Syöttödrive 50 prosentin voimalla

Puolikas draivi toimii erinomaisesti kapeissa paikoissa ja vastatuuleen.

Erityisen kapeissa avauksissa tai vastatuuleen toimii kevyesti lyöty ”syöttödraivi”.

Tiiaa pallo normaalia matalammalle ja pelaa lyönti lähes stanssin keskeltä. Svingaa passiivisin rantein lyhyellä taakseviennillä.

Tee saatto ilman ranteiden vapauttamista varmistaen kämmenten pysyminen kehon etupuolella. Älä vapauta mailaa, vaan hallitse lyönti aktiivisella hartioiden kierrolla.

Pallo lentää matalana ja rullaa pitkälle. Alhaisemman mailanpään nopeuden myötä spinni on pienempi, joten lentorata poraa tuule läpi vakaana.

Pehmeä lyönti – 85 prosentin voimalla

Kun väylällä on vesieste, kannattaa lyödä vajailla tehoilla, jotta osuisi väylään.

Lyö normaalin draivin tavoin täydellä taakseviennillä, mutta hitaammalla mailanpäännopeudella. Rakenna liikkeestä varma avaus esimerkiksi vesiesteiden ympäröivään väylään.

Pelaa toinen puoli pois pelistä varmistaen väyläosuma. Opettele pehmeään rytmiin, joka lähettää pallon tarkasti valittuun kohteeseen.

Normaali lyönti – 100 prosentin voimalla

Tätä lyöntiä toistetaan eniten kentällä, joten sitä kannattaa harjoitella myös useimmin.

Harjoita lyönnin ajoitus varmaan kuntoon ja lentoradan muoto vakioksi.

Tasapainoinen loppuasento on hyvä merkki toistettavasta avauslyönnistä.

Revitty lyönti – 105 prosentin voimalla

Kun tilanne sen mahdollistaa, joskus on aika

Leveään väylään tai myötätuulen voi lyödä kovavauhtisen ja korkean drarivin. Tätä lyöntiä kannattaa kuitenkin käyttää vain silloin, kun tilanne sen oikeasti mahdollistaa.

Lyönti kannattaa harjoitella jo varhain keväällä sellaiseen kuntoon, että siihen voi turvautua huoletta pelissä. Puhdas osuma on valttia myös kovavauhtisessa lyönnissä. Haasteena on se, että svingi ei välttämättä päädy parhaaseen mahdolliseen loppuasentoon.

Pelatessa huolehdi siitä, että olet lukinnut pallon lähtösuunnan haluttuun kohteeseen, jotta sektori ei karkaa liian leveäksi. Mitä tarkemman kohteen valitset, sitä suuremmalla todennäköisyydellä kovavauhtinen draivi päätyy lähelle sitä.

Kuvauspaikka: The King and Prince Golf Course, St. Simons Island, Yhdysvallat.

Timo Karvinen valmentaa ja opettaa talvisin GoGolf Loungessa Espoon Kerassa ja kesäisin GoGolf Rangella Leppävaarassa sekä Vuosaari Links -kentällä. Osoitteessa golfvalmennus.fi lisätietoa Timon ja muiden GoGolf-valmentajien opetustarjonnasta.

Etsi luettavaa