Hyppää sisältöön

Välimäki pinnisti tänään alle parin – Korhosen kiri ei taida riittää jatkoon

Sami Välimäki on kahden kierroksen jälkeen yhteistuloksessa -9. KUVA: GETTY IMAGES

Sami Välimäen yhteistulos -9 saattaa riittää kympin sakkiin kahden kierroksen jälkeen Thailand Classic -kisassa.

Sami Välimäki pelasi eilen huippukierroksen ja pinnisti myös tänään niukasti parin alle Thailand Classicin toisella kierroksella. 24-vuotias peluri päätyi kahden kierroksen jälkeen yhteistulokseen -9 (64-71). Kisa kuuluu DP World Touriin.

Hän on tässä vaiheessa jaetulla yhdeksännellä sijalla, mutta sijoitus saattaa pudota tuosta muutaman sijan, kun iltapäivän pelaajat ehtivät pelata kierroksen loppuun.

Aamulla olosuhteet olivat hieman iltapäivää vaikeammat kovan tuulen vuoksi.

Avauskierroksen jälkeen kärkipaikkaa jakanut Välimäki ei tehnyt eilen yhtään bogia. Tänään niitä tuli kolme. Birdiejä syntyi onneksi neljä, joista kaksi perättäistä kierroksen loppuun re’ille kuusi ja seitsemän. Välimäki aloitti tänään kierroksen reiältä numero kymmenen.

Kärkeen suomalaisella on neljä lyöntiä. Turnausta johtaa Espanjan Rafa Cabrera Bello tuloksella -13 (66-65). Toiseen sijaan, joita Välimäellä on tältä kaudelta jo entuudestaan kaksi, hänellä on eroa vain kaksi lyöntiä.

Cutin tekeminen osoittautunut vaikeaksi Korhoselle

Suomalaisista kierroksen on pelannut loppuun myös Mikko Korhonen, joka ei ole tällä kaudella vielä onnistunut läpäisemään cutia. Eikä tule läpäisemään tänäänkään, vaikka pelasi mainiosti neljä alle – siitäkin huolimatta, että teki vaikealle päätösreiälle bogin.

Tällä hetkellä Korhonen on yhteistuloksella -2 kisassa 75:ntenä lyönnin cutista jääneenä. Todennäköisesti cut-rajaksi muodostuu -4.

Torstaina Korhonen pelasi siinä mielessä erikoisen kierroksen, että hän ei onnistunut tekemään yhtään birdieä. Tänään ketsuppipullo aukesi ja punaisia pallukoita löytyy tuloskortista peräti seitsemän.

Thailand Classic on Korhoselle kauden neljäs kilpailu. Edellisen kerran hän pääsi jatkoon lokakuussa Portugalissa, jossa hän sijoittui hienosti kahdeksanneksi.

Kalle Samooja ja Tapio Pulkkanen ovat vielä kierroksellaan. Samooja on aloittanut vahvasti ja on 13 reiän jälkeen yhteistuloksessa -6 ja jaetulla 20. sijalla. Pulkkanen on seitsemän reiän jälkeen yhteistuloksessa +1 ja saa laittaa isoa vaihdetta silmään läpäistäkseen cutin.

TULOSPALVELUT

DP World TOUR

Qatar Masters
Tapio Pulkkanen, Kalle Samooja ja Sami Välimäki

LPGA

Maybank Championship
Matilda Castren

LADIES EUROPEAN TOUR

Aramco Team Series, Riyadh
Noora Komulainen, Tiia Koivisto ja Ursula Wikström

AMATÖÖRIGOLF

Naisten joukkue-MM-kilpailut (Espirito Santo Trophy)
Katri Bakker, Henni Mustonen ja Emilia Väistö

LETAS

Santander Golf Tour, Zarazoga
Emily Penttilä, Tiia Teiniketo ja Emilia Tukiainen

AMATÖÖRIGOLF

European Men’s Club Trophy
Espoo Ringside Golf (Tommy Gulin, Joonas Hinkkanen ja Jussi Sahravuo)

AMATÖÖRIGOLF

Spanish International Ladies’ Stroke Play Championship
Anna Backman, Ada Huhtala, Oona Kuronen, Sandra Palin ja Adeliina Virtanen





Etsi luettavaa