Hyppää sisältöön

Välimäki hienosti yhdeksäntenä: ”Tuuli oli ihan käsittämättömän kova”

Sami Välimäki selvitti avauskierroksen hienosti Etelä-Afrikan tuulissa. KUVA: GETTY IMAGES

Sami Välimäki jakaa yhdeksättä sijaa Etelä-Afrikassa tuloksella kaksi alle parin. Kova tuuli selittää maltillista tulostasoa.

Sami Välimäki jakaa avauskierroksen jälkeen hienosti yhdeksättä sijaa Etelä-Afrikassa pelattavassa SDC Championship -kilpailussa. Suomalainen aloitti DP World Touriin kuuluvan kilpailun tuloksella 70 (-2).

Ykkösreiältä torstaina startannut Välimäki pelasi etuysin pariin tehtyään kolme paria, birdieä ja bogia. Myös takaysillä birdiejä tuli kolme, mutta kun pareja tuli viisi ja vain yksi bogi, pääsee 24-vuotias erinomaisista asemista toiselle kierrokselle.

”Hyvä kierros tänään! Löin hyvin palloa tuulessa ja onnistuin tekemään hyvän määrän birdieitä”, Välimäki viestitti Etelä-Afrikasta.

Välimäki on sijoitettu kahdelle ensimmäiselle kierrokselle yhteen kuuman ryhmän lähdöistä. Hän pelaa kaksi ensimmäistä kierrosta Espanjan Rafa Cabrera-Bellon ja Etelä-Afrikan Ockie Styrdomin kanssa. Torstaina Välimäki peittosi kokeneen espanjalaisen kolmella ja kaksi voittoa tänä vuonna saavuttaneen Styrdomin viidellä lyönnillä.

Välimäellä on eroa kärkeen vain kolme lyöntiä. Kilpailua johtavat Ranskan David Ravetto ja Norjan Kristian Krogh Johannessen, joka selvitti avauskierroksen ilman bogeja. Kaksikon tulos on 67 (-5). Kolmantena väijyy Skotlannin Connor Syme lyönnin kärkeä perässä.

Avauskierroksella toiseksi paras suomalainen oli Kalle Samooja, jonka tulos on 73 (+1). Kultaranta Golfia edustava Samooja oli takaysin puolivälissä jo kaksi alle tuloksessa pelattuaan reiät 10–13 neljä alle parin, mutta kolme bogia viidelle viimeiselle reiälle pudotti häntä rutkasti tulosluettelossa.

Tapio Pulkkanen ja Mikko Korhonen ovat kaukana cut-rajasta. Pulkkanen kiersi kentän 77 lyönnillä (+2) ja Korhonen tarvitsi kaksi lyöntiä Pulkkastakin enemmän, kiitos toiseksi viimeiselle reiälle (par 4) tulleen kahdeksikon.

Kentällä nähtiin tänään poikkeuksellisen paljon tuplia ja sitäkin suurempia tuloksia. Esimerkiksi Pulkkanen teki kolme tuplaa. Isoja reikätuloksia selittää kova tuuli, joka puhalsi iltapäivällä 11 metriä sekunnissa ja yltyi puuskissa jopa 16 metriin sekunnissa.

”Tuuli oli ihan käsittämätön kova”, Välimäki päivitteli.

Päivän kohokohtia oli neljättä sijaa jakavan Joost Luitenin hieno albatrossi.

Kilpailu pelataan St. Francis Links -kentällä, joka sijaitsee Eastern Capen provinssissa.

Tulospalvelu

TULOSPALVELUT
TARJOAA

DP WORLD TOUR

Jonsson Workwear Open
Mikko Korhonen, Kalle Samooja, Tapio Pulkkanen, Sami Välimäki

NEXT GOLF TOUR

Next Golf Tourin finaali
Nikke Tyry, Casper Simberg

Challenge Tour

Duncan Taylor Black Bull Challenge
Oliver Lindell

LPGA TOur

LPGA Drive On Championship
Matilda Castren, Kiira Riihijärvi

PGA Tour Champions

The Galleri Classic

PGA TOUR LATINoAMERICA

Roberto de Vicenzo Memorial 100 years
Toni Hakula

KORN FERRY TOUR

Club Car Champioship

Etsi luettavaa