Hyppää sisältöön

Valderrama verotti suomalaisia rankalla kädellä

Valderraman kenttä on näyttänyt kyntensä myös Mikko Iloselle.

Mikko Ilonen lopetti kierroksensa tuplaan ja bogiin, mikä pudotti häntä tulosluettelossa. Roope Kakolla oli pikimusta päivä. Hän lähtee rakentamaan huomenna uutta nousua hänniltä.

Birdiet olivat tiukassa Valderramassa lauantaina. Kireäksi viritetty kenttä ja tuuliset olosuhteet pistivät pelaajat tiukille, ja vain kaksi pelaajaa alitti parin Espanjan avointen kolmannella kierroksella.

Birdiet jäivät tekemättä kokonaan Mikko Iloselta ja Roope Kakolta, joiden livescoringin tuloskorttiin ei ilmestynyt punaisia pallukoita birdieiden. Sen sijaan mustia (tupla) ja sinisiä (bogi) syntyi sitäkin enemmän.

Ilonen löi hyvin palloa

Twitter-päivitysten perusteella hyvin palloa lyöneen Ilosen ainoa tupla syntyi 17. reiälle, joka on vaikea par-viitonen. Sitä ennen Ilonen oli yhteistuloksessa +9  ja pitämässä kahden ensimmäisen päivän aikana rakentamansa aseman tulosluettelossa 30 joukossa. Ilonen oli itsekin tyytyväinen kenttäpeliinsä.

”Lyömistäni en voi moittia, oli hyviä suorituksia ja birdiepaikkoja. Putteja (34) kertyi liikaa. Tuulen puuskaisuus tekee lyömisestä hieman arpapeliä. Pelaaminen on todella haasteellista, mukavaakin, vaikka kenttä rankaisee armotta. Järjestäjät ovat mielestäni hieman epäonnistuneet kentän asetteluissa tiiauspaikkojen ja reikien osalta”, Ilonen analysoi kierrostaan tiedotteessa.

Viimeistä edellisellä reiällä väyläbunkkeriin menneen avauksen jälkeen Ilonen aloitti kuitenkin seikkailun, joka neljän lähipelilyönnin seurauksena johti harmittavaan tuplaan.

Tässä Twitter-päivityksiä paikan päältä Ilosen viimeistä edellisen reiän koettelemuksista:

Ilonen lopetti kierroksensa bogiin, joten hänen kierrostuloksekseen tuli 78 (+7). Ihan millä tahansa muulla kentällä se olisi ollut täydellinen katastrofi, mutta Valderraman puuskittaisessa tuulessa sitä voi pitää vain pienenä epäonnistumisena. Päivän parhaan tuloksen iski Ruotsin Alex Noren, joka pelasi kolme alle parin. Hänen lisäkseen vain Hollannin Joost Luiten pääsi punaiselle.

Ilonen on kolmen kierroksen jälkeen jaetulla 46. sijalla yhteistuloksessa +12. 

Kakolla sysimusta päivä

Roope Kakon kierrostulos painui päälle kahdeksankymmenen (83), ja espoolainen putosi tulosluettelossa jatkoon päässeistä viimeiseksi. Hänen yhteistuloksensa on kolmen kierroksen jälkeen 19 lyöntiä yli parin.

Kakko pääsi puttaamaan birdietä ainoastaan viisi kertaa, ja väylään hän osui avauksilla kahdeksan kertaa. Valderraman viheriöiden ympärykset ovat todella vaikeita, sillä tuuhea karheikko alkaa heti viheriön jälkeen, mikä pistää pelaajat todelliseen lähipelitestiin.

Roope Kakolla oli vaikea päivä lauantaina Valderramassa.

Roope Kakolla oli vaikea päivä lauantaina Valderramassa.

Getty Images

Kisaa johtaa ennen päätöspäivää Mike Lorenzo-Vega. Hän on tuloksessa +1. Kolme pelaajaa on ranskalaista lyönnin perässä: Andrew Johnston, Martin Kaymer ja Joost Luiten.

Juttua päivitetty 20.15


Kisaa voi seurata Viaplayltä ja Viasat Golf -kanavalta.


 

Etsi luettavaa