Hyppää sisältöön

Valderrama koulutti suomalaisia, Johnston uran avausvoittoon vakuuttavalla esityksellä

Roope Kakolla oli vaikea päivä lauantaina Valderramassa.

European Tourin paluu Valderramaan oli juuri sitä mitä kiertueen fanit ovat kaivanneet. Todellista taistelua korkkipuiden katveessa nopeilla ja vaikeilla viheriöillä. Suomalaiset eivät tässä leikissä pärjänneet, vaikka sekä Mikko Ilonen että Roope Kakko pääsivät jatkoon.

Roope Kakko ja Mikko Ilonen saivat pelata ilman kummempia paineita viimeisen kierroksen, ja molemmat nousivat tulosluettelossa molemmille viimeisenä päivänä. Ilonen otti yhden sijan ylöspäin päätyen lopulta sijalle 45, ja Roope harppasi viimeiseltä paikalta neljä sijaa ylöspäin päätyen sijalle T64. Ilosen tulokset Valderramassa olivat 75-72-78-75 (+16) ja Kakon 73-76-83-73 (+21).

Voittaja Andrew Johnston oli koko kilpailun paras väylä- ja greeniosumissa, mikä oli edellytys tuloksen tekemiselle vaikealla kentällä. Hyvällä lyömisellä Valderrama ei pahoinpitele pelaajaa, mutta yksittäiset virheet voivat kertaantua nopeasti. Suomalaisilla mopo karkaili erityisesti viikonloppuna harmittavan paljon.

Johnston sinetöi voittonsa käytännössä 16. reiällä tehtyään kentän vaikeimpiin lukeutuvalle väylälle birdien. 17:nnellä hän vältti kuuluisan vesiesteen ja vaikka ei saanutkaan birdietä, oli viimeisellä turvallisen tuntuinen lyönnin johto. Pariin kierroksen päättänyt Johnston piti lopulta lähimmät uhkaajat takana jäätävän viileällä pokalla voittaen uransa ensimmäisen ET-kisan kohtalaisen legendaarisissa maisemissa.

Sergio Garcian loppukiri jäi lopulta kaksi lyöntiä vajaaksi, mutta päivän paras tulos 67 oli jälleen oiva näytös taistelijan sielusta. Martin Kaymerin putteri ja lähestymiset olivat liian kylmänä ja näin hän menetti alussa saavutetun kahden lyönnin johdon.

ET jatkuu ensi viikolla Kiinassa, jossa mukana ovat kaikki kolme suomalaista.

Etsi luettavaa