Hyppää sisältöön

Vaikea Valderrama piti pintansa myös suomalaisten käsittelyssä

Tapio Pulkkanen on avauspäivän jälkeen 50:ntenä Valderramassa pelattavassa Andalucia Mastersisa. KUVA: GETTY IMAGES

Peräti viisi pelaajaa jakaa kärkisijaa Andalucia Mastersissa. Suomalaiset ovat ennustetun cut-rajan molemmin puolin avauskierroksen jälkeen.

Kaikki neljä suomalaista ovat lyönnin sisällä tänään käynnistyneessä Andalucia Mastersissa, joka pelataan vaikealla Valderraman kentällä Espanjassa.

Kaksi yli parin pelanneen Tapio Pulkkasen ja kolme yli parin pelanneiden Mikko Korhosen ja Sami Välimäen ja Kalle Samoojan peli ei kulkenut tuloksellisesti parhaalla mahdollisella tavalla, mutta ei se kulkenut niin monella muullakaan pelaajalla.

Ainoastaan 28 osanottajaa alitti parin mäkisyydestään, kapeista väylistään, korkkipuistaan ja pikkuruisista viheriöistään tunnetulla golfkentällä. Kärkipaikkaa kilpailussa pitävät Pep Angles, David Horsey, Min Woo Lee, Jazz Janawattananond ja Søren Kjeldsen, joka selvitti kierroksen ilman bogia. Viisikko pelasi kierroksen viisi alle.

Suomalaista ainoastaan Korhonen selvitti kierroksen ilman bogia isompaa reikätulosta. Pulkkanen teki yhden triplan, Välimäki triplan ja tuplan sekä Samooja kaksi tuplaa.

”Oli kyllä todella tuskaista greeneillä. Siihen vielä pieni lipsautus puskan puolelle 11:llä niin soppa oli valmis”, Samooja kertasi tiedotteessaan.

Tuloksena oli tupla aivan kuten kolme reikää myöhemmin. Turkulainen sai kuitenkin parannettua tulostaan kahdella lopun birdiellä, jotka tulivat 16. ja 17. reiälle.

”Loppuun sentään pari arvokasta birkkua. Lyöminen oli omasta mielestä varsin laadukasta tänään. Koitetaan hyödyntää aamun pehmeys huomenna”, Samooja sanoi.

Pulkkanen oli pelaamassa hyvää kierrosta ja oli yhden alle parin vielä kolme reikää ennen loppua, mutta kymppireiältä startannut Kymen Golfin kasvatti sortui triplaan seitsemännellä reiällä. Hän on kuitenkin cuti rajan paremmalla puolella 50. sijalla.

Myös Välimäen tulos tuhoutui kierroksen jälkimmäisellä puoliskolla. Kymppireiältä aloittanut Välimäki löi neljännellä avauksen kadoksiin ja teki par 5 -reiällä triplan. Viiden reiän birdie oli laiha lohtu, varsinkin kun heti seuraavalle reiällä (par 3) syntyi tupla.

Välimäki, Samooja ja Korhonen jakavat avauskierroksen jälkeen 76. sijaa. Suomalaiset pelaavat huomenna aamun lähtöryhmissä.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa