Hyppää sisältöön

Vaihtoiko Henrik Stenson kiertueen lisäksi myös kansalaisuutta? LIV Golfin tiedotteessa nolo asiavirhe

Henrik Stenson ja Lee Westwood ovat jatkossa joukkuetovereita Majesticks GC -nimisessä LIV Golfin joukkueessa. KUVA: GETTY IMAGES

Sekä Henrik Stenson että LIV Golf julkaisivat eilen tiedotteet, joissa vahvistettiin ruotsalaispelaajan siirtyminen saudirahoitteiselle uudelle kiertueelle. LIV Golfin tiedotteessa Stensonia väitettiin englantilaisen Lee Westwoodin maanmieheksi. Entä miten Stenson itse perusteli päätöstään?

Eilen illalla saatiin 100-prosenttinen vahvistus sille, että Ruotsin Henrik Stenson liittyy LIV Golfiin.

Stenson pelaa ensimmäisen LIV-kisansa jo ensi viikolla Yhdysvaltain entisen presidentin Donald Trumpin omistamalla Bedminsterin kentällä New Jerseyssä, kerrottiin LIV Golfin tiedotteessa.

Koska LIV Golfissa pelataan yksilökisan lisäksi myös joukkuekilpailu, tiedotteessa mainittiin myös, että Stenson liittyy Majesticks GC -nimiseen joukkueeseen.

Joukkueen leikkisällä nimellä viitataan paitsi mailoihin myös majesteettisuuteen, joten siihen kelpuutettaneen ainoastaan pelaajia, jotka ovat kotoisin monarkiasta.

Kahdessa edellisessä LIV Golfin kisassa Majesticks GC -joukkuetta edusti neljä englantilaista pelaajaa: Lee Westwood, Ian Poulter, Sam Horsfield ja Laurie Canter. Heidän majesteettinsa on kuningatar Elisabeth II.

Elisabeth II:n alamainen ei kuitenkaan ole joukkueeseen nyt liittyvä Henrik Stenson, vaikka LIV Golfin tiedotteessa sanottiin, että Stenson olisi joukkueen kapteenin Lee Westwoodin maanmies.

Sen sijaan Stenson on ruotsalainen, ja Ruotsia muodollisesti hallitsee kuningas Kaarle XVI Kustaa, kuten me täällä Suomessa hyvin tiedämme.

Oli miten oli, joku Majestick GC-joukkueen kokoonpano menee Stenson liittymisen myötä uusiksi. Sivuun joutuu todennäköisesti joko Horsfied tai Canter.

Näin Stenson perusteli päätöstään

Stensonin siirtyminen on herättänyt valtavan kohun, koska hänet oli ehditty nimittää maaliskuussa Euroopan Ryder Cup -joukkueen kapteeniksi.

Etenkin ruotsalaiset olivat maan golfikoniin äärimmäisen pettyneitä.

Stenson itse julkaisi eilen illalla pitkän tiedotteen, jossa hän perusteli päätöstään.

Tiedotteessa hän ilmaisi suuren pettymyksen siitä, ettei Ryder Cup -kapteenin rooli ja LIV Golfin yhdistäminen ollut mahdollista. Hän ilmeisesti uskoi tähän loppuun asti.

”Vaikka olen eri mieltä päätöksestä, minun on vain nieltävä se”, hän kommentoi potkujaan.

Tiedotteessaan Stenson esitti toiveen, että jatkossa pelaajat voisivat itse valita vapaasti kiertueet ja kilpailut, joissa he pelaavat.

Hän myönsi, että päätös liittyä LIV Golfiin johtui osittain taloudellisista syistä. Stensonin on arvioitu saaneen palkkioksi päätöksestään kymmeniä miljoonia dollareita.

”Kiertueen formaatti, aikataulu ja pelaajien taso olivat myös ratkaisevassa roolissa”, hän kuitenkin kirjoitti.

Ohessa Stensonin tiedote sanasta sanaan:

Stenson ei ollut eilen ainoa pelaaja, joka vaihtoi kiertuetta. Hänen lisäkseen LIV-pelaajia ovat nyt myös David Howell III ja Jason Kokrak. Molemmat miehet tulevat Yhdysvalloista.

LIV Golf julkaisi eilen myös 45 pelaajaa, jotka ovat varmuudella mukana kiertueen kolmannessa kilpailussa. Tilaa on vielä kolmelle pelaajalle, sillä kilpailuihin otetaan yhteensä 48 pelaajaa.

Etsi luettavaa