Hyppää sisältöön

Vaihtamalla parani: Scott haki varsista lisäpotkua

Adam Scott on vaihdellut varsiaan varsin taajaan.

Adam Scottin bägin sisältö on näyttänyt pysyneen hyvin samana viime vuodet. Bägissä ovat jo neljättä vuotta vuonna 2005 julkaistut Titleist 680 bladet, Titleistin uusimmat 915 puumailat, wedget ja T-MB rautakolmonen.

Vaikka rautojen lapamalli on pysynyt samana jo useamman vuoden on tarkkaavainen välinefriikki huomannut muutoksia rautojen varsissa. Aina kaudelle 2009 asti Scott käytti tavallisia Dynamic Gold X100-varsia rautamailoissaan.

Kaudelle 2010 hän kuitenkin vaihtoi varsivalmistajaa ja käytti KBS Tour X -varsia aina kauden 2015 alkuun asti. KBS Tour on 10 grammaa kevyempi ja tuottaa hieman enemmän spinniä kuin Dynamic Goldin X100-varsi.

Viime kaudella Scottin bägissä olivat puolestaan Dynamic Goldin uudet AMT X100-varret, joissa progressiivinen painotus keventää pitkien rautojen varsia, mutta pitää lyhyiden rautojen painon lähellä Dynamic Gold -varren standardia.

Täksi kaudeksi Scott vaihtoi jälleen varret rautoihinsa. Kuten artikkelikuvassa näkyy, Honda Classicissa Scottin bägissä olivat uudet kaudella 2015 julkaistut Project X:n LZ-teräsvarret.

LZ tulee sanoista Loading Zone eli latausalue. Ne edustavat uutta varsiteknologiaa, jota Project X on käyttänyt aikaisemmin grafiittivarsissaan.

LZ-varsien molemmat päät ovat tavallista jäykemmät, mutta varren keskiosa taipuu ja lataa energiaa varteen lyönnin aikana. Valmistajan mukaan sen seurauksena varresta siirtyy aiempaa paremmin voimaa osumaan.

Voimansiirto näytti toimivan ainakin Adam Scottin svingillä. Australialainen näytti lyövän Honda Classicissä aiempaa pidempiä rautalyöntejä. Titleistin uudella T-MB-rautakolmosella hän löi huikeita avauksia, jotka päätyivät 230-260 metrin haarukkaan pompuista riippuen.

Useaan otteeseen Scottin rauta-avaus päätyi pidemmälle kuin Sergio Garcian väyläpuu. Tässä vielä tyylinäyte Scottin upeasta rautapelistä viimeiseltä kierrokselta:

 

 

Etsi luettavaa