Hyppää sisältöön

”Vahinko-holarilla” kärkeen! Louis Oosthuizen huudatti kotiyleisöä

Louis Oosthuizen pamahti ässällä kärkeen

Louis Oosthuizen puolustaa voittoaan South African Openissa. Kierros alkoi seitsemällä peräkkäisellä parilla, mutta sitten osui vahinko.

Louis Oosthuizen teki holarin vaikka ei missään nimessä yrittänyt sitä. Kyseessä oli Randpark Golf Clubin kahdeksas väylä, 190 metrinen par-3. Lippu oli täysin naulattuna viheriön oikeaan laitaan, jonka vieressä vaani vesieste. 

Pelaajat ottivat tähtäystään kyseisellä reiällä 5-10 metriä lipusta vasemmalle keskelle viheriötä. Niin teki myös Louis Oosthuizen, joka alkoi heti osuman jälkeen nojaamaan vahvasti siihen malliin, että nyt lähti liikaa oikealle! 

Puolustava mestari huusi pallolleen lisää lentoa kun se suuntasi vaarallisen oloisesti kohti viheriön oikeaa laitaa. Metri lyhyempi lyönti olisi todennäköisesti pompannut oikealle ja veteen. Tällä kertaa kävi kuitenkin onnekkaammin ja pallo tuli viheriön oikeaan laitaan alas pompaten vasemmalle suoraan reikää kohden! 

Sinne pamahti ja tuloksesta -15, lyönnin päästä Branden Gracea puolustava mestari siirtyi yksin kisan kärkeen! 

”Yritin ihan vähän enemmän vasemmalle”, Louis Oosthuizen tokaisi kameralle sarkastisesti. 

Viimeinen kierros on seurattavissa suorana lähetyksenä Viasat Golfin ja Viaplayn kanavilla. Branden Grace tasasi nopeasti johtopaikan ja parivaljakko jakaa takaysin alussa johdon tuloksessa -17. Tapio Pulkkanen on kierrostaan par-tuloksessa ennen viittä viimeistä reikää ja kokonaistuloksella -10 kisan sijalla 16. 

Sami Välimäki pelasi tuloksen +1 ja tulee jäämään sijalle 51.

Etsi luettavaa