Hyppää sisältöön

Vaalitoimikunta esittää Laaksoa puheenjohtajaksi ennen vaalia – Riihimäki jyrähti

Liittovaltuuston jäsen Reijo Riihimäki ei sulata vaalitoimikunnan esitystä.

Hattula Golfin puheenjohtaja, golfvaikuttaja Reijo Riihimäki oudoksuu kaitsemiseksi kokemaansa esitystä.

Viikonloppuna pidettävässä Golfliiton liittovaltuuston syyskokouksessa valitaan liittohallitukselle uusi puheenjohtaja pallilta väistyvän Timo Laitisen tilalle. GoGolfin tietojen mukaan vaalitoimikunta on lähestynyt liittovaltuuston jäseniä sähköpostitse ja esittänyt nykyistä varapuheenjohtajaa Toni Laaksoa puheenjohtajaksi. Mikäli ehdolla olisi vain yksi henkilö, tässä ei olisi mitään ihmeellistä. Nyt Laakson vastaehdokas Hanna Hartikainen vaikuttaa kuitenkin jääneen paitsioon.

Riihimäki sai tarpeekseen

Kaikki valtuutetut eivät nielleet esitystä täysin pureksimatta. Hattula golfin puheenjohtaja Reijo Riihimäki ihmettelee liittovaltuustolle osoittamassaan viestissä suuresti vaalitoimikunnan asettumista toisen ehdokkaan taakse. Ensimmäisen kauden valtuutettu on huolissaan Golfliiton nykytilasta ja uskoo, ettei nykyisen varapuheenjohtajan valinta muuttaisi asioita mihinkään. 

”Viimeaikaiset päätökset päävalmentajan ja muiden valintojen osalta kertovat siitä, että kuka puheenjohtajaksi valitaankin, hänen kätensä ovat sidotut seuraavaksi kahdeksi vuodeksi”, Riihimäki toteaa viestissään.

Erityisen huolissaan Riihimäki on Golfliiton rahankäytöstä etenkin palkka- ja viestintäkulujen osalta. Hän haluaisi toiminnan olevan läpinäkyvämpää.

”Jos muutosta ei saada aikaiseksi, niin tulevana vuonna näyttää siltä, että lähes koko jäsenistöltä tulevat maksut menevät kaikkeen muuhun paitsi itse lajiin”, Riihimäki varoittaa.

Ehdokkaat eivät hetkahda

Vastaehdokas Hanna Hartikainen ei ollut tiedosta moksiskaan, vaan sanoo tekevänsä työtään golfin ja puheenjohtajuuden eteen samalla tavalla kuin tähänkin asti.

”Liittovaltuusto päättää, miten parhaaksi näkee”, Hartikainen toteaa tyynesti. ”Itse haluan uudistusta ja pelkästään viime kuukausien keskustelu on ollut sen kannalta todella arvokasta.”

Toni Laakso ei ollut nähnyt minkäänlaista viestiä aiheesta, mutta kertoi ”kuulleensa huhuja jonkinlaisen kannanoton olemassaolosta, joka olisi jaettu valtuuston ihmisille”.

GoGolf ei tavoittanut vaalitoimikunnan puheenjohtajaa Pekka Lindroosia eikä liittohallituksen väistyvää puheenjohtajaa Timo Laitista kommentoimaan uutista torstaina.

 

Lue puheenjohtajavaalin taustat ja ehdokkaiden esittelyt uudesta GoGolf-lehdestä! Saatavilla Lehtipisteistä kautta maan.

 

Etsi luettavaa