Hyppää sisältöön

Vaalitoimikunnan Lindroos: ”Ei mitään junttaamista”

Pekka Lindroos pitää vaalitoimikunnan päätöstä perusteltuna.

Golfliiton vaalitoimikunnan puheenjohtaja ei näe ongelmaa asettumisessa puheenjohtajaehdokas Toni Laakson taakse.

GoGolf tavoitti perjantaina Golfliiton vaalitoimikunnan puheenjohtajan Pekka Lindroosin kommentoimaan torstaista juttua puheenjohtajaesityksestä. Vaalitoimikunta esitti viikolla liittovaltuustolle sähköpostitse puheenjohtajaksi Toni Laaksoa, mikä herätti kummastusta valtuustoväen keskuudessa. Hattula golfin Reijo Riihimäki koki esityksen ohjailuksi.

”Missään nimessä kyse ei ole mistään junttaamisesta”, Lindroos painottaa. ”Vaalissa jokainen valtuutettu äänestää kuten parhaaksi näkee.”

Lindroos sanoi vaalitoimikunnan pyrkineen avoimuuteen sillä, että se esitti kantansa selkeästi valtuutetuille. Hänestä asiassa ei ole mitään poikkeuksellista. Lindroos kuitenkin myöntää, että vaalitoimikunnan sisällä käytiin keskustelua siitä, onko esitykseen pakko valita jompi kumpi ehdokkaista.

”Mitä sellaisella vaalitoimikunnalla tehdään, joka ei esitä mitään?”

Avoimesti Laakson takana

Lindroosin mukaan vaalitoimikunta päätyi ehdokkaiden haastattelujen jälkeen Toni Laaksoon tämän lajituntemuksen ja kontaktien perusteella. Laakso on nykyisen hallituksen varapuheenjohtaja. Kummankaan ehdokkaan valitsemiseen ei hänen mukaansa ollut kuitenkaan mitään estettä.

”Hannan kokemus golfista on kuitenkin vielä aika vähäinen, eikä hän siinä mielessä tunne henkilöitä”, Lindroos perustelee asettumista Laakson taakse.

Hartikainen tulee vaalikamppailuun golfin sisäpiirin ulkopuolelta, joskin hän on työssään toiminut eri lajiliittojen kanssa. Laakso puolestaan on nykyisenä varapuheenjohtajana hyvinkin syvällä sisäpiirissä.

”Vaalien pitää olla sellaiset, että ne eivät riko mitään, vaan tarkoitus on rakentaa pohjaa tulevaisuudelle”, Lindroos muotoilee.

Kumpikin hallitukseen joka tapauksessa

Lindroos kertoo ehdokkaiden olevan siinä määrin kyvykkäitä, että heidät kummatkin valitaan seuraavaan hallitukseen puheenjohtajavaalin tuloksesta riippumatta.

”Uudenmaan alue esittää hallitukseen Hanna Hartikaista”, Lindroos selventää. ”Hanna nähdään erittäin potentiaalisena toimijana ja mahdollisesti tulevaisuudessa puheenjohtajana. Vaalitoimikunta katsoi kuitenkin, että vielä on liian aikaista puheenjohtajuudelle.”

Lindroos painottaa, että Golfliitossa ei ole viime vuosina tehty riittäviä uudistuksia. Hänen mielestään uuden puheenjohtajan on joka tapauksessa niihin ryhdyttävä.

Lue puheenjohtajavaalin taustat ja ehdokkaiden esittelyt uudesta GoGolf-lehdestä. Saatavilla Lehtipisteistä kautta maan.

Etsi luettavaa