Hyppää sisältöön

Vaalas Live-viikon materiaali

Avonainen lapa johtaa slaissiin

GoGolfin FB-sivulla vietettiin Vaalas Live-viikkoa 14.8-21.8. Ohjelmaan kuului päivittäinen lähetys Kytäjän harjoitusalueilta. Lisäksi etsittiin kroonisia slaissaajia joiden svingit Head pro Antti Vaalas analysoi. Viikko huipentui siihen, kun yksi slaissaajista saapui Kytäjälle livetunnille. Antti kokosi viikon livenä tehdyn materiaalin yhteen artikkeliin kommentteineen.

Ensimmäisen live-lähetyksen teemana oli svingin alin kohta. Monia harmittaa, että rautalyönneissä ei saa turvetta lähtemään osuman jälkeen. Asiaa voi harjoitella, mutta tärkeintä ei ole se lähteekö turvetta. Sen sijaan oleellista on, että mailan lapa kulkee osumahetkellä kevyesti alaspäin. Toisin sanoen, svingin alin kohta pitää olla vasta osuman jälkeen.

Valitettavasti moni harjoittelee alinta kohtaa mielestäni väärin. He yrittävät toteuttaa asian väkisin pitämällä ranteita jäykkänä ja siten pakottamalla lavan kulkemaan alaspäin. Tämä ei voi koskaan toimia luotettavasti, sen sijaan joka golfarin kannattaisi treenata siten että alin kohta siirtyy eteenpäin koko kropan avustuksella.

Videon alussa käyttämämme mikrofoni ei toiminut. Joten hyppää ensimmäisen 4 minuutin yli niin säästyt kauhealta rätinältä. Kanssani rangella oli Kytäjän seuramestari ja caddiemaster Veli-Pekka Hakala.

Tiistaina kävimme Vellun kanssa rangella slaissiin liityviä asioita läpi. Joka ainoaan slaissiin liittyy svingin kulkusuuntaan nähden avoin maila. Videon alussa näytin kuinka vasemman (etummaisen käden) pitää toimia downsvingin alussa, jotta lapa ei jäisi auki. Lisäksi slaissaajien backsvingit ovat monesti todella ”flättejä”. Yritys pitää oikeaa kyynärpää lähellä kroppaa johtaa usein ongelmiin. Mietimme myös kuinka saada kädet ja kroppa synkkaaman paremmin yhteen (lentokonetreeni) ja miten lantion ja hartioiden tulee erottua toisistaan läpi osuman.

Lukuisista onnistuneista testeistä huolimatta tosi tilanteessa mikrofoni ei taaskaan toiminut. Joten hyppää suosiolla yli ensimmäiset kolme minuuttia.

Keskviiikkona sade ja tuuli ajoivat meidät navettaan. Kävimme siellä läpi chippaamisen ja pitchaamisen tekniikkaa. Mukaan liittyi Kytäjäläisistä Finnish Touria pelaava Henri Lahdenperä.

Torstain lähetys on oma suosikkini. Sekä Vellu että Henkka olivat mukana kun kävimme läpi erilaisia pahempia paikkoja griinin ympäriltä. Mikrofoni ongelmat jatkuivat, tällä kertaa yritimme kiinnittää mikin vasta lähetyksen alettua …ei toiminut sekään.

Perjantaina olimme puttigriinillä Lahdenperän kanssa. Henkka teki puttitreenin, jota suosittelisin kenelle tahansa. Se on peruja AimPointin alkuajoilta ja todella auttaa ymmärtämään kuinka griinit toimivat. Livenä laskimme Henkan upottaneen puteista kuusi, mutta tarkistuslaskennan jälkeen oikea tulos oli 7/10.

Sunnuntaina slaissin kiusaama Joonas Häkkinen saapui Kytäjälle live-tunnille. Slaissi oli kieltämättä komea, draiverilla pallot päätyivät helposti 40 metriä liikaa oikealle. Keskityimme lähes koko ajan siihen, kuinka käsien tulisi käyttäytyä heti downsvingin alussa. Tein myös tunnista lyhyemmän yhteenvedon, joka löytyy täältä.

 

Etsi luettavaa