Hyppää sisältöön

Vältä avonainen lapa downsvingissä

Suurella osalla amatööreistä mailan lapa on liian avonaisessa asennossa downsvingin aikana.

Avonainen lapa osumassa tuottaa pahoja slaisseja ja usein pelaaja oppii tekemään mitä tahansa slaissin välttämiseksi. Kun lapa on avonaisessa asennossa pelaaja joutuu kompensoimaan virhettä osuma-alueella. Jotta lapa saadaan suoraksi osumaan on rannekulma ja lag vapautettava turhan aikaisin. Näin pelaaja välttyy pahimmalta slaissilta mutta menettää lyöntipituutta, eikä pysty kontrolloimaan pallon lentoradan korkeutta. Rannekulmien aikainen vapautus tuottaa myös duffeja ja toppeja kun mailan heilahduksen alin kohta jää pallon taakse. Iso osa amatöörien svingivirheistä on siis avonaisesta lavasta johtuvia korjausliikkeitä.

Paremman rannekulman, lagin ja voimakkaan osuma-asennon luomiseksi on lavan asento korjattava. 

GettyImages

Artikkelin kuvista näet kuinka Dustin Johnsonin ja Rory McIlroyn lapa käyttäytyy. Mailan saavuttaessa vaakatason osoittaa lyöntipinta jo hieman maata kohti. Pahalla slaissaajalla lapa saattaa tässä vaiheessa suunnata enemmän ylöspäin kuin alaspäin. 

Lavan asennon voi korjata kahdella eri tavalla. Dustin Johnson tunnetusti kääntää lavan alaspäin taivuttamalla vasenta rannetta alaspäin. Toinen vaihtoehto on pelata vahvemmalla vasemman käden otteella kuten Rory McIlroy.

Jotkut pelaaja tarvitsevat lavan kontrolloimiseen molempia liikkeitä. 

Etsi luettavaa