Hyppää sisältöön

Välimäki pelasi avauskisan pariin suomalaisen caddien kanssa – ET:llä ensimmäinen koronatapaus

Sami Välimäki voitti Sveitssiä kansainvälisen amatöörikisan. Kuva otettu Portugalin voiton jälkeen.

Sami Välimäki pelasi Celtic Manorissa par-tulokseen. Alex Levy sai koronatestistä positiivisen tuloksen.

Sami Välimäki on lyönnin päässä cut-rajasta kahdeksan lyönnin päässä kärjestä tänään käynnistyneessä Celtic Classic -kilpailussa. Nuori nokialainen pelasi vaikean alun jälkeen kierroksen pariin.

Hän aloitti kierroksen kahdella bogilla ja teki neljännen reiän birdien jälkeen bogin myös viidennelle reiällä.

”Alku oli jostain syystä tosi vaikea, mutta reiät 9–17 tuli kivasti ja pääsin peliin mukaan”, Välimäki viestitti Walesista.

Viidennen reiän bogin jälkeen Välimäki pelasi seuraavat 12 reikää kolme alle parin. Hän päätti kierroksen bogiin.

”Reiällä 18 kävi kolme kertaa huonosti makuun kanssa ja bogi korttiin. Ihan ok rundi kuitenkin.”

Viaplayn suorassa lähetyksessä kuului vaihteeksi suomen kieltä, kun Sami vaihtoi ajatuksia Walesissa mukana olevan Väinö Viitaharjun kanssa. Viitaharju on entinen maajoukkuepelaaja ja kotoisin Pirkkalasta. Hän työskentelee kisassa ensimmäistä kertaa caddienä.

Kisaa johtaa avauskierroksen jälkeen Thomas Pieters, joka pelaa ensimmäistä kisaansa sitten maaliskuun Qatar Mastersin. Belgialainen pelasi Celtic Manorin The Twenty Ten Coursen seitsemän alle parin.  Toista sijaa jakavat Englannin Toby Tree ja Australian Jake McLeod tuloksella kuusi alle.

Levyllä koronavirus

Päivän huonosta uutisesta vastasi Alex Levy. Ranskalainen joutui jäämään pois kisasta koronaviruksen takia. Hänestä tuli kiertueen ensimmäinen pelaaja, joka saanut testistä positiivisen tuloksen.

Tartunnan vuoksi myös Romain Wattel joutui vetäytymään tämän viikon kisasta varotoimena, sillä hän oli ollut aiemmin tekemisissä Levyn kanssa. Wattelin testitulos oli negatiivinen, mutta niin oli myös Levyn ensimmäinen testitulos.

Viisinkertainen European Tour -voittaja Levy ja Wattel ovat nyt omaehtoisessa karanteenissa. European Tour kertoi tiedotteessaan, että se tukee pelaajia karanteenin ajan.

Tulospalvelu

European Tour on katsottavissa suorana Viaplayltä ja V sport -kanavalta

Etsi luettavaa