Hyppää sisältöön

Välimäki ja Samooja päätyivät samaan tulokseen Qatarissa: ”Viimeiset kolme päivää ovat olleet vauhdikkaita”

Sami Välimäki starttaa suomalaisista ensimmäisenä  (9.50) Ramsaun kilpailuun

Sami Välimäki kertoi kierroksen jälkeen, että olisi tyytyväinen, jos pääsisi tällä viikolla jatkoon. Ensimmäinen kierros meni ihan hyvin, vaikka Välimäki valitteli aikaisten herätysten aiheuttamaa väsymystä.

SAMI VÄLIMÄKI ja Kalle Samooja ovat pelanneet avauskierroksen loppuun tänään aikaisin Suomen aikaa käynnistyneessä Qatar Mastersissa. Suomalaiskaksikko kiersi Dohassa sijaitsevan Education City Golf Clubin tulokseen 70 (-1), mikä riittää tässä vaiheessa jaettuun 30. sijaan. Sijoitus tulee vielä muuttumaan, sillä kaikki iltapäivän lähtijät eivät ole vielä lähteneet kierrokselle.

Välimäki aloitti kierroksen hienosti. Hän pelasi ensimmäiset yhdeksän reikää kolme alle parin tehtyään birdiet re’ille 14, 17 ja 18. Välimäki starttasi kierrokselle kymppireiältä. Takaysillä birdiehana tyrehtyi ja lisäksi syntyi kaksi bogia.

Kierroksen jälkeisessä haastattelussa Välimäki valitteli väsymystä. Hän sanoi, että unet ovat jääneet tällä viikolla vähiin – vaikka voitonjuhlat päättyivätkin sunnuntaina jo melko aikaisin. Sen sijaan herätykset ovat olleet aikaisia.

”Minulla on ollut kaksi seitsemän lähtöä aamulla, eilen pro amissa ja tänään kisassa”, Välimäki totesi. ”Jostain syystä sain pidettyä kierroksen alle parin.”

Tällä viikolla Välimäen tavoitteena on jatkaa pelejä viikonloppuna. Loppukauden tavoitteeksi hän mainitsi pelaamisen The Open Championshipissä heinäkuussa.

Mylläkkä voiton jälkeen on ollut melkoinen. Voitto ratkesi kolmen reiän uusinnan jälkeen, minkä jälkeen oli vuorossa paljon erilaisia muodollisuuksia palkintojen jaosta lähtien. Välimäkeä on luonnollisesti myös haastateltu myös valtamedioihin.

”Viimeiset kolme päivää kisan jälkeen ovat olleet vauhdikkaita”, hän myönsi.

KULTARANTA GOLFIA edustava Kalle Samooja lähti matkaan ykköstiiltä. Etuysillä turkulainen teki yhden birdien ja bogin. Takaysillä sattui ja tapahtui enemmän, kun birdiejä tuli kolme ja bogeja kaksi.

Päivän viimeinen birdie tuli reiällä 17, mikä nosti hänet tasatulokseen Välimäen kanssa.

”Oli kyllä melkoista rämpimistä tänään, mutta jotenkin sain parsittua ihan ok kierroksen kasaan. Ensimmäiseen viiteen reikään ei yhtään greeniosumaa. Tällainen startti tällä kertaa”, Samooja summasi lyhyesti tiedotteessa.

Mikko Korhonen ja Tapio Pulkkanen ovat etuysillä. Korhonen on tuloksessa +1 ja Pulkkanen +3. Korhonen aloitti kierroksen kahdella bogilla, mutta onnistui tekemään birdien viidennelle reiälle. Pulkkanen teki kakkosreiälle tuplan ja neloselle bogin.

Kisan kärjessä on vasta 18-vuotias Nicolai Højgaard, joka oli liekeissä varsinkin takaysillä. Samassa ryhmässä pelannut Samooja pääsi seuraamaan vierestä, kuinka superlupaus iski takaysin alkuun kuusi perättäistä birdieä ja yhden vielä reiälle 17.

Tanskalainen päätti kierroksen harmittavasti bogiin ja päätyi tulokseen 64 (-7). Hollannin Joost Luiten on vain lyönnin päässä Højgaardista.

Viime viikolla Nicolain kaksoisveli Rasmus Højgaard sijoittui Omanissa kuudenneksi. Hänellä on tältä kaudelta myös yksi voitto plakkarissa.

Tulospalvelu

European Tour on katsottavissa suorana Viasatilta ja Viaplayltä

GoGolfin messutarjousten tarjousaikaa on jatkettu pe 6.3. klo 23.59. Käy ostamassa kesän pelejä edullisesti rinnakkaisesta verkkokaupastamme.

Etsi luettavaa